Κωνσταντινούπολη 2023: Τσιάμης και Ανδρικόπουλος στον τελικό του τριπλούν

Ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος θα δώσουν το παρών στον τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο έμπειρος αθλητής σημείωσε 16,26 μ. στον προκριματικό του αγωνίσματος και πέρασε με την 7η επίδοση στον αυριανό τελικό.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του και σημείωσε 16,26 μ. στην τρίτη. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,48 μ., ο μόνος από τους 17 που πέτυχε το όριο (16,70 μ.) πρόκρισης στον τελικό.

Ο Τσιάμης το 2021 ήταν έβδομος στον τελικό του Τορούν με 16,40 μ., ενώ στις άλλες συμμετοχές του στη διοργάνωση το 2011 στο Παρίσι και το 2013 στο Γκέτεμποργκ δεν είχε προκριθεί στον τελικό.

Εξαιρετική παρουσία έκανε ο Ανδρικόπουλος που με 16,39 μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον αυριανό τελικό. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής ήταν στον τελικό του τριπλούν και στη διοργάνωση του Τορούν.

Την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν έχασε ο Ανδρέας Πανταζής. Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 12η θέση με 16,06 μ. στην τρίτη του προσπάθεια, που ήταν η μοναδική έγκυρη.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: “Πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου, ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου η πρόκριση στον τελικό. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ ένιωσα καλά. Στα πρώτα δύο άλματα έκανα κάποια λάθη τα οποία κατάφερα να διορθώσω κι έτσι να πετύχω το άλμα που μου έδωσε την πρόκριση. Θα είμαι πιο απελευθερωμένος στον τελικό, θέλω να τον ευχαριστηθώ και να κυνηγήσω κάτι καλό. Όλη η ομάδα είναι στεναχωρημένη κι έχει το μυαλό της στα θύματα και τις οικογένειες τους”.

Σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες προσπάθειες εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τσιάμης μετά το τέλος του σημερινού προκριματικού. “Σήμερα ένιωθα πάρα πολύ καλά, έκανα το λιγότερο που μπορούσα να κάνω σήμερα, ωστόσο είχα πρόβλημα με πήγαινε μπροστά ο διάδρομος. Στον τελικό θα βρω καλύτερα τη φόρα μου, αφού σήμερα ήδη το πάτησα και θεωρώ πως μπορώ να κάνω έστω ένα φετινό ρεκόρ΅, ο αθλητής αναφέρθηκε και στο δυστύχημα με τα τρένα. “Είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένεις των θυμάτων. Το μυαλό μας είναι εκεί και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να δώσουμε λίγη χωρά. Ελπίζω να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο”.

Απο την πλευρά του ο Ανδρέας Πανταζής, είπε: “Πολύ απογοητεύμενος από τη σημερινή εμφάνιση, ήθελα να μπω τελικό δεν τα κατάφερα, ήταν στις δυνατότητες μου να προκριθώ. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, δεν μπορώ τώρα να κάνω κάτι, απλά κοιτάζω στον ανοιχτό. Ισως πρεπει να μπαίνω με πιο καθαρό μυαλό. Δεν έχω αναλύσει ακόμη τι πήγε στραβά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.