Σάκκαρη-Κονταβέιτ 0-2: Δεκάδα ναι, δεύτερος τίτλος όχι… (hls)

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που μας έχει συνηθίσει και μοιραία ηττήθηκε από την Εσθονή, Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό του Ostrava Open.

Η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε στον τρίτο τελικό της καριέρας της σε επίπεδο WTA, μετά από αυτούς στο Σαν Χοσέ (2018) και το Ραμπάτ (2019), αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την δεύτερη κούπα της (μετά το Μαρόκο).

Η Ανέτ Κονταβέιτ (νούμερο 30 του κόσμου) αποδείχθηκε πολύ δυνατή αντίπαλος, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μην βρίσκει σε κανένα σημείο του αγώνα ρυθμό. Για την ακρίβεια, η Σάκκαρη έμοιαζε να μην παίζει στις δυνατότητες της και να είναι πολύ αγχωμένη κατά διαστήματα.

Πάντως, η Σάκκαρη φεύγει με το κεφάλι ψηλά από την Τσεχία καθώς κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να βρεθεί στο Top-10 της βαθμολογίας της WTA. Το τυπικό της ανακοίνωσης απομένει μόνο (27/09) για να δούμε τη Μαρία στο νούμερο 10 του κόσμου.

Το παιχνίδι στράβωσε από το ξεκίνημα. Η Κονταβέιτ απώλεσε μόλις δύο πόντους στο σερβίς της στο πρώτο σετ, χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, η Σάκκαρη «αγκομαχούσε» να πάρει πόντους στο δικό της σερβίς και μοιραία η Εσθονή με δύο μπρέικ (στο 1-3 και το 2-6) κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, το νούμερο 12 του κόσμου άρχισε εξαιρετικά, φτάνοντας σε μπρέικ πόιντ μόλις στο πρώτο γκέιμ. Όμως, η Κονταβέιτ βρήκε τις απαντήσεις και δεν επέτρεψε το μπρέικ με το «καλημέρα». Οι δύο παίκτριες κράτησαν με ευκολία τα σερβίς τους στα επόμενα γκέιμ, με την Κονταβέιτ να «χτυπά» πριν το tie-break και με άψογες επιστροφές να κλείνει το σετ και το ματς στο 7-5 με love game.

Τα σετ: 2-6, 5-7


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.