Θρίλερ με άσχημο τέλος

Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τερματίστηκε άδοξα, με την Άντερλεχτ να περνά νικηφόρα από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 στην παράταση (κανονικός αγώνας 1-0) και να παίρνει την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τερματίστηκε άδοξα, με την Άντερλεχτ να περνά νικηφόρα από το «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 στην παράταση (κανονικός αγώνας 1-0) και να παίρνει την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα πολύ καλό πρώτο μέρος κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με πέναλτι του Φορτούνη στο 29′, ενώ ο τερματοφύλακας Προτό κράτησε όρθιους τους Βέλγους.

Η ομάδα των Βρυξελλών όμως αντεπιτέθηκε στο β’ μέρος (οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν Ρομπέρτο και δοκάρι) και μετά το 1-0 των 90 λεπτών, πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο με δύο γκολ του Ατσεαμπόνγκ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που τα έδωσε όλα αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό…

Τα αρχικά πλάνα 

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός με Ρομπέρτο τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Ομάρ, αριστερό τον Μασουακού, σέντερ μπακ τους Μποτία και Ντα Κόστα, αμυντικά χαφ τους Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο, Ντουρμάζ και Πουλίδο στα πλάγια και τον Φορτούνη πίσω από τον Ιντέγε.

Με 4-4-2 ξεκίνησε η Άντερλεχτ με τερματοφύλακα τον Προτό, δεξί μπακ τον Ναχάρ, αριστερό τον Μπούτνερ, σέντερ μπακ τους Εμποτζί και Ντεσχάχτ, δεξί χαφ τον Πρατ, αριστερό τον Ατσεαμπόνγκ, τους Ντεντονκέρ και Μπατζί στα χαφ, τους Τζούριτσιτς και Οκάκα στην επίθεση.

Ισοφάριση με Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτοαντικειμενικό του στόχο στο α’ μέρος, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, μετά από ένα 45λεπτο στο οποίο θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, με τον Προτό όμως να κρατά όρθια την Άντερλεχτ.

Οι γηπεδούχοι όπως αναμενόταν πίεσαν ψηλά για να αναγκάσουν τους Βέλγους στο λάθος και να εκμεταλλευτούν την επιθετικογενή ενδεκάδα τους, ενώ οι Βέλγοι περίμεναν για τις κόντρες, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν σχεδόν απόλυτη, με τον Καμπιάσο να κάνει ηγετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, τον Πουλίδο να ανταποκρίνεται θετικά στον ρόλο του και τους Φορτούνη και Ντουρμάζ να δημιουργούν.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός έχασε κλασική ευκαιρία στο 8′, όταν ο Μιλιβόγεβιτς με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Ιντέγε, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Προτό κατάφερε να σώσει την εστία του.

Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα απείλησε και πάλι, με τον Ντουρμάζ να βρίσκει τον Φορτούνη, ο οποίος επιχείρησε στην κίνηση να νικήσει τον Προτό στη μικρή περιοχή, με τον τερματοφύλακα της Άντερλεχτ να αντιδρά πάλι σωστά, όπως έκανε και με σουτ του Ντουρμάζ που ακολούθησε από το ημικύκλιο.

Οι γηπεδούχοι εξακολοθούσαν να πιέζουν και στο 16′ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ντα Κόστα προσπάθησε από το ημικύκλιο να βρει τον Καμπιάσο στην περιοχή, αλλά η προσπάθεια του Αργεντινού κατέληξε στα χέρια του Προτό.

Τελικά, ο Ολυμπιακός που δεν εκμεταλλεύτηκε τις κλασικές ευκαιρίες του, βρήκε το γκολ σε μία ανύποπτη φάση. Στο 28′ συγκεκριμένα, ο Πουλίδο γέμισε στην περιοχή και ο διαιτητής Χάντερ είδε χέρι του σκόρερ του πρώτου αγώνα Εμποτζί.

Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και στο 29′ νίκησε τον Προτό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες.

Η Άντερλεχτ, που έπαιζε παθητικό ρόλο μέχρι τότε, απείλησε για πρώτη φορά στο 38′ με σέντρα του Ναχάρ από δεξιά και κεφαλιά του Πρατ που πέρασε πολύ άουτ.

Στο 42′ ο Φορτούνης γέμισε με φάουλ αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας και ο Προτό μπλόκαρε, ενώ οι Βέλγοι παραλίγο να προκαλέσουν καρδιοχτύπι στο 45′, όταν ο Μπούτνερ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Εμποτζί σούταρε από κοντά αλλά ο Ντα Κόστα κατάφερε να διώξει με τα πόδια, στην τελευταία σημαντική φάση του α’ μέρους.

Απείλησε η Άντερλεχτ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το β’ μέρος οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει ατυχία καθώς νωρίς – νωρίς ο Ντουρμάζ τραυματίστηκε σε ένα μαρκάρισμα και ο Σίλβα έβαλε εσπευσμένα τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, με τον Σουηδό να μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου με το ειδικό όχημα. Ο νεοεισελθών τοποθετήθηκε πίσω από την επιθετικη΄γραμμή με τον Φορτούνη να πηγαίνει στα πλάγια.

Η Άντερλεχτ πάντως είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του β’ μέρους με τον Τζούριτσιτς να βρίσκει αριστερά τον Ατσεαμπόνγκ, που σούταρε στην περιοχή στα χέρια του Ρομπέρτο.

Αμέσως μετά όμως, ήταν η ώρα του Ολυμπιακού να χάσει μεγάλη ευκαιρια όταν Τσόρι και Πουλίδο έκαναν το ένα – δύο, αλλά ο Μεξικανός από πολύ καλή θέση πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Προτό!

Στο 54′ οι Βέλγοι ανησύχησαν ξανά, όταν σε μία διεκδίκηση ο Εμποτζι΄κλώτσησε κατά λάθος στο κεφάλι τον τερματοφύλακά του, με τον Προτό όμως να συνεχίζει αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το ματς συνεχίστηκε και στο 57′ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, όταν ο Ντομίνγκεζ έκανε λάθος, ο Τζούριτσιτς έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή για να κοπεί με φάουλ από τον Μποτία, ο οποίος δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Το φάουλ που ακολούθησε από τον Μπούτνερ το μπλόκαρε άνετα ο Ρομπέρτο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι μπροστά με τον Ομάρ να βρίσκει από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι τον Φορτούνη, ο οποίος ήταν έτοιμος για το 2-0, αλλά ο Ναχάρ τον έκοψε την τελευταία στιγμή.

Η Άντερλεχτ απάντησε στο 63′ με διπλή ευκαιρία και τον Ρομπέρτο να αντιδρά σωστά σε σουτ των Τζούριτσιτς και Μπούτνερ, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του, όταν ο Οκάκα βρήκε ωραία δεξιά τον Ναχάρ, αυτός μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι!

Βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει αρκετές μπαλιές στο κέντρο, ο Σίλβα αντέδρασε στο 67′ βάζοντας τον Ζντιέλαρ στη θέση του Καμπιάσο.

Ακολούθησαν μερικά λεπτά με επικές μάχες, πριν από το σουτ του Ντομίνγκεζ στο 78′ που έβγαλε πολύ όμορφα ο Προτό, ο οποίος έδειξε για ακόμα μια φορά σε ετοιμότητα.

Στο 82′ ο Χάσι έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο με τον Σουάρες να παίρνει τη θέση του Τζούριτσιτς, ενώ ο Σίλβα απάντησε με Σεμπά αντί Πουλίδο.

Στο 85′ η Άντερλεχτ απείλησε για μία ακόμα φορά με άλλο ένα φάουλ του Μπούτνερ και κεφαλιά του Ντεσχάχτ που πέρασε άουτ.

Πολύ πιο σημαντική όμως ήταν η φάση του 89′ με τους Βέλγους να φεύγουν στην κόντρα και τον Ατσεαμπόνγκ να βγαίνει μόνος του μετά από μπαλιά του Σουάρες, αλλά τον Ρομπέρτο να σώζει εκπληκτικά την εστία του!

Ο διαιτητής έδωσε έξι λεπτά καθυστερήσεις και στο τρίτο από αυτά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Σεμπά να σουτάρει πάνω στον Προτό, ο οποίος είχε την ίδια αντίδραση και στο σουτ του Φορτούνη στο 90+6′. Τελικά΄οι δύο ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση…

«Μαχαιριές» Ατσεαμπόνγκ

Με το ξεκίνημα του έξτρα ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη δεύτερη αλλαγή τους με τον Νάουτινκ να παίρνει τη θέση του Μπούτνερ.

Στο 92′, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Ντεντονκέρ στον Μποτία μέσα στην περιοχή, όμως ο Χάντερ διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 94′ ο Τσόρι είχε μία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 96′ ήταν η σειρά των Βέλγων να ζητήσουν πέναλτι για χέρι του Ντα Κόστα στην περιοχή και στο 97′ ο Χάσι ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με Ντεφούρ αντί Ντεντονκέρ.

Το ματς φαινόταν ότι θα κρινόταν στο ένα λάθος και αυτό έγινε από τον Ολυμπιακό στο 102′, όταν Μασουακού και Μιλιβόγεβιτς δεν μπόρεσαν να κλέψουν στα δεξιά απο΄τον Ντεφούρ, αυτός τροφοδότησε τον Πρατ που έκανε τη σέντρα, ο Ατσεαμπόνγκ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο στην κλειστή γωνία για το 1-1…

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πια δύο γκολ και στο 104′ παραλίγο να πετύχει το ένα, όμως η κεφαλιά του Ιντέγε πέρασε άουτ, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης.

Στο 106′ ο Τσόρι προσπάθησε να νικήσει τον Προτό από μακριά αλλά ο Βέλγος στάθηκε ξανά στο ύψος του για άλλη μία φορά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί πλέον απεγνωσμένα να απειλήσει με κάθε τρόπο.

Όπως ήταν λογικό τα μετόπισθεν έμεναν ακάλυπτα και αρκούσε μία κάθετη μπαλιά του Ναχάρ στο 112′ ώστε ο Ατσεαμπόνγκ να πλασάρει τον Ρομπέρτο, κάνοντας το 1-2 και τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση, με το «Γ. Καραϊσκάκης» να αδειάζει κατά ένα μεγάλο μέρος πριν από το τελικό σφύριγμα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1-2 (κ.α. 1-0)
Γιουρόπα Λιγκ 2015-16, Φάση των «32», 2ος Αγώνας, «Γ. Καραϊσκάκης», Πρώτο ματς: 0-1
Γκολ: 29′ πεν. Φορτούνης – 102′, 112′ Ατσεαμπόνγκ
Διαιτητής: Χάντερ (Β. Ιρλανδία)
Βοηθοί: Στόρι, Ίκιν (Β. Ιρλανδία)
Κίτρινες: Μασουακού, Μποτία, Ντομίνγκεζ – Εμποτζί, Μπούτνερ, Ναχάρ, Ατσεαμπόνγκ, Μπατζί 
Κόκκινες: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα, 4-2-3-1):
Ρομπέρτο – Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού – Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67′ Ζντιέλαρ) –  Ντουρμάζ (51′ Ντομίνγκεζ), Πουλίδο (83′ Σεμπά), Φορτούνης – Ιντέγε.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Χάσι, 4-4-2): Προτό – Ναχάρ, Ντεσχάχτ, Εμποτζί, Μπούτνερ (91′ Νάουτινκ)- Πρατ, Μπατζί, Ντεντονκέρ (97′ Ντεφούρ), Ατσεαμπόνγκ – Τζούριτσιτς (82′ Σουάρες), Οκάκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.