Roland Garros: Διατήρησε τα σκήπτρα της στο Παρίσι η Σφιόντεκ (vids)

Η Ίγκα Σφιόντεκ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε δύσκολα την αξιόμαχη Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα στον μεγάλο τελικό των γυναικών στο Παρίσι με 2-1 σετ, (6-2, 5-7, 6-4) και πανηγύρισε τον τρίτο της τίτλο στο Ρολάν Γκαρός μετά το 2020 και το 2022. Αυτός είναι ο 4ος Major τίτλος στην καριέρα της Πολωνής και 14ος σε συνολικά 18 τελικούς.

Η Ίγκα Σφιόντεκ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε δύσκολα την αξιόμαχη Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα στον μεγάλο τελικό των γυναικών στο Παρίσι με 2-1 σετ, (6-2, 5-7, 6-4) και πανηγύρισε τον τρίτο της τίτλο στο Ρολάν Γκαρός μετά το 2020 και το 2022. Αυτός είναι ο 4ος Major τίτλος στην καριέρα της Πολωνής και 14ος σε συνολικά 18 τελικούς.

167 λεπτά χρειάστηκε η Πολωνή για να κάμψει την αντίσταση της απίθανης Τσέχας. Η Μούχοβα παρόλο, που έχασε το πρώτο σετ με 6-2, δεν πτοήθηκε και με εντυπωσιακή αντεπίθεση στο δεύτερο σετ, το οποίο κέρδισε με 7-5, υποχρέωσε την Σφιόντεκ στο πρώτο της χαμένο σετ στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Ο τελικός κρίθηκε στο τρίτο και καθοριστικό σετ με την Μούχοβα να μπαίνει αποφασισμένη για την ανατροπή. Προηγήθηκε με 2-0, έκανε μπρέικ για το 4-3 αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην τεράστια ανατροπή, χάνοντας τελικά το σετ με 6-4 και τον τίτλο με 2-1 σετ.

Η Πολωνή μπήκε φουριόζα στον τελικό με 3/3 κερδισμένα games, κράτησε τη διαφορά των τριών games ως και το 5-2 κι έκλεισε ιδανικά το πρώτο σετ με νέο break και το σκορ στο 6-2.

Στο 2ο σετ και πάλι η Σφιόντεκ είχε τον πρώτο λόγο από την αρχή, προηγήθηκε με 3-0, αλλά η Τσέχα αυτή τη φορά έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 3-3.

Και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους για το 4-4, έκαναν ξανά break η μία στην άλλη στο 5-5, και η Μούχοβα έστειλε τελικά το ματς στο decider με ένα μεγάλο hold (7-5).

Το απίθανο ράλι στο 2ο σετ και η… “θυσία” της Μούχοβα για τον πόντο!

Εντυπωσιακό forehand winner από την Τσέχα!

Στο 3ο και τελευταίο set και με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο, η Μούχοβα μπήκε με στόχο την ολική ανατροπή, έκανε ένα ακόμα break και με ένα άνετο hold προηγήθηκε με 2-0.

Η Σφιόντεκ προσπέρασε στη συνέχεια με 3-2 με δικό της σερί και κράτησε την ισχνή της απόσταση με δυσκολία, αφού χρειάστηκε να απαντήσει και σε νέο break (5-4). Στο φινάλε η Σφιόντεκ έκανε ένα ακόμη μπρέικ στη Μούχοβα για να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του σετ με 6-4, του ματς με 2-1 σετ αλλά και του τίτλου για δεύτερη σερί χρονιά στο Παρίσι.

“Πυραυλοκίνητη”… Σφιόντεκ

Η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε το ματς με έναν άσο, 19 winners και 27 αβίαστα λάθη, ενώ υπέπεσε και σε τρία διπλά σφάλματα. Η Μούχοβα, από την άλλη, τέλειωσε την αναμέτρηση με 6 άσους, 30 winners, αλλά τις στοίχισαν τα 38 αβίαστα λάθη.

To 4-3 από την Καρολίνα Μούχοβα στο 3ο σετ

Το τρίτο της “στέμμα” στο Παρίσι!

Οι αγκαλιές της Ίγκα Σφιόντεκ με την ομάδα της!

Αυτός είναι ο 3ος φετινός τίτλος για την Σφιόντεκ και ο 14ος συνολικά στην καριέρα της, ενώ για τη φιναλίστ Μούχοβα ήταν ο 3ος τελικός στην καριέρα της και πρώτος σε Major.

28-2 το ρεκόρ της Πολωνής στο Παρίσι

Η Καρολίνα Μούχοβα θα σκαρφαλώσει στο No16 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, πιάνοντας νέο career high (το προηγούμενο ήταν το No19), ενώ αν κατακτούσε τον τίτλο στην Πόλη του Φωτός θα άγγιζε το Top-10.

Ο τίτλος μπορεί να μην ήρθε για την Μούχοβα, αλλά η τρομερή εμφάνισή της στον τελικό δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Η Καρολίνα Μούχοβα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της στις δηλώσεις της μετά την απονομή του τροπαίου για τη συμμετοχή της στον τελικό. Το Philippe Chatrier σείστηκε από το χειροκρότημα των θεατών με την Τσέχα να αποθεώνεται για την τρομερή της εμφάνιση. “Σας ευχαριστώ πολύ όλους, αυτό που έζησα ήταν πραγματικά απίστευτο. Για μένα και την ομάδα μου αυτές οι τρεις εβδομάδες στο Παρίσι ήταν συναρπαστικές. Σήμερα έπαιξα απέναντι στην κορυφαία τενίστρια του κόσμου, συγχαρητήρια Ίγκα. Ευχαριστώ ξεχωριστά κι εσάς (σ.σ. θεατές), που όλες αυτές τις μέρες, με γεμίζατε με ενέργεια και με σπρώχνατε συνεχώς να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Και τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί σήμερα βλέπω πρόσωπα που νιώθουν πως είμαι νικήτρια σήμερα. Ελπίζω ότι για μας αυτός ο τελικός είναι μόνο η αρχή, θα συνεχίσουμε δυνατά και θα επιστρέψουμε καλύτεροι.”

Η ώρα της απονομής του βαρύτιμου τροπαίου στην Ίγκα Σφιόντεκ

“Συγχαρητήρια Καρολίνα, περίμενα ότι ο σημερινός αγώνας δεν θα ήταν εύκολος για μένα, εύχομαι στο μέλλον να αγωνιστείς σε πολλούς τελικούς. Γνωρίζω πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομάδες μας στο δικό μας άθλημα, εγώ δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ αν δεν είχα στο πλευρό μου την ομάδα μου. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι κερδίσαμε σήμερα, είμαι περήφανη που κατακτήσαμε τον τίτλο αλλά πρέπει να σας πω ότι ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Ευχαριστώ και τους συμπατριώτες μου που βρίσκονται εδώ για να με στηρίξουν. Είναι γνωστό ότι λατρεύω το Ρολάν Γκαρός και είναι το αγαπημένο μου τουρνουά στο Tour.” δήλωσε η Ίγκα Σφιόντεκ πανευτυχής.

Η πορεία της Σφιόντεκ μέχρι τον τελικό

1R: Κριστίνα Μπούσκα (Ισπανία) 6-4, 6-0
2R: Κλερ Λιού (ΗΠΑ) 6-4, 6-0
3R: Ξιν Γουάνγκ (Κίνα) 6-0, 6-0
4R: Λέσια Τσουρένκο (Ουκρανία) 5-1 (εγκ. Τσουρένκο)
QF: Κόρι Γκοφ (ΗΠΑ) 6-4, 6-2
SF: Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια (Βραζιλία) 6-2, 7-6(7)

Η πορεία της Μούχοβα μέχρι τον τελικό

1R: Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 7-6(5), 7-5
2R: Νάντια Ποντορόσκα (Αργεντινή) 6-3, 0-6, 6-3
3R: Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου (Ρουμανία) 6-3, 6-2
4R: Ελίνα Αβανεσιάν (Ρωσία) 6-4, 6-3
QF: Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία) 7-5, 6-2
SF: Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 7-6 (5), 6-7(5), 7-5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.