Το όνειρο της Ντνίπρο συνεχίζεται! (video)

Η Ντνίπρο παρ’ όλο που απείλησε στο ελάχιστο τη Νάπολι κατάφερε να πάρει «χρυσή» ισοπαλία στο «Σαν Πάολο» με 1-1 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Ντνίπρο παρ’ όλο που απείλησε στο ελάχιστο τη Νάπολι κατάφερε να πάρει «χρυσή» ισοπαλία στο «Σαν Πάολο» με 1-1 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης αλλά απέναντί τους μία σκληροτράχηλη Ντνίπρο, η οποία είχε ένα πολύ «σφιχτό» αμυντικό πλάνο και είχε κλείσει καλά τα μετόπισθέν της. 

Έτσι, οι Ναπολιτάνοι χρειάστηκαν περίπου 50 λεπτά για να «σπάσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα των Ουκρανών. Συγκεκριμένα, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όχι με κάποιο από τα «αστέρια» της στην επίθεση αλλά με τον Λόπεθ. Αυτό γιατί ο Ισπανός σε μία εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόικο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος για τους «παρτενοπέϊ», οι οποίοι προσπαθούσαν είτε από τον άξονα είτε από τις πτέρυγες να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση. 

Ο Ιγκουαΐν βρέθηκε τρεις φορές πολύ κοντά στο να πετύχει το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, αλλά και στις τρεις πανομοιότυπες φάσεις μέσα από την περιοχή τα πλασέ του εξουδετερώθηκαν από τον Μπόικο. 

Έτσι λοιπόν η Νάπολι ήρθε αντιμέτωπη με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που λέει πως εάν χάνεις πολλές ευκαιρίες κάποια στιγμή το πληρώνεις και έτσι συνέβη αφού στο 80ο λεπτό ο νεοεισελθών Σελέζνιοφ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την παράλληλη μπαλιά του Φεντέτσκι και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με ένα γκολ που μπορεί να χαρακτηριστεί και κομβικό αφού πλέον οι Ουκρανοί είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 

Οι συνθέσεις:

Νάπολι (Ρ. Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκούλαμ, Αλμπιόλ, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Νταβίντ Λόπεζ (70′ Γκαργκάνο), Καγιεχόν, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (81′ Μέρτενς)

Ντνίπρο (Μ. Μάρκεβιτς):  Μπόικο, Ντάγκλας, Λίχκεβιτς (57′ Γκάμα), Κανκάβα (69′ Μπέζους), Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φεντόρτσουκ, Ρόταν, Κάλινιτς (79′ Σελέζνιοφ), Κονοπλιάνκα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.