Προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού: Οι δηλώσεις Κωνσταντινόπουλου, Τόλιου και Παρίδη για τις πρωτιές της Ελλάδας (vids)

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 16/10, χωρίς αγώνα των ελληνικών χρωμάτων, τα δύο γκρουπ της Β κατηγορίας για το προκριματικό στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2023.

 Οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών έδωσαν το Σάββατο 15/10 και τους δύο αγώνες τους, με ισάριθμες νίκες και ελπιδοφόρες εμφανίσεις κατέκτησαν την 1η θέση στο 1ο και το 4ο γκρουπ αντίστοιχα και στην 3η αγωνιστική απέμενε να μάθουμε ποιες ομάδες θα τις ακολουθήσουν στο επόμενο προκριματικό στάδιο. Στις γυναίκες πήρε εύκολα τη 2η προνομιούχο θέση η Ουαλία, ενώ στους άνδρες η Λιθουανία ξεπέρασε με 3-1 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη σε αμφίρροπη αναμέτρηση. Για την επόμενη φάση, όπου θα βρίσκονται και ομάδες από την Α κατηγορία των προκριματικών, θ’ ακολουθήσει κλήρωση. Το βράδυ του Σαββάτου στο μεταξύ, οι Έλληνες διεθνείς υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρωτιά και τις επιβλητικές νίκες, ενώ έδειξαν την αισιοδοξία τους για την μετέπειτα προσπάθεια της πρόκρισης στα τελικά της Σουηδίας (Μάλμε, 10 με 17 Σεπτεμβρίου 2023). Στη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ έκαναν δηλώσεις η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Κατερίνα Τόλιου από την πλευρά των γυναικών, ενώ την ομάδα των ανδρών εκπροσώπησε ο αρχηγός της Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Η ΕΦΟΕπΑ είχε τη χαρά να διεξάγει ένα ακόμα διεθνές event και τα κατάφερε στο οργανωτικό της έργο. Σαφώς, με λίγες συμμετοχές και μικρό αγωνιστικό πρόγραμμα οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν τις απαιτήσεις άλλων διοργανώσεων, όμως είναι σημαντικό ότι όλα κύλησαν καλά, οι αποστολές έμεινα ικανοποιημένες και δόθηκε κάποιες στιγμές και ο απαραίτητος εορταστικός τόνος. Περίπου 100 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ το Σάββατο για να ενισχύσουν την Ελλάδα. Η ομοσπονδία έβαλε πρώτη φορά εισιτήριο, ενώ στους φιλάθλους όλης της χώρας πρόσφερε μέσα από live streaming όλα τα ματς των εθνικών μας ομάδων.      

Η εθνική ανδρών επιβλήθηκε με 3-0 αρχικά της Λιθουανίας κι έπειτα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης δίχως να χάσει επί μέρους σετ. Ο Κώστας Βατσακλής είχε και τις δύο φορές στην τριάδα τον Γιάννη Σγουρόπουλο, τον Γιώργο Σταματούρο και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Γενικά η ομάδα είχε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, άφησε υποσχέσεις μπροστά στο ελληνικό κοινό και σαφώς έδειξε ότι μπορεί να φτάσει στον στόχο της πρόκρισης. «Ξέραμε από την αρχή ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του γκρουπ. Παίξαμε με συγκέντρωση και προσοχή από την αρχή ως το τέλος, αποδώσαμε και καλά και ήρθε η πρωτιά», τόνισε ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Δείξαμε ότι είμαστε εδώ ως η νέα φουρνιά της εθνικής ομάδας, κάναμε μία καλή αρχή και μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες γενιές. Θα είναι δύσκολο το έργο της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε». Όλες οι δηλώσεις του 29χρονου μας βρίσκονται στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=F6N23WLpbV8.

Η εθνική γυναικών νίκησε άνετα το Μαυροβούνιο με 3-0 και μετά, με αψεγάδιαστη εμφάνιση, έκαμψε με το ίδιο σκορ και την Ουαλία στο ντέρμπι του 4ου γκρουπ. Ήταν πρωτιά, που προσθέτει και αυτοπεποίθηση και ο μεγάλος στόχος πια είναι η νέα πρόκριση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες, που φτάσαμε στην κορυφή του γκρουπ. Είχαμε δύσκολο έργο, αλλά τα πήγαμε εξαιρετικά ειδικά με την Ουαλία, όπου το 3-0 ήταν μεγάλη έκπληξη και δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ήμασταν καλά προετοιμασμένες γι’ αυτά τα παιχνίδια», υπογράμμισε η Κωνσταντίνα Παρίδη, οι δηλώσεις της οποία είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=kbPvgtoHeH0.

«Έχουμε καλή ψυχολογία γιατί στις προηγούμενες δύο φορές, που έγιναν προκριματικά, είχαμε καταφέρει να περάσουμε στα τελικά. Πιστεύω ότι αυτό θα μετρήσει στην απόδοσή μας στο καθοριστικό προκριματικό στάδιο. Χτίζουμε μία ομάδα, είμαστε όλες νεαρές αθλήτριες, έχουμε μέλλον και μπορούμε να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα», επισήμανε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Τόλιου. Όλες οι δηλώσεις της είναι στο λινκ 2022-23 Euro Q Κατερίνα Τόλιου δηλώσεις 15/10/2022.

Στο τελευταίο αγωνιστικό κομμάτι των γκρουπ είχε ενδιαφέρον για την εξέλιξή του μόνο το ματς των ανδρών. Ισοδύναμες η Λιθουανία και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη έδωσαν γερή κόντρα για τη νίκη και την πρόκριση στο επόμενο στάδιο ώσπου επικράτησαν οι Λιθουανοί με 3-1. Η Βοσνία και το Μαυροβούνιο αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των προκριματικών.    

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Λιθουανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-1:

Κεστούτις Ζέιμις-Νίκολα Μιχαΐλοβιτς 2-3 (11-4, 11-9, 9-11, 10-12, 9-11)

Βάλντας Μαρτίνκους-Λούκα Μιχαΐλοβιτς 3-1 (10-12, 11-8, 12-10, 11-8)

Μάτας Βίλκας-Έντιν Κόνιτς 3-2 (11-5, 8-11, 11-4, 18-20, 11-8)

Μαρτίνκους-Ν. Μιχαΐλοβιτς 3-2 (8-11, 11-7, 11-9, 7-11, 11-3)

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ουαλία-Μαυροβούνιο 3-0:

Άννα Χέρσι-Σνεζάνα Κουλάφιτς 3-0 (11-3, 11-5, 11-6)  

Σάρλοτ Κάρεϊ-Ιβόνα Πέτριτς 3-0 (11-8 11-2, 12-10)

Λάρα Γουίτον-Σιμόνα Πέροβιτς 3-0 (11-6, 11-9, 12-10)

Ο προπονητής των Λιθουανών Αρτούρας Ορλόβας είχε αναπληρωματικό σε αυτό το παιχνίδι τον Ίγκνας Ναβίτσκας. Στην τεχνική καθοδήγηση των Βόσνιων είναι ο Βλαντιμίρ Ίβανεκ. Προπονητής της Ουαλίας είναι ο Στέφεν Τζένκινς, ενώ το Μαυροβούνιο είχε στο κοουτσάρισμα την Κούλαφιτς.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ο Γκρουπ Ανδρών

ΟΜΑΔΑ                             ΒΑΘΜΟΙ

1. Ελλάδα                         4

2. Λιθουανία                      3

——————————————–

3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη           2

4ο Γκρουπ Γυναικών

ΟΜΑΔΑ                             ΒΑΘΜΟΙ

1. Ελλάδα                         4

2. Ουαλία                          3

——————————————–

3. Μαυροβούνιο                  2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.