Γκιώνης, Αγγελάκης και Ρηνιώτης επέστρεψαν με νίκες στα ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα

Έπειτα από αρκετό καιρό επανήλθαν στους αγώνες της πολωνικής λίγκας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης κι εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα.

Έπειτα από αρκετό καιρό επανήλθαν στους αγώνες της πολωνικής λίγκας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης κι εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα. Ομοίως επέστρεψε μετά από έναν μήνα σε ματς της Α1 εθνικής κατηγορίας της Ιταλίας ο Τάσος Ρηνιώτης και είχε επίσης νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Γκιώνης έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα του ύστερα από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά στην Ντόχα και βοήθησε την Μπογκόρια Γκρότζισκ να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό της. Ο Αγγελάκης είχε διπλή δραστηριότητα αυτές τις ημέρες, η ομάδα του, η Ζάμος, έχασε την Παρασκευή για τη 18η αγωνιστική και νίκησε σήμερα για τη 19η, με τον ίδιο να σημειώνει νίκες και στις δύο συναντήσεις. Στην κορυφαία ανδρική κατηγορία της Ιταλίας η Εσπεντίτο Νάπολι πέτυχε την πρώτη νίκη της και ο Ρηνιώτης πρωταγωνίστησε με δύο νίκες.

Στην Πολωνία η Μπογκόρια δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει εντός έδρας την Μπιάλιστοκ με 3-0 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Επρόκειτο για εξ αναβολής ματς της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος. Ο Γκιώνης επιβλήθηκε 3-0 σετ του Λευκορώσου Αλεξάντρ Κάνιν, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης στο πρόσφατο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του Κατάρ.

Η Ζάμος, που μετέχει στο γκρουπ των ομάδων, οι οποίος επιδιώκουν την παραμονή στην κατηγορία, κάμφθηκε προχτές ως φιλοξενούμενη από την Πολιτέκνικα Ρεζόβ με 3-2. Πρώτος παίκτης της ομάδας ήταν ο Αγγελάκης και αρχικά κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Πάτρικ Ντιούμπα. Στη συνέχεια κάμφθηκε με 2-0 σετ από τον Σιμόν Κολάσα για να κριθεί το ματς στο διπλό υπέρ των γηπεδούχων.

Σήμερα η ομάδα του ομώνυμου κρατικού Πανεπιστημίου υποδέχτηκε την Πόγκο Λεμπόργκ και τη νίκησε με 3-0. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών τοποθετήθηκε ξανά στη θέση 1 της ομάδας του και στο πρώτο παιχνίδι έκαμψε τον Μάρεκ Πραντνίτσκι με 3-0 σετ. Στην 4η θέση του συγκεκριμένου γκρουπ βρίσκεται η Ζάμος, δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και παίζει πλέον απλά για το πρεστίζ.

Στην Α1 ανδρών της Ιταλίας ήρθε σε εκτός έδρας αγώνα η πρώτη φετινή νίκη για την Εσπεντίτο Νάπολι. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής επιβλήθηκε απόψε της ΤΤ Βιγκεβάνο με 4-0. Ο Ρηνιώτης επικράτησε με 3-0 σετ τόσο του Τζιανλούκα Αούστρια, όσο και του Βιτάλι Ντελεράικο. Στην 9η θέση της κατάταξης πήγε η ομάδα της Νότιας Ιταλίας με τους δύο πρώτους πόντους της.

* Διάφορες ειδήσεις για την ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) κατ’ αρχάς, ανέβαλε εκ νέου το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντρέ. Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Ελβετία μετέθεσε το ατομικό event για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και τόνισε ότι σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) και τον φορέα World Table Tennis θα βρουν τη νέα ημερομηνία στο διεθνές καλεντάρι.

* Μετά από αίτημα της κροατικής ομοσπονδίας του αθλήματος η ETTU συμφώνησε ώστε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2021 να διεξαχθεί στο Βαραζντίν αντί για το Ζάγκρεμπ, που ήταν στο πρόγραμμα από την περσινή ακύρωση. Το Arena Varaždin θα είναι ο τόπος διεξαγωγής κι εκεί είχε γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 το 2020.

* Στην προσπάθεια επίσης, να δημιουργηθεί ασφαλές περιβάλλον σε περίοδο πανδημίας, το φετινό πρωτάθλημα θα χωριστεί σε δύο μέρη, που το κάθε ένα θα έχει διάρκεια 7 ημερών. Από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα για αθλητές και αθλήτριες έως 19 ετών κι από τις 26 Ιουλίου έως τη 1 Αυγούστου τα αγωνίσματα για τα παιδιά έως 15 ετών.

* Δεν θ’ ασχοληθεί τελικά η Φλώρινα με το ενδεχόμενο να διοργανώσει τους αγώνες του Europe Cup. Οι Σάρισες, που μετέχουν στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, είχαν κάνει αυτή τη σκέψη μετά την απόφαση να πάει η διοργάνωση απευθείας στο τελικό στάδιο, τον Μάιο, λόγω covid-19, όμως την εγκατέλειψαν γρήγορα επειδή πρέπει να γίνει σε συνθήκες «φούσκας» και οι προϋποθέσεις είναι πιο αυστηρές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.