Εγκατέλειψε ο Μπεκέλε…

Θρίαμβο των αθλητών και αθλητριών της Αιθιοπίας είχαμε στον διεθνή Μαραθώνιο του Ντουμπάι, αλλά μεταξύ τους δεν βρέθηκε ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι θα προσπαθούσε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Θρίαμβο των αθλητών και αθλητριών της Αιθιοπίας είχαμε στον διεθνή Μαραθώνιο του Ντουμπάι, αλλά μεταξύ τους δεν βρέθηκε ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι θα προσπαθούσε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο «χάλκινος» Ολυμpiονίκης του Ρίο στα 10.000μ, Ταμιράτ Τόλα, με 2 ώρες 4 λεπτά και 11 δεύτερα που είναι νέο ρεκόρ διαδρομής, με τους συμπατριώτες του, Μουλέ Βασίχουν και Σισάι Λέμα, να ακολουθούν με 2:06:46 και 2:08:04, αντίστοιχα, αλλά τον Μπεκέλε να εγκαταλείπει λίγο μετά το μισό της διαδρομής, λόγω ενοχλήσεων που αισθανόταν από τη πτώση του στο ξεκίνημα του αγώνα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπεκέλε εγκαταλείπει στο Μαραθώνιο του Ντουμπάι, αφού πριν από δύο χρόνια υπέστη έναν τραυματισμό στον τένοντα. «Ήμουν τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση όπως στο Βερολίνο (σ.σ. τον Σεπτέμβριο που είχε κερδίσει) και ήμουν έτοιμος για κάτι ιδιαίτερο σήμερα.

Αλλά μετά από μια άσχημη πτώση αμέσως μετά την εκκίνηση, το σώμα μου ήταν εκτός ισορροπίας και άρχισαν οι κράμπες στο αριστερό πόδι στην προσπάθεια να τρέξω σε ρυθμό για ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Μου αρέσει να προετοιμάζομαι για πολλά σενάρια στο αγώνα, αλλά αυτό δεν ήταν σίγουρα ένα από αυτά» είπε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε 5.000μ και 10.000μ.

Στις γυναίκες πρώτευσε η Γουόρκνες Ντεγκέφα, επίσης από την Αιθιοπία με 2:22:36, με τις συμπατριώτισσές της, Σούρε Ντεμίσε και Γεμπργκουάλ Μελέσε να την ακολουθούν σε 2:22:57 και 2:23:13, αντίστοιχα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.