Σάκκαρη: Μπήκε στην δεκάδα, τελικός με Κονταβέιτ στην Οστράβα για το νούμερο «9»!

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε! Το ελληνικό τένις θα έχει από την Δευτέρα (27/09) δύο εκπροσώπους στην ελίτ, το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης δηλαδή. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει αύριο (26/09) την Ανέτ Κονταβέιτ και αν κατακτήσει τον τίτλο στην Οστράβα θα ανέβει στο 9 του κόσμου.

Τίποτα δεν την σταματά, κανέναν δεν φοβάται! Η Μαρία Σάκκαρη διανύει «breakout season» όπως θα έλεγαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Δηλαδή μία σεζόν που την βάζει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, εκεί που ήδη βρίσκεται το νούμερο τρία του κόσμου στους Άνδρες, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η 26χρόνη Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τους ημιτελικούς σε Ρολάν Γκαρός και US Open, όχι απλά δεν «έσβησε» πνευματικά και σωματικά αλλά βελτιώθηκε κι άλλο. Αποτέλεσμα αυτού να βρεθεί στον τελικό του Ostrava Open, κερδίζοντας με 2-0 σετ την Ίγκα Σφιόντεκ και χωρίς να απωλέσει σετ στα τρία ματς που έχει δώσει στην Τσεχία.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει ήδη βρεθεί για πρώτη φορά στην δεκάδα του ταμπλό των Γυναικών (η βαθμολογία θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 27/09 επίσημα) ακόμα και αν ηττηθεί στον τελικό από την Εσθονή, Ανέτ Κονταβέιτ (νούμερο 30 στο κόσμο). Αυτό συνέβη γιατί η Κονταβέιτ απέκλεισε στα ημιτελικά την Πέτρα Κβίτοβα, η οποία από την Δευτέρα δεν θα βρίσκεται πια στην δεκάδα.

Αν όμως η Μαρία κερδίσει και κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA, μετά την κούπα στο Μαρόκο το 2019, θα ανέβει αυτόματα στο νούμερο 9 του κόσμου, ξεπερνώντας και την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα μετά τις Κβίτοβα και Μπέντσιτς!

Δείτε ΕΔΩ την LIVE βαθμολογία της WTA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.