Ηταν κακός και έμεινε εκτός (video)

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς γνώρισε την ήττα και στην έδρα του από τη Λεβάντε με 1-0. Ο Μάρτινς στο 9' φρόντισε από νωρίς να βάλει τέλος στα όνειρα των "ερυθρολεύκων" για την ανατροπή.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς γνώρισε την ήττα και στην έδρα του από τη Λεβάντε με 1-0. Οι “ερυθρόλευκοι” όπως και στο πρώτο παιχνίδι δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο να “ξεκλειδώσουν” την άμυνα της ισπανικής ομάδας.

Μοναδικό κέρδος για τους πρωταθλητές Ελλάδος ήταν ο Βλαχοδήμος που ταλαιπώρησε αρκετά τον Χουανφράν από τη δεξιά μεριά και ανάγκασε τον Χουάν Ιγκνάσιο να ρίξει και άλλο παίκτη πάνω του για να τον σταματήσει.

Σύμφωνα με την εικόνα των δύο παιχνιδιών, φάνηκε πως η Λεβάντε ήταν καλύτερα προετοιμασμένη και διαβασμένη και δίκαια πήρε την πρόκριση. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν θύμισαν σε καμία στιγμή την ομάδα που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πλάνα των προπονητών
Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ άφησε στον πάγκο τον Μανωλά και επέλεξε τον Σιόβα για παρτενέρ του Κοντρέρας, ενώ τα γκολπόστ των “ερυθρολεύκων” υπερασπίστηκε ο Κάρολ αντί του Μέγιερι. Στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Λυκογιάννης, με τον Χολέμπας να μένει και πάλι εκτός, ενώ στο δεξί ο Μανιάτης. Ο Φέισα ήταν  το αμυντικό χαφ, με τους Μασάντο, Γκρέκο μπροστά του. Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ και Μήτρογλου τοποθετήθηκαν στην επίθεση.

Η Λεβάντε παρατάχθηκε με τον Νάβας κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντας στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουάνφραν στο αριστερό. Ανάμεσα τους τοποθετήθηκαν οι Μπαλεστέρος, Ναβάρο. Ιμπόρα και Μίτσελ ήταν  τα αμυντικά χαφ με την τριάδα μπροστά τους να την αποτελούν οι Ρίος, Ρούμπεν Γκαρσία και Μπακέρο. Ο Μάρτινς αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Καθάρισε από νωρίς ο Μάρτινς
Οποιος περίμενε τη Λεβάντε να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι περιμένοντας τον Ολυμπιακό, διαψεύστηκε από την αρχή. Οι Ισπανοί παίζοντας όπως στο πρώτο παιχνίδι, έδωσαν χώρο στους “ερυθρόλευκους”, ωστόσο έβγαιναν ταχύτατα μπροστά και δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος.

Στο 9′ ο Μάρτινς “τιμώρησε” τους παίκτες του Μίτσελ που τον άφησαν αμαρκάριστο μέσα στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των “ερυθρολεύκων” για την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα και “καθάρισε” γρήγορα την υπόθεση πρόκριση.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού δεν ήρθε ποτέ στο πρώτο μέρος. Ο Γκρέκο είχε αφήσει τη θέση του και βρισκόταν πιο κεντρικά, με αποτέλεσμα ο Λυκογιάννης να έχει όλη την  αριστερή πλευρά μόνος του. Τζιμπούρ και Μήτρογλου ήταν απομονωμένοι μπροστά και τελείως ακίνδυνοι, αφού η μπάλα ελάχιστες φορές έφτασε στα πόδια τους. Σε μία από αυτές ο Ελληνας φορ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ του Βλαχοδήμου, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού.

Αποδοκιμασίες και δύο γρήγορες αλλαγές
Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν προβλημάτισε μόνο τον Μίτσελ, αλλά και τους φιλάθλους που με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποδοκίμασαν.

Ο Ισπανός τεχνικός με την έναρξη της “επανάληψης” άλλαξε όλη την αριστερή μεριά, ρίχνοντας στη μάχη τους Χολέμπας, Φετφατζίδη. Οι δυο τους ήταν καλύτεροι από τους Λυκογιάννη, Γκρέκο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οι “ερυθρόλευκοι” στηρίχθηκαν στις εμπνεύσεις και στα κέφια του Βλαχοδήμου, αλλά ο τελευταίος όσο περνούσαν τα λεπτά έμενε από δυνάμεις. Στον άξονα ο Φέισα μπορεί να έτρεξε πολλά χιλιόμετρα για να καλύψει τα κενά, όμως οργανωτικά δεν βοήθησε, ενώ ο Μασάντο δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του.

Ο τεχνικός της Λεβάντε φρόντισε να ρίξει και άλλο παίκτη πάνω στον Βλαχοδήμο, σταματώντας έτσι τη δράση του Ελληνα άσου, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους κινδύνους για την άμυνα της ομάδας του. 

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τρεις καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Τζιμπούρ δύο φορές δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Νάβας στις καθυστερήσεις με εντυπωσιακή επέμβαση στέρησε από τον Σιόβα το γκολ και από τον Ολυμπιακό την ισοφάριση.

Διαιτητής: Ματέι Τζουγκ(Σλοβενία)
 
Κίτρινες: Κάρολ, Χολέβας, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Βλαχοδήμος, Γκρέκο- Μπαγεστέρος, Μάρτινς
  
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μανιάτης, Σιόβας, Κοντρέρας, Λυκογιάννης (46′ Χολέμπας), Φέισα, Μασάντο, Γκρέκο (46′ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Μήτρογλου (76′ Ιμπαγάσα).
 
Λεβάντε (Μαρτίνεθ): Νάβας, Ρόδας, Μπαγιεστέρος, Ναβάρο, Χουανφράν, Μίτσελ (86′ Ντούντκα), Ιμπόρα, Ρίος (67′ Βάλντο), Μπαρκέρο, Γκαρσία, Μάρτινς (83′ Ακουαφρέσκα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.