Τζόκοβιτς-Ρουντ 3-0: Το «μαγικό» 23άρι του.. G.O.A.T. (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ραντεβού με την ιστορία και ο Κάσπερ Ρουντ μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο μόνο για ένα σετ! Ο σπουδαίος Σέρβος έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που φτάνει τα 23 Grand Slam, πανηγυρίζοντας το 3ο του Ρολάν Γκαρός και επιστρέφοντας παράλληλα στη κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

G.O.A.T.= Greatest of all time. Από σήμερα (11/06) ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, βάση τίτλων, καθώς πανηγύρισε τον 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ράφα Ναδάλ των 22 τίτλων! Παράλληλα,έφτασε τους 94 συνολικά τίτλους, επίδοση που τον κατατάσσει 3ο στην Open Era, παρέα με τον Ιβάν Λεντλ. Στο «κυνήγι» πλέον μόνο του Ρότζερ Φέντερερ (103 τίτλους) και του Τζίμι Κόνορς (109).

Σε ηλικία 36 ετών και 20 ημερών, ο Σέρβος έγινε και ο γηραιότερος πρωταθλητής του γαλλικού Όπεν, ξεπερνώντας και εδώ τον Ναδάλ (πέρσι το κατέκτησε όντας 36 και 2 ημερών).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το παιχνίδι:

Το πρώτο σετ δεν άρχισε όπως θα περίμενε κανείς! Ο Ρουντ κράτησε το σερβίς του στο 0 στο εναρκτήριο γκέιμ και στη συνέχεια έκανε μπρέικ σε ένα γκέιμ που διήρκησε 11,5 λεπτά! Ο Νορβηγός βρέθηκε μάλιστα μπροστά με 3-0 καθώς ο Τζόκοβιτς έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο (12-4 στα τρία πρώτα γκέιμ). Στο επόμενο γκέιμ ο Σέρβος ανέκαμψε, love game και 3-1, αλλά ο Ρουντ στο δικό του σερβίς δεν έδωσε περιθώρια, βγάζοντας φοβερές άμυνες (4-1). Η συνέχεια όμως άνηκε στον «Νόλε», ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, περιόρισε τα αβίαστα λάθη και βγάζοντας αμυνάρες, πήρε πίσω το μπρέικ για το 4-4 με δύο κρατήματα του σερβίς. Οι δυο τους στη συνέχεια κράτησαν, έστω και δύσκολα, τα σερβίς τους για να φτάσουμε στο tie-break. Εκεί ο Τζόκοβιτς δεν είχε όρεξη για… αστεία! Κυριάρχησε πλήρως στο κορτ, έβγαλε ορισμένα αριστοτεχνικά χτυπήματα και με το εκκωφαντικό 7-1, έκανε το 1-0 στον τελικό.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα απλουστεύτηκαν. Ο Τζόκοβιτς μετά το «μαγικό» tie-break του πρώτου σετ, με… φτερά στα πόδια, έφτασε πανεύκολα στο 3-0, κάνοντας μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και χάνοντας μόλις έναν πόντο στο δικό του σερβίς. Κάπου εκεί ο Ρουντ αφυπνίστηκε αλλά ήταν πλέον αργά. Διατηρώντας σε εξαιρετικά επίπεδα το δικό του σερβίς ο «Νόλε» έφτασε στη κατάκτηση του σετ με 6-3, «εξαργυρώνοντας» το σπουδαίο του ξεκίνημα.

Ο Τζόκοβιτς απέιλησε και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ με μπρέικ, αλλά ο Ρουντ δήλωσε παρών στις κρίσιμες στιγμές στα δικά του service game και έτσι φτάσαμε χωρίς σπάσιμο σερβίς στο 5-5. Κανείς από τους δύο δεν έμοιαζε ικανός να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου, με τον «Νόλε» να φτάνει πιο κοντά (είχε και ένα break point) αλλά να μην τα καταφέρνει μέχρι το 11ο γκέιμ του σετ. Εκεί ο Τζόκοβιτς ανακάλυψε μία νέα… ταχύτητα και με τέσσερις σερί πόντους, ένα αψεγάδιαστο love game, έκανε το 6-5 και «υπέγραψε» ουσιαστικά την κούπα. Στις 3 ώρες και τα 13 λεπτά ο επίλογος γράφτηκε σε έναν συναρπαστικό τελικό, που το φαβορί όποτε χρειάστηκε επιβεβαίωσε γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας στο κόσμο.

Τα σετ: 7-6(1), 6-3, 7-5

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.