Μεσογειακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή πρεμιέρα από την Τόλιου στα ατομικά

Τα πρώτα ματς για τα προκριματικά γκρουπ του απλού περιλάμβανε η πρωινή ενότητα στο Μεσογειακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο Οράν της Αλγερίας, την Τρίτη 28/06. Μετά το ομαδικό ανδρών και την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η ελληνική αποστολή άρχισε με το καλύτερο ηθικό την προσπάθειά της στα ατομικά και είχε κι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στις γυναίκες.

 Η Κατερίνα Τόλιου έκανε ιδανική πρεμιέρα στο 3ο γκρουπ όταν κατέβαλλε με 4-1 σετ την Αιγύπτια επικεφαλής Ντίνα Μεσρέφ, που ήταν νικήτρια του απλού στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018 κι επιπλέον έχει κορυφαίες διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της αφρικανικής ηπείρου. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε εύκολο ξεκίνημα απέναντι σε Κοσοβάρο αθλητή στο 7ο γκρουπ, όμως προέκυψε ξαφνικά στενάχωρη εξέλιξη με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Μετά την υπερπροσπάθεια της Δευτέρας για τους διαδοχικούς αγώνες στο ομαδικό, ένιωσε αδιαθεσία τη νύχτα, είχε εμετούς, διάρροιες και πυρετό και δεν μπόρεσε να κοιμηθεί. Παρέστη στον πρώτο του αγώνα στο 8ο γκρουπ για να μη μηδενιστεί, θέλησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να επανέλθει στην απογευματινή ενότητα, αλλά δεν τα καταφέρνει και (με σύσταση και του γιατρού της αποστολής) σταματά εδώ την αγωνιστική του παρουσία στο Οράν.

Την πρεμιέρα στο απλό για τα γαλανόλευκα χρώματα έκανε η Τόλιου (νούμερο 189 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Συνάντησε την πολύ γνώριμη Ντίνα Μεσρέφ (Νο 45), με την οποία υπήρξε συμπαίκτρια για μικρό διάστημα σε Ελλάδα και Σουηδία. Η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είχε νικήσει και τον Φεβρουάριο του 2020 την κορυφαία Αφρικανή, σε τουρνουά στη Βουδαπέστη και φαίνεται πως ξέρει καλά τον τρόπο να την αντιμετωπίζει. Πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, παράλληλα είχε καθαρό μυαλό σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και για την 1η αγωνιστική του 3ου γκρουπ έφτασε σε μεγάλη νίκη με 4-1 σετ. Με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της έφερε κατευθείαν την αριστερόχειρα αντίπαλο σε δύσκολη θέση, μάλιστα προηγήθηκε με 3-0 σετ. Έχασε το 4ο σετ από 5-1 μπροστά, αλλά χωρίς να χάσει καθόλου σε αυτοπεποίθηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην παράταση του 5ου σετ (11-9, 11-9, 11-7, 14-16, 13-11).

Έχει ανοίξει για τα καλά πλέον τον δρόμο για την πρόκριση στο στάδιο 2 και επόμενος αντίπαλός της, επίσης την Τρίτη, είναι η Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια. Θέλει νέα νίκη και πρωτιά, πάντως το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση παίρνουν οι δύο πρώτες αθλήτριες των γκρουπ. Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ συναντώνται Μεσρέφ και Αλτίνκαγια.

Η 28άχρονη Αιγύπτια, γνωστή και στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά της από τον ΔΑΟ Ταύρου, είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Μεσογείου στο απλό γυναικών στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, στην Ταρραγόνα, ενώ μεταξύ άλλων διακρίσεων είναι νικήτρια στο ίδιο αγώνισμα σε Παναφρικανικούς Αγώνες, πρωτάθλημα Αφρικής και Αφρικανικό Κύπελλο.

Στο απλό ανδρών ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται στο 7ο γκρουπ. Στον πρώτο του αγώνα νίκησε 4-0 τον Κοσοβάρο Κρέσνικ Μαχμούτι και είχε πίεση μόνο στο τελευταίο σετ (11-2, 11-2, 11-5, 13-11)

Συνεχίζει την ίδια μέρα την προσπάθειά του και διεκδικεί μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις του γκρουπ απέναντι στον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς και τον Τυνήσιο επικεφαλής Αμπουμπακάρ Μπουράς. Στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής ο Γέφτοβιτς επιβλήθηκε 4-0 σετ του Μπουράς.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον Κωνσταντινόπουλο παρουσιάστηκε το απρόοπτο ώρες μετά από την επιτυχία του ομαδικού και του στερεί τη συνέχεια των αγώνων στην Αλγερία. Ο πρωταθλητής μας είχε το βράδυ εμετούς, διάρροιες και πυρετό και δεν μπόρεσε να κοιμηθεί καθόλου. Με μειωμένες δυνάμεις και ταλαιπωρημένος πήγε στην πρεμιέρα του 8ου γκρουπ, όπου θ’ αγωνιζόταν με τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα και, προκειμένου να μη μηδενιστεί, μπήκε απλά στο τραπέζι, έπαιξε δύο πόντους κι έδωσε το χέρι του.

Ακολούθως επισκέφτηκε το ιατρείο του Μεσογειακού Χωριού για περαιτέρω φροντίδα και για να φανεί αν έχει πιθανότητες ν’ αγωνιστεί το απόγευμα. Τελικά αναγκάζεται να διακόψει την προσπάθειά του. Δεν νιώθει απολύτως καλά και αυτή είναι και η οδηγία του γιατρού της ελληνικής αποστολής. Έκανε και ένεση, αλλά είναι εξαντλημένος και άυπνος. Δυστυχώς μετά από τη μεγάλη προσπάθεια στο ομαδικό ήρθε αδιαθεσία για τον 28άχρονο διεθνή μας.  

Να σημιωθεί απλά ότι στο ίδιο γκρουπ είχε ακόμα τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ (επικεφαλής) και τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου. Στο μεταξύ τους παιχνίδι το πρωί επικράτησε ο Σλοβένος με 4-1 σετ. Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ παίρνουν κι εδώ την πρόκριση για το στάδιο 2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.