Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (video)

Η Καλλονή κέρδισε 2-1 τον Πλατανιά και πέτυχε μόλις την τρίτη φετινή νίκη της στη Σούπερ Λιγκ. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές έκαναν οι Κρητικοί!

Η Καλλονή κέρδισε 2-1 τον Πλατανιά και πέτυχε μόλις την τρίτη φετινή νίκη της στη Σούπερ Λιγκ. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές έκαναν οι Κρητικοί!

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, είχε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο μέρος και με πρωταγωνιστή τον Μίροσλαβ Μάρκοβιτς πήρε κεφάλι στο σκορ. Η αλλαγή του Έλληνα τεχνικού, Εμιλιάνο Ελλακόπουλος έκανε το 2-0 στο ξεκίνημα του β’ μέρους, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Ίγκορ Ανγκούλο.

Οι γηπεδούχοι έτσι επανήλθαν στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές (όλα τα φετινά τρίποντα εντός έδρας) και παρ’ όλο που παραμένουν σε δυσχερέστατη θέση δείχνουν διατεθειμένοι να μην παραδοθούν.

Ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε με πολλά αμυντικά προβλήματα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ είχε και τις ατυχίες με τις αναγκαστικές αλλαγές, με αποτέλεσμα να χάσει μετά από τρεις αγώνες, σε μία ήττα χωρίς βαθμολογικές συνέπειες…

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Σωτηρίου, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος, αριστερό ο Βάντερσον, σέντερ μπακ οι Δημήτρης και Ιτούα. Αμυντικά χαφ οι Γκνιάτιτς και Μουνάφο, στα άκρα οι Γουνδουλάκης και Ανγκούλο, ο Ντίνας πίσω από τον Ράμος.

Η Καλλονή ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Δαύκου, δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος, αριστερό ο Γκόλιας, σέντερ μπακ οι Αναστασιάδης και Μίκιτς. Αμυντικά χαφ οι Τσαμπούρης και Μπλάζιτς. Στα άκρα Μανούσος και Γεωργίου, ο Φαβάλι πίσω από τον Μάρκοβιτς.

Σούπερ Καλλονή, άτυχος Πλατανιάς

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της φετινής σεζόν έκανε η Καλλονή και δικαίως πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0. Ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε αγνώριστος σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του, ενώ είχε και ατυχία, λόγω δύο αναγκαστικών αλλαγών.

Η Καλλονή με τους Φαβάλι και Μάρκοβιτς σε καλή μέρα, είχε την κατοχή της μπάλας και τρύπησε αρκετές φορές με μακρινές μπαλιές την άμυνα της ομάδας των Χανίων.

Μόλις στο 3′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με γύρισμα του Σωτηρίου από δεξιά που έδιωξε με τα πόδια ο Σωτηρίου, ενώ ο Πλατανιάς αντέδρασε με ωραίο γύρισμα του Γουνδουλάκη από αριστερά για τον Ανγκούλο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή και ο Δαύκου μπλόκαρε.

Στο 7′ ο Ανγκούλο βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Πλατανιά να παραχωρεί από εκεί και πέρα την υπεροχή στην Καλλονή.

Οι γηπεδούχοι, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους κλασική φάση στο 20′, όταν ο Φαβάλι βρήκε εξαιρετικά με κάθετη μπαλιά το Μάρκοβιτς, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Σωτηρίου και τσίμπησε τη μπάλα εύστοχα για το 1-0, γκολ που ήταν το πρώτο της καριέρας του στη Σούπερ Λιγκ!

Ένα λεπτό μετά ο Σέρβος βρήκε εκπληκτικά με τακουνάκι προς τα πίσω μέσα στην περιοχή τον Τσαμπούρη, ο οποίος έκανε το αριστερό δυνατό σουτ αριστερό σουτ, υποχρεώνοντας σε ωραία επέμβαση τον Σωτηρίου.

Η ατυχία έπληξε για πρώτη φορά τον Πλατανιά στο 25′, όταν ο Γουνδουλάκης ένιωσε ενοχλήσεις και ο Μιλούνοβιτς πήρε πρόωρα τη θέση του.

Στο ημίωρο όμως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Αποστολόπουλος έκανε σέντρα από δεξιά για τον Ράμος, που βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι αλλά αστόχησε με κεφαλιά!

Η Καλλονή βγήκε αμέσως στην κόντρα με τον Μάρκοβιτς ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά αλλά ο Σωτηρίου απόκρουσε για άλλη μία φορά. 

Στο 33′, ένα μακρινό απ’ ευθείας βολέ του Ανγκούλο, πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 36′ ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ και η μπάλα κόντραρε στο τείχος, περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

‘Εξι λεπτά αργότερα, για τον Πλατανιά χτύπησε και ο Ράμος, με τον Τσουράκη να τον αντικαθιστά, στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του Παράσχου σε λιγότερο από ένα ημίχρονο!

Η Καλλονή είχε πλέον ολοκληρωτικά την πρωτοβουλία και στο 42′ έφτασε κοντά στο 2-0, όταν έγινε σέντρα από αριστερά και ο Αναστασιάδης βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, με τον Σωτηρίου όμως να λέει «όχι» στην κεφαλιά του.

Ένα πολύ πλούσιο α’ μέρος ολοκληρώθηκε με σέντρα – σουτ του Μάρκοβιτς από αριστερά που απόκρουσε σε κόρνερ ο Σωτηρίου στο 45′, αλλά και μία προσπάθεια του Μιλούνοβιτς στις καθυστερήσεις που έκοψε καθοριστικά ο Δαύκου βγαίνοντας αρκετά εκτός εστίας.

Ανολοκλήρωτη αντεπίθεση

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Πλατανιά να απειλεί με ένα σουτ του Ανγκούλο που πέρασε άουτ, ενώ στο 53′ ήταν η ώρα της Καλλονής να κάνει αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Ελλακόπουλος πήρε τη θέση του Μπλάζιτς που τραυματίστηκε!

Στο 54′ ο Ιτούα έκοψε καθοριστικά τον Μανούσο στην περιοχή λίγο πριν κάνει το 2-0, όμως στο 56′ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, όταν ο Ελλακόπουλος σούταρε με το αριστερό αρκετά έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο!

Ο Πλατανιάς δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη και έκανε αντεπίθεση, μειώνοντας στο 71ο λεπτό, όταν ο Αποστολόπουλος βρήκε στη δεξιά πλευρά τον Τσουράκη, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Ανγκούλο πετάχτηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή μειώνοντας με κεφαλιά!

Ένα λεπτό μετά, η Καλλονή έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-1, όταν ο Μάρκοβιτς βγήκε μόνος του προ του Σωτηρίου και αντί να γυρίσει στην κενή εστία για τον Τσαμπούρη προτίμησε να πλασάρει, με τον Σωτηρίου να αντιδρά σε κόρνερ.

Ο Σέρβος δεν μπόρεσε να «τελειώσει» το ματς ούτε στο 74′ όταν η άμυνα του Πλατανιά συνελήφθη ξανά κοιμώμενη σε νέο τετ – α – τετ με τον σκόρερ των γηπεδούχων αυτή τη φορά να πλασάρει άουτ. Ο Καραγεωργίου αντέδρασε άμεσα αντικαθιστώντας τον με τον Νομπρέγα, την ώρα που ο Πλατανιάς έκανε τρίτη αναγκαστική αλλαγή με Στανισάβλιεβιτς αντί του τραυματία Ιτούα!

Το ματς ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Γιώργος Παράσχος διαμαρτυρήθηκε έντονα για αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο, ενώ το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και με τον γυμναστή των Κρητικών, που άνοιξε έντονο διάλογο με τους φιλάθλους πίσω από τον πάγκο.

Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων πάντως, η προσπάθεια επιστροφής έμεινε ημιτελικής και η Καλλονή πανηγύρισε το τρίποντο που δείχνει ότι αν μη τι άλλο δεν θα παραδώσει το τομάρι της χωρίς μάχη…

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-1
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 24η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
Γκολ:
20′ Μάρκοβιτς, 56′ Ελλακόπουλος – 71′ Ανγκούλο
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Καμπούρης (Εύβοιας)
Κίτρινες: Αναστασιάδης, Φαβάλι, Μίκιτς. Νομπρέγα – Ντίνας, Γκνιάτιτς
Κόκκινες: –
ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου, 4-2-3-1): Δαύκου – Σπυρόπουλος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας – Μπλάζιτς (53′ Ελλακόπουλος), Τσαμπούρης – Μανούσος, Γεωργίου (88′ Γιορέντε), Φαβάλι – Μάρκοβιτς (77′ Νομπρέγα).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος, 4-2-3-1): Σωτηρίου – Αποστολόπουλος, Ιτούα (75′ Στανισάβλιεβιτς), Δημήτρης, Βάντερσον – Γκνιάτιτς, Μουνάφο –  Γουνδουλάκης (25′ Μιλούνοβιτς), Ανγκούλο, Ντίνας – Ράμος (39′ Τσουράκης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.