Ντελ Πότρο: «Φαβορί ο Μάρεϊ»

Τον Άντι Μάρεϊ έχρισε φαβορί για το χρυσό στο απλό ανδρών στο Ρίο ο Ντελ Πότρο.

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ζει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του. Αν και έχασε το πρώτο σετ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ στο «τάι μπρέικ» και να προκριθεί στον τελικό του απλού ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις «Ρίο 2016». Ο Ντελ Πότρο, ο οποίος ήταν τρίτος πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, στην πορεία για τον τελικό είχε νικήσει και το Νο 1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 27χρονος Αργεντινός, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανείς άλλος τις τελευταίες τρεις σεζόν από τους τραυματισμούς του, επιβλήθηκε του Ναδάλ, έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και τρομερό φινάλε.

Στο σημερινό τελικό, ο Ντελ Πότρο θ’ αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ και θέλει, για μια ακόμη φορά ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά. Ο Αργεντινός πραγματοποιεί αναμφίβολα το καλύτερο τουρνουά του από το 2013, την τελευταία χρονιά πριν τον σοβαρό τραυματισμό του στον καρπό. Είναι το πρώτο του τουρνουά από το 2013, που κερδίζει δυο παίκτες από το «Top 5».

Εκανε αυτό που δεν κατάφερε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ, με 6-3, 6-7 (5), 17-19. Τότε αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, έχοντας κερδίσει τον Τζόκοβιτς στον αγώνα της 3ης θέσης.

«Δεν περίμενα βέβαια να αποκλείσω παίκτες όπως ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ. Οι νίκες αυτές είναι πολύ σημαντικές για την καριέρα μου. Οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πόσες δυσκολίες αντιμετώπισα τα τελευταία χρόνια. Μου συμπαραστάθηκαν, κατάφερα να σταθώ όρθιος και τώρα δικαιώνομαι», τόνισε ο Ντελ Πότρο και συμπλήρωσε: «Τώρα στον τελικό, όλα μπορούν να γίνουν. Σίγουρα ο Μάρεϊ είναι το φαβορί, αλλά θα παλέψω για το χρυσό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.