Προσπάθησε, αλλά…

Η ΑΕΚ με ενδεκάδα που βρέθηκε για πρώτη φορά στο χορτάρι, προσπάθησε κόντρα στην Αντερλεχτ να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 στο... παγωμένο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ με ενδεκάδα που βρέθηκε για πρώτη φορά στο χορτάρι, προσπάθησε κόντρα στην Αντερλεχτ να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 στο… παγωμένο ΟΑΚΑ.

Ο Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με αρκετες αλλαγές στην αναμέτρηση, προκειμένου και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του, αλλά και να δώσει ευκαιρία σε άλλους που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια, προκειμένου να του δείξουν ότι μπορεί να υπολογίζει στο μέλλον σε αυτούς.


Ετσι η ενδεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα από αριστερά οι Εγγλέζου, Μανωλάς, Χέλγκασον και Κοντοές. Στα χαφ Μάκος, Κάλα ως αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους οι Κλωναρίδης (αριστερά), Γκερέιρο (κεντρικός), Μπερνς (δεξιά). Μοναδικός προωθημένος ο Σιαλμάς σε ένα καθαρό 4-2-3-1.


Από την άλλη πλευρά ο Αριέλ Γιάκομπς παρέταξε τους; Προτό, Σουάρες, Κανού, Γιοβάνοβιτς, Κουγιατέ, Μάρετσεκ, Κλέσταν, Σαφάρι, Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ.


Για την ΑΕK τουλάχιστον που πριν τον αγώνα γνώριζε πως δεν είχε καμία ελπίδα πρόκρισης, η αναμέτρηση ήταν κάτι σαν… αγγαρεία. Βέβαια θα περίμενε κανείς πως οι παίκτες που πήραν την ευκαιρία θα είχαν και το απαιτούμενο πάθος προκειμένου να δείξουν πράγματα, όμως γρήγορα γρήγορα κάθε τέτοια σκέψη πήγε… περίπατο.


Κι αυτό γιατί η πρωταθλήτρια Βελγίου ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 4ο λεπτό, η άμυνα που ουσιαστικά έπαιζε για πρώτη φορά μαζί, δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε σέντρα που έκανε από τον Κανού και ο Ζιλέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Μάλιστα οι Βέλγοι έφτασαν και στα επόμενα λεπτά πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Κωνσταντόπουλος ήταν από τους λίγους που θέλησαν να δείξουν στον προπονητή τους τα καλά στοιχεία του ταλέντου τους και απέτρεψε την εκ νέου παραβίαση της εστίας του. Ο ίδιος με τις αποκρούσεις του, έδωσε και το σύνθημα για την αντιδραση της ΑΕΚ και πράγματι στο 19′ τα πράγματα ισορρόπησαν.


Ο Μπερνς έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Σιαλμάς με ωραίο κοντρόλ και πλασέ έκανε το 1-1. Ο Ελληνας επιθετικός απέδειξε για μία ακόμα φορά πως μπορεί να αποτελέσει μία πολύτιμη εφεδρεία και να προσφέρει λύσεις στον επιθετικό τομέα, προκειμένο να έχει και περισσότερες επιλογές ο Κωστένογλου.


Μετά το γκολ θα περίμενε κανείς πως η ΑΕΚ θα έπαιρνε τα πάνω της και θα μπορούσε να απειλήσει εκ νέου την αντίπαλη εστία. Αντ’ αυτού όμως η Αντρλεχτ ήταν αυτή που πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να φτάσει στο 2-1 με τον Ζιλέ και πάλι. Με αυτό το σκορ μάλιστα τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο.


Στην επανάληψη ο Κωστένογλου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγώνα Μπέλεκ και Βάργκας στις θέσεις των Χέλγκασον, Μπερνς. Ο Βάργκας όμως ήταν ιδιαίτερα άτυχος, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να δώσει τη θέση του στον Λεονάρντο, καθώς τραυματίστηκε.


Η είσοδος του τελευταίου στο ματς, άλλαξε ουσιαστικά και την εικόνα της ΑΕΚ, η οποία έγινε πιο επικίνδυνη και ζήτησε με μεγάλες αξιώσεις την ισοφάριση, προκειμένου έστω και στο προ τελευταίο παιχνίδι της στον όμιλο να πάρει και τον πρώτο της βαθμό στην φετινή διοργάνωση. Ομως ο Λεονάρντο, ναι μεν άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του, όμως παράλληλα παρουσιάστηκε και ως ο μοιραίος παίκτης, καθώς έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.


Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, η ΑΕκ δημιουργούσε προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, όμως τελικά δεν το πέτυχε. Το 1-2 για τους Βέλγους έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον η Ενωση θα πρέπει να προσπαθήσει στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο, αυτό που θα γίνει στην Αυστρία, να πάρει βαθμό ή βαθμούς και να αποχαιρετήσει την διοργάνωση με το… κεφάλι ψηλά.


Διοργάνωση: Γιουρόπα Λιγκ
Αγωνιστική:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ (Πολωνία)

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Χέλγκασον, Μανωλάς, Εγγλέζου, Κοντοές, Μάκος, Κάλα, Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μπερνς, Σιαλμάς.

Άντερλεχτ: Προτό, Σουάρεζ, Κανού, Γιοβάνοβιτς, Κουγιάτ, Μάρετσεκ, Κλιεστάν, Σαφαρί, Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.