ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4: “Κιτρινόμαυρο Βατερλώ” (vid)

Μία ακόμα βαριά εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ, η οποία έχασε 4-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο από τη Μπράγκα και αποχαιρέτησε το Europa League.

Μία ακόμα βαριά εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ, η οποία έχασε 4-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο από τη Μπράγκα και αποχαιρέτησε το Europa League.

Δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών για την Μπράγκα, η οποία στο 10′ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Ολιβέιρα αφού έχασε το άχαστο μείωσε σε 2-1, όμως ο Γκαλένο ήταν ασυγκράτητος και στο 45′ πρόσφερε το 3-1 στον Ρικάρντο Όρτα. Στο 83′ ο Γκαλένο έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” με ωραίο γκολ και στο 89′ ο Βασιλαντωνόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 2-4. 

Τυπική διαδικασία η τελευταία αγωνιστική, καθώς Λέστερ και Μπράγκα προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Europa League

H Ζόρια μετά την ΑΕΚ κέρδισε και τη Λέστερ με 1-0 χάρη σε γκολ του Αλαχιάρ στο 84ο λεπτό.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε 4-3-3 ή 4-2-3-1 αν προτιμάτε με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, Μπακάκη, Ινσούα στα δύο άκρα και Χνιντ, Νεντελτσιάρου στο κέντρο της άμυνας, Γαλανόπουλος, Σιμόες οι αμυντικοί μέσοι, στον άξονα ο Μάνταλος, δεξιά ο Αλμπάνης, αριστερά ο Λιβάια και στην κορυφή της επίθεσης ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του και Κάρλος Καρβαλιάλ, με τον Ματέους κάτω από τα δοκάρια, τους Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Τορμένα, Σεκέιρα στην τετράδα της άμυνας, στη μεσαία γραμμή τοποθέτησε τους Μουσράτι, Κάστρο, Μεντέιρος και την επίθεση οι Γκαλένο και Όρτα πλαισίωναν τον Παουλίνιο.

Πορτογαλική κυριαρχία…

Με διάθεση να πιέσει ψηλά και να δυσκολέψει την Μπράγκα μπήκε στο ματς η ΑΕΚ, όμως οι Πορτογάλοι είχαν την ηρεμία και τον τρόπο να βγουν στην επίθεση. 

Η Μπράγκα αφού προειδοποίησε στο 6ο λεπτό με το παράλληλο γύρισμα του Όρτα να περνά απ’ όλους, στο αμέσως επόμενο λεπτό και από το κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης, ο Χνιντ έχασε το μαρκάρισμα του Τορμένα για να σκοράρει αυτός με σουτ στην κίνηση. 

Η ΑΕΚ πριν προλάβει να συνέλθει από το γκολ που δέχθηκε αναγκάστηκε να μαζέψει τη μπάλα ξανά από τα δίχτυα όταν από ωραία ενέργεια του Γκαλένο, ο οποίος απέφυγε τον Μπακάκη, ο Εσγκάιο σχεδόν πάνω στη γραμμή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2

Οι “κιτρινόμαυροι” μετά τον αιφνιδιασμό που δέχθηκαν άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και μάλιστα στο 19′ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν στο σκορ, με τον Νέλσον Ολιβέιρα όμως να χάνει απίθανη ευκαιρία πάνω στη γραμμή. 

Τρία λεπτά αργότερα, η Ένωση απώλεσε νέα ευκαιρία, όταν από κόρνερ του Μάνταλου και κεφαλιά του Λιβάια, ο Ματέους έδιωξε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ. 

Η ΑΕΚ αφού δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, αξιοποίησε το λάθος που έκανε ο Τορμένα, με τον Ολιβέιρα να κλέβει προ του Ματέους και να σημειώνει το 1-2, γκολ που δεν πανηγύρισε ο Πορτογάλος, ο οποίος είχε βρεθεί στις Ακαδημίες της Μπράγκα. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, όμως το σουτ του Όρτα, κατέληξε πάνω στον Τσιντώτα.

Οι παίκτες του Καρέρα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, πίεζαν τους φιλοξενούμενους, όμως οι αντεπιθέσεις ήταν πάντα επικίνδυνες από τους Πορτογάλους. Σε μια τέτοια, στο 45′, ο Γκαλένο ξεπέρασε τον Μπακάκη, γύρισε στον Όρτα, ο οποίος σημείωσε το 1-3 με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο. 

Λίγα πράγματα η ΑΕΚ, “κερασάκι” στην τούρτα από τον Γκαλένο

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με νέο πρόσωπο τον Βασιλαντωνόπουλο, αντί του Μπακάκη λόγω των προβλημάτων που είχε με τον Γκαλένο.

Οι “κιτρινομαυροι” μπήκαν αποφασισμένοι για ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν στο 51′ με το σουτ του Ολιβέιρα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 54′ ο Αλμπάνης σούταρε πάνω από την εστία. 

Στο 60′ ο Καρέρα έριξε στο ματς τους Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ αντί των Ολιβέιρα, Αλμπάνη, όμως και πάλι δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο παιχνίδι της Ένωσης. Στο 68′ ο Ανσαριφάρντ σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση off side
 

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονταν στο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν πολύ λιγότερες, με τον Χνιντ στο 78′ να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λιβάια, αλλά τον Ματέους να μπλοκάρει σταθερά.

Ο θρίαμβος των Πορτογάλων ολοκληρώθηκε στο 83ο λεπτό όταν μετά το κόρνερ του Όρτα και απομάκρυνση της μπάλας, ο Γκαλένο στην κίνηση από το ύψος της περιοχής σούταρε και έγραψε το 1-4.

Στο 87′ ο Τσιντώτας αποσόβησε το 1-5 σε τετ-α-τετ με τον Αντρέ Όρτα και στο 89′ ο Βασιλαντωνόπουλος με σουτ στην κίνηση μεσα από την περιοχή μείωσε στο τελικό 2-4. 

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Μπακάκης (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Ινσούα – Γαλανόπουλος, Σιμόες – Αλμπάνης (60′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (75′ Γκαρσία), Λιβάια – Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ).
Μπράγκα: Ματέους – Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Τορμένα, Σεκέιρα – Μουσράτι (57′ Φρανσέρζιο), Κάστρο, Μεντέιρος (57′ Αντρέ Όρτα) – Γκαλένο, Παουλίνιο (70′ Γκιγιέρμε), Όρτα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.