Η ζωή μετά τον Ζλάταν

Το μυστήριο λύθηκε νωρίς και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφήνοντας την ομάδα στην ηρεμία της και στον τρόπο που την είχε χτίσει ο Γιάνε Άντερσον την τελευταία διετία.

Το μυστήριο λύθηκε νωρίς και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφήνοντας την ομάδα στην ηρεμία της και στον τρόπο που την είχε χτίσει ο Γιάνε Άντερσον την τελευταία διετία.

Στην μετά Ζλάταν εποχή, η Σουηδία έχει επιστρέψει στο παρεθόν. Ο τροπος που λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Άντερσον θυμίζει αρκετά την Σουηδία του Λαρς Λάγκερμπεκ στην αρχή του 2000! Σφιχτό 4-4-2, με πολύ πρέσινγκ, τρέξιμο και παίκτες που έχουν μάθει να λειτουργούν σαν σύνολο και όχι να ψάχνουν έναν παίκτη για να κάνει την διαφορά. Η πρόκριση στα πλέι-οφ απέναντι στην Ιταλία ήταν δίκαιη καθώς στα δύο ματς ήταν η καλύτερη ομάδα. Η συνταγή μέχρι στιγμής λειτουργεί καλά και όλα δείχνουν ότι οι Σουηδοί μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στις αντιπάλους τους στον όμιλο. 

ΠΟΡΕΙΑ

Χωρίς τον Ιμπραχίμοβιτς και με νέο προπονητή πλέον είχε δύσκολη δουλειά στα προκριματικά. Κατάφερε να τερματίσει πίσω από την Γαλλία και πάνω από την Ολλανδία και την Βουλγαρία έχοντας όμως μόνο δύο νίκες σε έξι αγώνες απέναντί τους. “Ενηλικιώθηκε” και κέρδισε τον σεβασμό όλων σαν ομάδα στα πλέι-οφ με την πρόκριση απέναντι στην Ιταλία, χωρίς να δεχτεί γκολ από την Σκουάντρα Ατζούρα σε δύο αγώνες.

ΑΣΤΕΡΙ

Ο μέσος της Λειψίας, Εμίλ Φορσμπέργκ είναι το μυαλό και ο ηγέτης της ανανεωμένης ομάδας του Γιάνε Άντερσον! Αν και δεν είχε καλή χρονιά με την Γερμανική ομάδα, κυρίως λόγω μικρό-τραυματισμών, παραμένει το μυαλό της ομάδας. Ειδικός στις στατικές φάσεις σκόραρε τέσσερα γκολ στα προκριματικά διατηρώντας τον ρόλο του δημιουργού.   

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Γιάνε Άντερσον ανέλαβε την Σουηδία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σουηδίας με την Νόρκεπινγκ το 2015! Εκτός από ποδόσφαιρο ως αθλητής ασχολήθηκε και με το χάντμπολ. Ζήτησε δύο πράγματα από τους παίκτες του από την πρώτη ημέρα, δουλειά και πειθαρχία! Μετά την πρόκριση επί της Ιταλίας εξαφανίστηκαν και οι τελευταίοι επικριτές του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.