Μπαρτσελόνα: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, η ESL είναι η νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση ελίτ της Ευρώπης»

Ενθουσιασμένοι όλοι στο «στρατόπεδο» της Μπαρτσελόνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ESL, οι «μπλαουγκράνα» υπογραμμίζουν μέσω ανακοίνωσης ότι «ανοίγει» ο δρόμος για μια ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Μεγάλη ικανοποίηση στην Μπαρτσελόνα για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τη δικαιώση της European Super League. H πρωταθλήτρια Ισπανίας εξέδωσε ανακοίνωση και υπενθυμίζει ότι η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις ομάδες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της κλειστής Λίγκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα»:

Η FC Barcelona επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) που αξιολογεί το έργο της Super League όπως προτείνεται από την A22 Sports. Ως ένας από τους συλλόγους που καθοδηγούν το έργο της Super League, η FC Barcelona πιστεύει ότι η απόφαση ανοίγει το δρόμο για μια νέα ποδοσφαιρική διοργάνωση ελίτ στην Ευρώπη, αντιτιθέμενος στο μονοπώλιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου και επιθυμεί να ξεκινήσει νέες συζητήσεις για την πορεία που θα πρέπει να πάρουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο μέλλον.

Από την ίδρυσή της το 1899, η FC Barcelona ήταν πάντα ένας πρωτοπόρος σύλλογος στον κόσμο του αθλητισμού, καθοδηγώντας την προσπάθεια για πιο επαγγελματικές δομές τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή κλίμακα, τόσο σε αγώνες ανδρών όσο και γυναικών, σε διάφορα αθλήματα και από διαφορετικές κοινωνικές ανησυχίες.

Ως εκ τούτου, όπως διατηρεί τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος πιστεύει ότι η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεπάγεται την ανάγκη δημιουργίας ενός πρότζεκτ σύμφωνα με τις γραμμές της Super League που προτείνει η Α22.

Ένα σύστημα ανταγωνισμού που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η υπερφόρτωση των αγώνων αλλά και ο υπερβολικός αριθμός αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων, που θα λειτουργεί προς τη ρύθμιση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων και που θα θέτει τοπικούς και διεθνείς παίκτες και υποστηρικτές στο επίκεντρο. Αυτό το σύστημα πρέπει να σέβεται τις λειτουργίες και τη βιωσιμότητα των εγχώριων διοργανώσεων και θα πρέπει να είναι μια αξιοκρατία που βασίζεται κυρίως στα αποτελέσματα στο γήπεδο.

Σε μια χρονιά που ο σύλλογος γιορτάζει την 125η επέτειό του, η Μπάρτσα επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της σε διάφορα αθλήματα για να προτείνει λύσεις για τρέχοντα ζητήματα στον αθλητισμό της ελίτ. Γι’ αυτό δηλώνει την υποστήριξή της στη Super League που προωθείται από την Α22 και ενθαρρύνει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων, οι οποίοι έχουν πλέον επικυρωθεί με τη σημερινή καταδίκη του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα τα παραπάνω υπόκεινται σε πλήρη ανάγνωση της πρότασης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.