Υπόκλιση στο μεγαλείο του Σάντι Καθόρλα!

Η ιστορία του Σάντι Kαθόρλα μοιάζει με κινηματογραφική ταινία. Ο μέσος της Βιγιαρεάλ, στερήθηκε 668 ημέρες από την σταδιοδρομία του, σε μια αγωνία δύο ετών, κατά την οποία είχε 11 εγχειρήσεις!

Η ιστορία του Σάντι Kαθόρλα μοιάζει με κινηματογραφική ταινία.
Ο μέσος της Βιγιαρεάλ, στερήθηκε 668 ημέρες από την σταδιοδρομία του, σε μια αγωνία δύο ετών, κατά την οποία είχε 11 εγχειρήσεις!

Ο πρώην Ισπανός διεθνής είχε έναν τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, τον Οκτώβριο του 2016, ένας τραυματισμός που όχι μόνο απείλησε την καριέρα του, αλλά και την ικανότητά του να περπατήσει!

Αλλά τώρα ο Καθόρλα είναι έτοιμος και αναμένεται να αντιμετωπίσει τους Ρέιντζερς στο Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη, αφού επέστρεψε στην ομάδα που έφτιαξε το όνομα του, μετά από έξι χρόνια στην Άρσεναλ.

Ο 33χρονος περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο BBC Sport πως τα βακτηρίδια «τρώνε» οκτώ εκατοστά του τένοντα του αστραγάλου του και τον ενθουσιασμό του να αντιμετωπίσει το είδωλο του Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Καθόρλα μπορεί να εντοπίσει τη στιγμή που άρχισε το μαρτύριο του. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 και έπαιζε για την Ισπανία σε φιλικό αγώνα απέναντι στη Χιλή.
Ένα αθώο χτύπημα έσπασε ένα μικρό οστό στον αστράγαλο του. Πονούσε, αλλά όχι αρκετά για να τον εμποδίσει να παίζει. Όχι αρχικά, τουλάχιστον.

Μετά από μερικούς μήνες, ο Ισπανός μέσος άρχισε να «υποφέρει κάθε μέρα» μέχρι να αποφασίσει ότι «απλά δεν θα μπορούσε να συνεχίσει» κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Λουντογκόρετς, τον Οκτώβριο του 2016.

«Δεν το απολάμβανα πλέον», λέει ο Ισπανός.. «Δεν αισθάνθηκα ότι παίζω, οπότε αποφάσισα να σταματήσω και να βρω μια λύση, δεν ήξερα ότι αυτό σήμαινε ότι θα είμαι δύο χρόνια έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
Η πρώτη χειρουργική επέμβαση ήρθε δύο μήνες αργότερα και ακολούθησαν άλλες 10, με μία μάλιστα να τον οδηγεί σε γάγγραινα και ο Καθόρλα είπε ότι πρέπει να αισθανόταν ικανοποιημένος» απλώς αν περπατήσει ξανά. Υπήρχαν ακόμη φόβοι ότι θα μπορούσε να χάσει το πόδι του!

Η τελική πράξη ήρθε τον Μάιο, όταν ο πρώην παίκτης του Βαγιαδολίδ και της Μάλαγα είχε «ανακατασκευάσει» τον αχίλλειο του, με τους γιατρούς να μεταμοσχεύουν το δέρμα από το αριστερό του χέρι, μαζί με το τατουάζ, στον δεξιό του αστράγαλο.

 “Έβαλα το δέρμα από το χέρι μου στον αστράγαλο μου και από το μηρό μου στο χέρι μου. Έτσι κάθε φορά που ρωτώ τι μου συνέβη, καταλήγω να λέω ότι είναι σαν ένα μικρό παζλ, μέρη του σώματός μου σε άλλα μέρη”.
Πραγματικά απίθανη ιστορία που θα είχε «γονατίσει» οποιονδήποτε άνθρωπο.

«Δεν είναι το συνηθισμένο είδος τραυματισμού που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, σε μένα τα βακτήρια «εργάζονται» μακριά και τρώνε οκτώ εκατοστά του τένοντα μου» 
Παράδειγμα προς μίμηση ο θάρρος του και η θέληση να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο.
«Υπήρχαν πολλές στιγμές όπου ήμουν στο σημείο να λέω δεν έχω τη δύναμη να συνεχίσω. Αλλά οι άνθρωποι που ήταν κοντά μου με έκαναν να αλλάξω την σκέψη μου, επειδή πίστευαν ότι θα έπαιζα πάλι»

Ο Καθόρλα λέει ότι θα είναι «αιώνια ευγνώμων» στην Άρσεναλ και στον πρώην τεχνικό του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος επέκτεινε το συμβόλαιο του για έναν ακόμη χρόνο παρά τον τραυματισμό του.

«Ο Αρσέν είχε πει ότι ποτέ δεν είχε δει τραυματισμό σαν αυτόν», εξηγεί ο Καθόρλα. Και ο γιατρός μου στην Ισπανία είπε ότι δεν είχε δει ποτέ μια περίπτωση όπου δύο διαφορετικά βακτηρίδια «τρώνε» οκτώ έως δέκα εκατοστά του αχίλλειου τένοντα. Εάν τα βακτηρίδια είχαν εντοπιστεί από την πρώτη μέρα, δεν θα είχαν συμβεί ακόμη και τα μισά πράγματα που τελικά συνέβησαν».
Επίλογος με…κάτι ποδοσφαιρικό σε αυτή την μοναδική ιστορία του Σάντι Καθόρλα.
         
                            Υπόκλιση στον Τζέραρντ
«Ο Στίβεν ήταν πάντα το είδωλο μου, από τότε που ήμουν παιδί», είπε. «Το δεύτερο παιχνίδι που έπαιξα στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν στο Λίβερπουλ και μου έδωσε τη φανέλα του και από τότε την έχω φυλάξει καλά»

«Το γεγονός ότι έρχεται εδώ ως προπονητής των Ρέιντζερς κάνει το παιχνίδι πιο ξεχωριστό για μένα γιατί πάντα εύχομαι α καλύτερα γι΄αυτόν. Εκτός από τα παιχνίδια εναντίον της Βιγιαρεάλ, τα οποία ελπίζω ότι θα χάσει!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.