Ε.Γ.Ο. Σε καλό κλίμα η τηλεδιάσκεψη με τον Λ. Αυγενάκη

Τη βούληση να στηρίξει έμπρακτα τα σωματεία και ολόκληρο το οικοδόμημα της ελληνικής Γυμναστικής, καθώς και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Ε.Γ.Ο., εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Αυγενάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νεοεκλεγείσα διοίκηση της Ε.Γ.Ο., η οποία προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 21ης Μαρτίου, με την πρώτη αυτή εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας να πραγματοποιείται διαδικτυακά, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής ενημέρωσαν διεξοδικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού για μία σειρά από θέματα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε σύσσωμο το 16μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο. καθώς και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε. Θανάσης Βασιλειάδης.

Έπειτα από την αρχική, εκτενή εισήγηση του κ. Αυγενάκη, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Σταθόπουλος και ο κ. Πανταζής αναφέρθηκαν στα παρακάτω:

  • Στην επιτακτική ανάγκη για άμεσο άνοιγμα των σωματείων και επανεκκίνηση των προπονήσεων σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, σύμφωνα και με το σχετικό ψήφισμα των σωματείων-μελών στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο..
    Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι έχει γίνει μελέτη και εισήγηση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ώστε οι προπονήσεις των σωματείων να επιτραπούν ταυτόχρονα με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων.
  • Στην πρωτοβουλία του Υφυπουργού να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας ένα σημαντικό ποσοστό των εσόδων από το Στοίχημα θα αποδίδονται υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού (39%) και μάλιστα τα χρήματα αυτά θα καταλήγουν απευθείας στα σωματεία, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης.
    Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. τον συνεχάρη προσωπικά για την εξαιρετικής σημασίας κίνησή του, η οποία θα δώσει πολύτιμη ώθηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ήταν κάτι που έλειπε εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που καταργήθηκε ο ειδικός λογαριασμός του ΟΠΑΠ.
  • Σχετικά με την τροποποίηση καταστατικού που υποχρεούνται να κάνουν τα αθλητικά σωματεία, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι πρόκειται να δοθεί παράταση, με σχετική νομοθετική ρύθμιση προσεχώς.
  • Στο Πρόγραμμα «Χίλων» για αξιολόγηση των αθλητικών Ομοσπονδιών, επί του οποίου η Ε.Γ.Ο. θα στείλει τις προτάσεις της. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει νέα προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Αυγενάκη με τα Δ.Σ. όλων των Ομοσπονδιών για το απόγευμα της Κυριακής (18/04).
  • Για τις προοπτικές χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων όπως είναι το Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, το κλειστό Κ4 στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας και το Ολυμπιακό Χωριό, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης των αθλητών-αθλητριών των Εθνικών ομάδων.
    Ειδική αναφορά στο θέμα του κλειστού Κ4 έκανε ο Θανάσης Βασιλειάδης, ενώ για τις εγκαταστάσεις τοποθετήθηκε και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου.
  • Για το 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γυμναστικής “Golden Age Gym Festival”, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο στο Ρέθυμνο και για το οποίο ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού ειδική μέριμνα και ενίσχυση, ώστε να αποτελέσει μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού παρά τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
  • Αναφορικά με την Ψηφιακή Πλατφόρμα «Πέλοπας», μέσω της οποίας θα γίνει η καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ο Κώστας Πανταζής υπογράμμισε εκ μέρους της Ε.Γ.Ο. ότι αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα, αλλά και ότι ακολούθως θα είναι σημαντικό να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την αδειοδότηση και τον πραγματικό έλεγχο ασφαλείας των αθλητικών χώρων, καθώς μέχρι σήμερα δίνονται συνεχόμενες παρατάσεις άδειας χρήσης.
    Δικαίωμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως διευκρινίστηκε, θα έχουν στο μέλλον μέσω της Πλατφόρμας «Πέλοπας» μόνο τα σωματεία που θα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γ.Γ.Α..
  • Για τη διοικητική κατάσταση των αθλημάτων Μπέιζμπολ, Κρίκετ, Σόφτμπολ, που παλαιότερα είχε ζητηθεί από τη Γ.Γ.Α. να ενταχθούν στην Ε.Γ.Ο., καθώς και για το Μπόουλινγκ, το οποίο είναι σήμερα ενταγμένο στην Ομοσπονδία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα θα συζητηθούν διεξοδικά σε νέα, ειδική συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Γ.Ο. ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις δράσεις και για την πρόθεσή του για εξεύρεση λύσεων σε όλα τα προβλήματα, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη διαδικτυακή συνάντηση που θα έχουν μαζί του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.