Το BFI λέει όχι στις χαρακτηριστικές ουλές των κινηματογραφικών villain

Κόβει τις αντίστοιχες χορηγίες.Τέλος για τις χορηγίες από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου...

Κόβει τις αντίστοιχες χορηγίες.

Τέλος για τις χορηγίες από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI) σε ταινίες όπου οι villains θα έχουν ουλές. Το BFI αποφάσισε πρόσφατα αυτή του την κίνηση, προκειμένου να στηρίξει ανθρώπους με αυτή τη διαφορετικότητα, σύμφωνα με το Telegraph.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο στηρίζει, πλέον, τη φιλανθρωπική δράση Changing Faces στην καμπάνια του με τίτλο #IAmNotYourVillain. Πρόκειται, μάλιστα, για τον πρώτο οργανισμό που στηρίζει το project και ο σκοπός του είναι να αποβάλει το κοινωνικό στίγμα που επιφέρουν οι αλλοιώσεις στο ανθρώπινο πρόσωπο.

“Ο κινηματογράφος είναι καταλύτης για την αλλαγή”, δήλωσε ο Ben Roberts, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του BFI, “και για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε να μην έχουμε αρνητικές φιγούρες απεικονιζόμενες μέσω ουλών και διαφοροποιήσεων του προσώπου στις ταινίες που χορηγούμε”.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο επέλεξε να χρηματοδοτήσει την ερχόμενη δραματική ταινία “Dirty God”. Η υπόθεση του φιλμ αφορά μία γυναίκα, η οποία προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τη ζωή τους αφότου υπέστη μία επίθεση με οξικό υγρό. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ενσαρκώσει η Vicky Knight, η οποία έχει επιζήσει στην πραγματική της ζωή από ένα επεισόδιο που της άφησε ευρεία εγκαύματα στο πρόσωπο.

“Η καμπάνια αυτή μιλά απευθείας στα κριτήρια των ποικίλων στάνταρτ του BFI, τα οποία ζητούν βαρυσήμαντες αντιπροσωπεύσεις στην οθόνη”, συμπλήρωσε ο Roberts. “Στηρίζουμε ολοκληρωτικά την καμπάνια του Changing Faces #IAmNotYourVillain, και παροτρύνουμε την υπόλοιπη κινηματογραφική βιομηχανία να κάνει το ίδιο”.

ledger-joker-1

Η απόφαση του BFI έρχεται ως μέρος μίας πρόσφατης ανακοίνωσης, μέσω της οποίας το Ινστιτούτο δεσμεύεται να υποστηρίξει κινηματογραφιστές με κάποιου είδους αναπηρία.

“Η κινηματογραφική βιομηχανία έχει τέτοια δύναμη στο να εμπνέει το κοινό με τον τρόπο που αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα, και παρόλα αυτά οι ταινίες χρησιμοποιούν ουλές και διαφορετικές φυσιογνωμίες ως πρότυπο για τους villain πολύ συχνά”, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος του Changing Faces, Becky Hewitt, η οποία αποκάλεσε “ιδιαίτερα ανησυχητικό” το γεγονός πως τα παιδιά τείνουν να κάνουν αυτή τη συσχέτιση μόνο αφότου εκτεθούν σε συγκεκριμένες ταινίες.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.