Οι φίλοι του στίβου θα έχουν και φέτος την ευκαιρία συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των κορυφαίων αθλητών ανά ηλικιακή κατηγορία, οι οποίοι διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους στην κατηγορία Παίδων/Κορασίδων, τους οποίους όσοι επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν μέσω της ιστοσελίδας του. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην αρχή του νέου χρόνου και αφού ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες σε όλες τις κατηγορίες.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι σε παίδες/κορασίδες
Παίδες
Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ – ΓΣ Κηφισιάς): Κατέκτησε το μοναδικό ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Κάλι της Κολομβίας με άλμα στα 5,20 μέτρα κι έγινε ο πρώτος Έλληνας Παίδας που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Νωρίτερα είχε φροντίσει να βελτιώσει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Η αρχή είχε γίνει στο Athens Street Pole Vault με 5,24 μ. και η συνέχεια στο μίτινγκ «Χανιά 2015» με 5,25 μέτρα.
Μιχάλης Καρτσίνης (Δισκοβολία- Πανελλήνιος): Πέτυχε ατομικό ρεκόρ στη διάρκεια του φεστιβάλ ρίψεων με βολή στα 55,46 μέτρα. Ταξίδεψε στο Κάλι της Κολομβίας με την 24η επίδοση ανάμεσα στους αθλητές που μετείχαν, κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση στον τελικό με βολή στα 55,10 μέτρα. Στον τελικό απέσπασε εμπειρίες και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 12η θέση με 53,32 μέτρα.
Αντώνης Μέρλος (Υψος – ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου): Από την χειμερινή περίοδο κατάφερε να βρεθεί σε… μεγάλα ύψη ξεπερνώντας τα 2,06 μέτρα. Μπορεί να μην κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέτυχε όμως μια σπουδαία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Π/Κ. Με άλμα στα 2.06μ ισοφάρισε το ρεκόρ του και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Μίλτος Τεντόγλου (Μήκος – ΓΕ Γρεβενών): Το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων το πέτυχε στη αρχή της σεζόν στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε άλμα στα 7,65 μέτρα. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε το 7,69. στις Σέρρες στις 28/6 και το εντυπωσιακό 7,73μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στις 26 Ιουλίου. Νωρίτερα είχε διακριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, όπου ήταν πέμπτος με 7,66 μέτρα, που ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις Έλληνα αθλητή.
Κορασίδες
Αθανασία Βαΐτση (5.000 μ. βάδην – ΓΑΣ Ιλισός): Ξεκίνησε τη σεζόν στον κλειστό στίβο με πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων στα 3.000 μ. βάδην με 13.51.39. Η συνέχεια για εκείνη ήταν εξίσου καλή καθώς κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι και να καταλάβει την 15η θέση στα 5χλμ με 24.07.66, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.
Αννα Κιάφα (400μ. εμπ. – Αρχέλαος Κατερίνης): Πραγματοποίησε μια άκρως σταθερή σεζόν στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές φορές τον εαυτό της. Ήταν νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της, ωστόσο η μεγαλύτερη στιγμή της ήταν στο Παγκόσμιο του Καλι. Στον προκριματικό τερμάτισε σε 61.30 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου ήταν τελικά 14η στο σύνολο με 62,12 μέτρα.
Αφροδίτη Μανιού (ακοντισμός – ΟΦΗ): Βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. Με βολή στα 48,52μ. έμεινε στην 13η θέση της συνολικής κατάταξης με την 12η αθλήτρια να προκρίνεται με 48,58 μέτρα. Νωρίτερα στη σεζόν είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ με Κορασίδων 51,78 μέτρα.
Αλεξία Πολυκράτη (400 μ. – Σχολή Μωραΐτη): Το χειμώνα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων με 57.14 και έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στον ανοιχτό στίβο. Πέτυχε ατομικό ρεκόρ στο διασυλλογικό πρωτάθλημα με 55.60, επίδοση που βελτίωσε μετέπειτα στον προκριματικό του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος με 55.38. Στον ημιτελικό κατέλαβε την 16η στο σύνολο με 55.68.