Η ευκαιρία των Esports να επεκταθούν

Εν μέσω καραντίας, τα esports, παρουσίασαν αλματώδη άνοδο σε πολλές πλατφόρμες. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολουθούσαν και έπαιζαν συνεχώς esports κάτι που έκανε τις ομάδες να καταλάβουν πως τα esports είναι ένα κομμάτι που πρέπει ν΄αντιμετωπίσουν σοβαρά!

Οι διοργανώσεις των  Esports σημείωσαν αλματώδη θέαση ειδικά μέσα στην περίοδο της καραντίνας σε όλο τον πλανήτη.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από πλατφόρμες όπως το Youtube και το Twich που σημείωσαν αυξημένη επισκεψιμότητα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το ESL Pro league, σημείωσε αύξηση 27% στην προβολή (από έτος σε έτος) για την εκδήλωση CS: GO στα μέσα Μαρτίου.
Φυικά τα Esports, είχαν συνεχώς μια ανοδική τροχιά, όμως από την στιγμή που δεν υπήρχε αγωνιστική δράση σε όλο τον πλανήτη, τα πρωταθλήματα των esports που συνέχιζαν κανονικά, παρουσίασαν μια ακόμη μεγαλύτερη άνοδο και μάλιστα μεγάλωσε η βάση ακολούθων. 

Ας δούμε την ευκαιρία που έχουν τα esports να ασχοληθούν με τις παραδοσιακές αθλητικές αγορές. 
 

Οι Σύλλογοι είδαν τo…μέλλον που έχουν τα esports. 
 

Σίγουρα υπήρχε και ίσως υπάρχει ακόμη, μια θολή γραμμή ανάμεσα στα esports και τον παραδοσιακό αθλητισμό(ποδόσφαιρο). Η Μάντσεστερ Σίτι, δημιούργησε ομάδα esports το 2019 που αγωνίζεται στο online star league στην Κίνα. Οι αναλυτές πιστεύουν πως η Σίτι είδε το μέλλον των Esports Στην Κίνα και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα όνομα και σε αυτό τον χώρο.

Έχουμε δει ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά Ultimate Quaran-Team. Ένα βιαστικά διοργανωμένο τουρνουά FIFA 20, στο οποίο συμμετείχαν 128 επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός τέθηκε σε εφαρμογή λόγω της αναβολής των αγώνων των πρωταθλημάτων και ήταν ένας καλός τρόπος για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους συλλόγους σε μικρότερες κατηγορίες που έχασαν τα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων. Ενδεχομένως οι άνθρωποι των ομάδων να μην παρατήρησαν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολουθούσε και έπαιζε στοίχημα σε αυτά τα παιχνίδια!
Φυσικά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και σε άλλα ηλεκτρονικά αθλήματα, ειδικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι ψηφιακοί αγώνες αντικατέστησαν την Φόρμουλα 1 και τους αγώνες Νάσκαρ. Οδηγοί από τη Φόρμουλα και το Νάσκαρ, έπαιζαν αντίστοιχα παιχνίδια Online.

Πάνω από μισό εκατομμύριο θεατές στο youtube παρακολούθησαν αυτή τη «μάχη». Ούτε αυτό ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, καθώς η Redbull έχει ξεκινήσει να κάνει έρευνα ώστε ένα δημιουργήσει δική της ηλεκτρονική ομάδα.

Η πανδημία άνοιξε μια πόρτα, που νωρίτερα δεν ήταν τόσο διαδεδομένη. Ο κόσμος ήξερε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όμως πλέον οι ομάδες αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικό όφελος μπορούν να έχουν από αυτά, ακόμη και σε περιόδους που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Δεδομένα θα κερδίσουν περισσότερους φίλους και παράλληλα θα μεγαλώσει ο αριθμός των φαν τους. 

Για τα esports, είναι μια ευκαιρία να πάρουν την μερίδα του «λέοντος» σε αυτή την περίπτωση. Μόλις επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα, είναι λογικό ο κόσμος να επιστρέψει την προσοχή του εκεί, όμως παιχνίδια όπως το FIFA ή το pro, σίγουρα έχουν ανέβει στην εκτίμηση του κόσμου σε σχέση με παιχνίδια όπως το league of Legends. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.