Διεθνής αγώνας άρσης βαρών στην Αρχαία Ολυμπία

H ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας θα φιλοξενήσει στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου μία πρωτοποριακή διοργάνωση της άρσης βαρών με την ονομασία EWF Cup Olympia 2023.

Οι αγώνες που θα γίνουν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (EWF) με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, αναμένεται να συγκεντρώσουν σπουδαίους αθλητές από όλο τον κόσμο.

Για τη διοργάνωση του Cup Olympia 2023, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αντόνιο Κονφλίτι επισκέφτηκε την Αρχαία Ολυμπία, μαζί με τον Ολυμπιονίκη και Γενικό Γραμματέα της ΕΟΑΒ Πύρρο Δήμα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ιρις Βλαχούτσικου και είχαν συναντήσεις με πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε τη δέσμευση του Δήμου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης που θα προβάλει την περιοχή σε όλο τον πλανήτη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που θα γίνουν διεθνείς αγώνες άρσης βαρών, στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η σημασία που έχει η Αρχαία Ολυμπία στον παγκόσμια αθλητική και Ολυμπιακή οικογένεια είναι απαράμιλλη και θέλουμε να στείλουμε μήνυμα από αυτό το μέρος σε όλο τον κόσμο για τη μοναδικότητα της άρσης βαρών», δήλωσε ο Πύρρος Δήμας.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στο Αρχαίο Στάδιο και στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπου θα φιλοξενηθούν όλοι οι αθλητές και οι κριτές των αγώνων.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και της ΕΟΑΒ είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει θεσμός στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας που προσφέρει το τέλειο σκηνικό για αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.