Νέα τεστ για τις νεαρές ηλικίες σε διεθνή τουρνουά

Αμέσως μετά το Πάσχα και για έναν μήνα θα ‘ρθουν νέες και σημαντικές αγωνιστικές δοκιμασίες σε τουρνουά στο εξωτερικό για κορυφαία ελληνικά ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τις νεαρές ηλικίες.

Κατ’ αρχάς, θα υπάρχει μεγάλη ελληνική συμμετοχή στο 1ο, στα χρονικά, European Youth Series, το οποίο θα γίνει τέλη Απριλίου στο Όσιγιεκ της Κροατίας. Θα πάρουν μέρος οι παίδες Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, οι παμπαίδες Γιάννης Κιοσελόγλου, Κωνσταντίνος Αλεξούδης και οι κορασίδες Στέλλα Μαυροματάκη, Γεωργία Σπανού. Στον θεσμό των World Table Tennis Youth Contender αρχίζει τη Δευτέρα του Πάσχα το τουρνουά στο Σπα του Βελγίου και θ’ ακολουθήσουν τον Μάιο εκείνα στην Πλάτια Ντ’ Άρο της Ισπανίας και στην Παναγκιουρίστε της Βουλγαρίας. Σε όλα έχει δηλώσει συμμετοχή η νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στο WTT Youth Contender της γειτονικής χώρας όμως, στην αποστολή πρόκειται να είναι ακόμα ο έφηβος Αλέξανδρος Μαδέσης, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης και η νεάνιδα Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα.

Να δούμε με χρονική σειρά τα προσεχή events των μικρών ηλικιών, που θα έχουν  ελληνική παρουσία:

Από τις 17 έως τις 23/04 θα διεξαχθεί στο Centre Sportif de Warfaaz του Σπα το WTT Youth Contender 2023 του Βελγίου. Αφορά μόνο στο απλό και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που μόλις τη Μ. Τρίτη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων για 2η συνεχή χρονιά, μετέχει στην κατηγορία Under 19. Στη Σαλαμίνα φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε επίπεδο πρωταθλήματος αγωνίζεται μόνο στο εξωτερικό με την αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ. Θυμίζουμε ότι οι διεθνείς αγώνες της μέσα στον Απρίλιο περιλάμβαναν αρχικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21.

Ο νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), τα European Youth Series, κάνουν πρεμιέρα στην Κροατία. Από τις 26 μέχρι τις 30/04 το Όσιγιεκ θα φιλοξενήσει το 1ο από τα αξιολογημένα τουρνουά, που γίνονται στα πρότυπα των Contender, αλλά περιλαμβάνουν μόνο τις κατηγορίες Under 13 και Under 15. Ο νικητής του πρόσφατου τελικού των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, ο Γιάννη Κούτρα του Ποσειδώνα Λουτρακίου και ο Γιαννιώτης Γιώργος Κοσμάς, που φέτος συνεργάζεται με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και κατέκτησε τη 2η θέση στην ίδια διοργάνωση, θα πάρουν μέρος στην κατηγορία των παίδων. Στις κορασίδες αντίστοιχα, θα είναι η Στέλλα Μαυροματάκη του ΟΑ Χανίων, περσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού και η Γεωργία Σπανού του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας, περσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού. Τα τέσσερα παιδιά θα είναι μαζί και στο ομαδικό U15, καθώς συγκροτούνται μικτές ομάδες.

Στην παμπαιδική κατηγορία θα είναι ο Γιάννης Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού τα τελευταία δύο χρόνια και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας, δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού το 2022. Τα δύο αγόρια θ’ αγωνιστούν και στο ομαδικό U13 με δύο Κροάτισσες, καθώς η προκήρυξη επιτρέπει τον σχηματισμό τέτοιων ομάδων. Μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας έχουν δηλωθεί επίσης για το τουρνουά οι προπονητές Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (του ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων), Μάνος Αλαρούπι (ΑΣΕΑ Καβάλας) και Χρήστος Τσαρσιταλίδης (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου). Στην κροατική πόλη θυμίζουμε ότι θ’ ακολουθήσει αρχές Μαΐου το προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023, όπου μετέχει και η Ελλάδα.

Στο διάστημα 10 με 16/05 θα πραγματοποιηθεί στην Πλάτια Ντ’ Άρο το WTT Youth Contender της Ισπανίας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα καλοκαιρινά μεγάλα πρωταθλήματα νέων η Παπαδημητρίου θα βρεθεί και στο Palau d’Esports i Congressos για ν’ αγωνιστεί στην κατηγορία U19.

Τέλος από τις 15 μέχρι τις 21/05 θα διεξαχθεί στο Arena Asarel στην πόλη Παναγκιουρίστε το WTT Youth Contender της Βουλγαρίας. Εκτός από την Παπαδημητρίου, πρόκειται ν’ αγωνιστούν, ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού μικτού εφήβων-νεανίδων Αλέξανδρος Μαδέσης της ΑΕΚ, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού νεανίδων 2023 με τον Ολυμπιακό, Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Ο Μαδέσης θα πάρει μέρος στην κατηγορία Under 19, ο αριστερόχειρας Εβρίτης στην U13 και την U15 και η Κρεάνγκα στην U17 και την U19. Στο ντεμπούτο της σε διεθνές τουρνουά η τελευταία θα συνοδεύεται από τον πατέρα της και διαχρονικά κορυφαίο αθλητή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Καλλίνικο Κρεάνγκα, ενώ έχουν δηλωθεί ακόμα οι προπονητές Γκεόργκι Δασκάλοφ (της Φιλίας Ορεστιάδας) και Κώστας Μαδέσης (ΑΕΚ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.