Η πρεμιέρα της Τόλιου και της Τέρπου με τα νέα σωματεία τους στη Γαλλία

Δύο ακόμα στελέχη των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκαναν το φετινό ντεμπούτο τους σε μεγάλο ξένο πρωτάθλημα συλλόγων.

Στη γαλλική Pro B των γυναικών, τη 2η επαγγελματική λίγκα της χώρας, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής 23/09 την πρώτη τους εμφάνιση με τα νέα σωματεία τους. Η πρώτη με τη Ρεν Πολ Μπερ 1, στην επιστροφή της κιόλας στη χώρα, όπου είχε άρχισε τη διεθνή καριέρα και η δεύτερη με τη φανέλα της Ισί λε Μουλινό 1, στην οποία μετακινήθηκε το καλοκαίρι από άλλο γαλλικό σωματείο. Οι ομάδες των πρωταθλητριών μας γνώρισαν την ήττα την 1η αγωνιστική της σεζόν 2022-2023. Η Ρεν εκτός έδρας από την Κουιμπέρ με 3-2 και η Ισί Λε Μουλινό ως γηπεδούχος με 3-0 από τη Σεν Πιερ. Η Τόλιου κατάφερε στην πρεμιέρα να πάρει τη νίκη και στους δύο ατομικούς αγώνες της, η Τέρπου έχασε το μοναδικό της ματς, αλλά ακόμη δεν έχει επανέλθει 100% από τον τραυματισμό της. Να σημειωθεί ότι στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 8 Οκτωβρίου, οι ομάδες των Ελληνίδων αθλητριών τίθενται αντιμέτωπες στην έδρα της Ρεν Πολ Μπερ.

Η ομάδα της Τόλιου πήγε στην Κορνουάλη κι έκανε πρεμιέρα απέναντι στην Κουιμπέρ. Το ματς ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε με 3-2 για το γηπεδούχο σωματείο και στα πέντε σετ του τελευταίου επί μέρους αγώνα.

Η 27χρονη διεθνής μας πέτυχε το καλύτερο δυνατό με δύο ατομικές νίκες από τη θέση 1 της ομάδας της, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό στη Ρεν. Στο πρώτο της ματς έκαμψε την Εμανουελ Λενό με 3-2 και σπουδαία ανατροπή. Ήταν πίσω με 0-2, πήρε το 3ο και το 4ο σετ στην παράταση και με μικρή διαφορά το καθοριστικό 5ο.

Στο δεύτερο προσωπικό της παιχνίδι η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Τόλιου ξεπέρασε με 3-1 σετ τη Χάνα Χαπόνοβα ισοφαρίζοντας εκείνη τη στιγμή το σκορ ομάδων σε 2-2.

Στο φινάλε έχασε στα πέντε σετ για τη Ρεν η Ρομάν Λε Σκουρ, την οποία έχουν γνωρίσει οι Έλληνες φίλαθλοι από την παρουσία της στην ελληνική Α1 με τις Σάρισες Φλώρινας (η ήττα από τη Λενό). Συμπαίκτρια της Τόλιου ήταν και η Αργεντινή Καμίλα Αργκουέλες.

Για όσους ενδιαφέρονται, η Κουιμπέρ έβαλε στα social media τη μετάδοση όλου του αγώνα και είναι στο λινκ Pro B Dames – Quimper / CPB Rennes | Rencontre la 1e journée entre Quimper Cornouaille TT et CPB Rennes Tennis de Table – Ligue de Bretagne de Tennis de Table | By Quimper Cornouaille TT | Facebook.

Η Ισί Λε Μουλινό υποδέχτηκε τη Σεν Πιερ, που είναι η τέως ομάδα της Τέρπου. Αγωνίστηκε εκεί δύο χρονιές η 22άχρονη πρωταθλήτρια και πέρσι τη βοήθησε να πάρει την 5η θέση, η οποία τελικά της χάρισε και την άνοδο στην Pro B. Η Ισί Λε Μουλινό Σεν Πιερ, που υποβιβάστηκε πέρσι από την 1η στη 2η εθνική κατηγορία, γνώρισε την ήττα από τη Σεν Πιερ με 3-0.

Η Τέρπου τοποθετήθηκε στη θέση 3, αντιμετώπισε την κινεζικής καταγωγής Νίνα Ζενγκ κι έχασε με 3-1 σετ. Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών δεν αγωνίστηκε απέναντι σε πρώην συμπαίκτρια, αλλά τις συνάντησε μαζί με στελέχη της Σεν Πιερ, συνομίλησαν και παραδέχτηκε ότι ένιωσε λίγο περίεργα πού ήταν αντίπαλή τους. Η Τέρπου, που ουσιαστικά δεν έχει κάνει ακόμα κανονική προπόνηση και προσπαθεί σιγά-σιγά να ξαναβρεί το πραγματικό της πρόσωπο μετά τον τραυματισμό στον αγκώνα, είχε μαζί της στην τριάδα της Ισί Λε Μουλινό τη Μαρί Σαπέ και την Αμελί Προστ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.