Τζόκοβιτς ο τρίτος (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των γκραν σλαμ στην Open Era που αποβάλλεται από το τουρνουά. Ας θυμηθούμε μερικές ιστορικές αποβολές!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο. Φυσικά δεν ήθελε να χτυπήσει την κριτή βασικής γραμμής αλλά… το έκανε. Ο κανονισμός κάνει λόγο για αποβολή και αυτό έγινε και ας ήταν το μεγαλύτερο όνομα στο US Open.

Ο πρώτος παίκτης που έχασε παιχνίδι και αποβλήθηκε από τουρνουά Γκραν Σλαμ στην Open Era δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τζον ΜακΕνρο. Το 1990 στο Αυστραλιανό Όπεν, δέχτηκε παρατήρηση γιατί έκανε bullying σε μια κριτή γραμμής… έχασε έναν πόντο γιατί έσπασε την ρακέτα του… και το ματς γιατί έβρισε τον διαιτητή και τον υπεύθυνο διαιτητών του τουρνουά. Την ώρα της αποβολής ήταν μπροστά με 2-1 σετ απέναντι στον άσημο Σουηδό Μίκαελ Πένφορς. 

Ο δεύτερος ήταν ο Στέφαν Κούμπεκ ο οποίος το 2000 αποβλήθηκε από το Ρολάν Γκαρός γιατί χτύπησε με την ρακέτα του ένα ball boy. Πιο γνωστός είναι όμως για την αποβολή του 2010, όχι σε γκραν σλαμ, όταν αντί να σφίξει το χέρι του αντιπάλου του, Ντάνιελ Κόλερερ στο τέλος του αγώνα, τον έπιασε από τον λαιμό. 

Αν δεν κοιτάξουμε μόνο τα γκραν σλαμ δεν είναι λίγες οι φορές που παίκτες έχουν αποβληθεί. Όπως ο Ντάβιντ Ναλμπαδιάν το 2012 που κλώτσησε έναν κριτή γραμμής. 

Ο Τιμ Χένμαν το 1995 όταν χτύπησε ένα ball boy. 

Η Όλγα Πούτσκοβα το 2013 όταν με όλη της την δύναμη χτύπησε με μπαλάκι έναν κριτή γραμμής. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.