US Open: “Λιοντάρι” ο Μάρεϊ, τον “δάμασε” ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε με 3-2 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον πρώτο γύρο του Αμερικανικού Όπεν. 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4 μετά από σχεδόν πέντε ώρες στο "Άρθουρ Ας".

Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς αυτό ανάμεσα στο νούμερο 3 της κατάταξης Στέφανο Τσιτσιπά και τον νικητή του Αμερικανικού Όπεν το 2012 Άντι Μάρεϊ, ο οποίος κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια στα 34 του χρόνια και μετά τη σοβαρή επέμβαση στο ισχίο πριν από δύο χρόνια.

Το πρώτο σετ έφυγε πολύ γρήγορα από τον έλεγχο του Στέφανου Τσιτσιπά καθώς ο Άντι Μάρεϊ έκανε δύο μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια συνέχισε να υπερασπίζεται με απόλυτη επιτυχία το δικό τους σερβίς για να βρεθεί στο 5-2.

Εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε να διορθώνει την εικόνα του βρίσκοντας λύσεις και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα πρώτα δύο σετ πόιντ του Σκωτσέζου, όχι όμως και το τρίτο.

Ο Μάρεϊ έκλεισε το σετ με 6-2 και ο Τσιτσιπάς έδειξε αποφασισμένος από την αρχή του δεύτερου σετ να αλλάξει την κατάσταση.

Ζητούμενο πρώτο ήταν η βελτίωση στο σερβίς κάτι που το κατάφερε ενισχύοντας παράλληλα και την ψυχολογία του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκτήσει πίστη στα χτυπήματα του, ζητώντας από τον Μάρεϊ να σπαταλά τα αποθέματα ενέργειας του για να μείνει στα ράλι.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα σερβίς του Έλληνα τενίστα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Μάρεϊ δεν πήρε πόντο στα πρώτα τέσσερα σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ, αλλά το σκορ οδηγήθηκε στο 4-4 καθώς ο Σκωτσέζος είχε εξαιρετικά ισορροπημένο παιχνίδι.

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς «έσβησε» διπλό σετ πόιντ του Μάρεϊ, ο οποίος με διπλό λάθος έφερε τον Έλληνα τενίστα σε σετ πόιντ. Η αξιοποίηση του έγραψε το 9-7 στο τάι μπρέικ και το 1-1 σετ.

Το τρίτο σετ άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Έλληνα. Ο Μάρεϊ βρέθηκε με μπρέικ πάνω στο 3-0 πριν έρθει η πρώτη αντίδραση του Τσιτσιπά για το 3-1. Ακολούθησε ένα γκέιμ – ραψωδία το οποίο κατέκτησε μετά από δώδεκα λεπτά και πέντε ισοπαλίες ο Σκωτσέζος.

Η διαφορά που δημιούργησε στην αρχή του σετ ο νικητής του Αμερικανικού Όπεν το 2012, αποδείχθηκε εξαιρετικά καθοριστική καθώς τον οδήγησε στην κατάκτηση του τρίτου σετ με σκορ 6-3.

Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έφυγε στα αποδυτήρια κι επέστρεψε μετά από περίπου οκτώ λεπτά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάρεϊ, που υποστήριξε ότι ο αντίπαλος του “έκοψε” με αθέμιτο τρόπο το ρυθμό σε εξαιρετικά καθοριστικό σημείο στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ επιθετικός από την αρχή του τέταρτου σετ. Σέρβιρε καλά, κατάφερε να πετύχει το πρώτο του μπρέικ στο ματς και προηγήθηκε με 3-0. Έκανε και δεύτερο για να βρεθεί στο 5-0 όμως η χαλαρότητα που εμφάνισε στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στον Σκωτσέζο να μειώσει σε 5-3, χωρίς να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον Έλληνα τενίστα που έφτασε στο 6-3 για να στείλει το ματς σε πέμπτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε το πέμπτο σετ με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έκανε μπρέικ και βρέθηκε γρήγορα γρήγορα στο 2-0. Όταν μάλιστα ο Μάρεϊ απείλησε να ισοφαρίσει κάνοντας μπρέικ, ήταν ψύχραιμος και βρέθηκε στο 3-1.

Αμφότεροι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στη συνέχεια, ο Μάρεϊ δε βρήκε μπρέικ και ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το σετ με 6-4 κλείνοντας το ματς στα πέντε σετ και το ραντεβού στον 2ο γύρο με τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.