Η Aston Martin DB5 του “Goldfinger” ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ξανά

Μία συλλεκτική έκδοση πλήρως εξοπλισμένη με γκάτζετ.Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αυτοκίνητα και...

Μία συλλεκτική έκδοση πλήρως εξοπλισμένη με γκάτζετ.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αυτοκίνητα και ταινίες, δεν μπορούμε να παραλείψουμε αυτά που έχουν εμφανιστεί στο franchise του James Bond. Πόσο μάλλον τη θρυλική Aston Martin που οδηγούσε ο πράκτορας 007 το 1964 για την ταινία “Goldfinger” (“Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Εναντίων Χρυσοδάκτυλου”).

Η Aston Martin γνωρίζει την αγάπη του κοινού για αυτά τα θρυλικά οχήματα, που δεν ήταν απλώς οχήματα, και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα project αναδημιουργίας του γνωστού μοντέλου Aston Martin DB5, κάνοντας μία μοναδική συνεργασία με το Χόλιγουντ και προσφέροντας μία σειρά αυτοκινήτων έτοιμα για την άσφαλτο, με πολλά γκάτζετ.

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα της συνεργασία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Η νέα σειρά αυτοκινήτων θα φέρει τον τίτλο Goldfinger DB5, και θα φέρει 25 αυτοκίνητα όμοια με τη DB5 και πλήρως εξοπλισμένα με λειτουργικά γκάτζετ, περιλαμβάνοντας την περιστρεφόμενη πινακίδα με τον αριθμό του αυτοκινήτου, που έχει μείνει στη μνήμη των φαν από την ταινία.

Ο Chris Corbould, βραβευμένος με ένα Όσκαρ για τα ειδικά εφέ της ταινίας “Inception” του Christopher Nolan, έχει εργαστεί ήδη στο τμήμα ειδικών εφέ για 14 ταινίες της σειράς “James Bond”, και θα είναι αυτός που θα βοηθήσει την Aston Martin να πραγματοποιήσει τα ονειρικά αυτοκίνητα με λειτουργίες που θα μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις ταινίες. Ο Corbould έχει ήδη διαγράψει μια αξιοσημείωτη καριέρα στο Χόλιγουντ, τόσο για τα “James Bond” όσο και για πολλές ταινίες της κατηγορίας υπερπαραγωγής.

Από το 1975 ξεκίνησε το ταξίδι του ως βοηθός, το 1977 μάλιστα για το “The Spy Who Loved Me” (“Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Η κατάσκοπος που με αγάπησε”). Περνώντας από άλλες δύο ταινίες Jame Bond, τις “Moonraker” και “For Your Eyes Only”, τις ταινίες “Superman II” και “Superman III” με τον Christopher Reeve, την τηλεταινία του 1990 “Treasure Island” και την επιστροφή του απέθαντου Χαϊλάντερ, “Highlander II: The Quickening”, έφτασε να δει το όνομα του στα credit της ταινίας “Alien³”, που έφερε ήδη το σημαντικό όνομα του σκηνοθέτη ταινιών τρόμου David Fincher. Έκτοτε, δεν τον σταματάει τίποτα και συμμετέχει σε μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές, με σκηνοθέτες γνωστούς για τα μεγαλειώδη τους σκηνικά, όπως ο Christopher Nolan.

Τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα έρθουν σε χαμηλό κόστος. Το κάθε ένα θα κοστίσει £2.75 εκατομμύρια, περίπου 3 εκ. σε ευρώ, και τα πρώτα θα κυκλοφορήσουν το 2020. Η πιο σημαντική σημείωση είναι πως το μοντέλο δεν πρόκειται να διαθέτει άδεια για νόμιμη οδήγηση του στους αυτοκινητόδρομους.

“Το να έχεις στην κατοχή σου μία Aston Martin υπήρξε επί μακρόν έμπνευση για τους φαν του James Bond, αλλά να έχεις μία Silver Birch DB5, πλήρως εξοπλισμένη με γκάτζετ και κατασκευασμένη με τα υψηλότερα πρότυπα από το ίδιο ακριβώς εργοστάσιο που κατασκεύασε τα πρωτότυπα αυτοκίνητα του James Bond; Λοιπόν, αυτή είναι σίγουρα η ύστατη φαντασίωση ενός συλλέκτη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer.

To μοντέλο DB5 εμφανίστηκε συνολικά σε έξι ταινίες του franchise “James Bond”, μετά από το “Goldfinger”, συμπεριλαμβάνοντας τις “Spectre”, “Skyfall” και “GoldenEye”.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.