Σεβίλλη : Ο… ξεροκέφαλος Λουκίνιο

Ο Λουκ Ντε Γιόνγκ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει με δύο κεφαλιές σε τελικό Europa League... πάντα έβρισκε τις λύσεις με το κεφάλι του. Αυτό του δίνει δουλειά για αυτό, τον αποκαλούν Λουκίνιο.

Μέχρι τα ημιτελικά του Europa League ήταν άλλη μια τυπική σεζόν Λουκ Ντε Γιόνγκ εκτός Ολλανδίας… γκολ με το σταγονόμετρο, γκρίνια του κόσμου για τον φορ που αποκτήθηκε και δεν σκοράρει…

Δύο ματς… τρία γκολ (…δύο από αυτά με κεφαλιές ως συνήθως)… και ο Λουκ έγινε ξανά Λουκίνιο και τραγούδι στα χείλη των οπαδών της Σεβίλλης. Ο Μόντσι τελικά είχε δίκιο που είπε τον Οκτώβρη : “Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι θα τον αγόραζα ξανά”.

Ο Ντε Γιόνγκ μοιάζει φτιαγμένος για το Ολλανδικό πρωτάθλημα… εκεί έχει σκοράρει 136 φορές σε 253 παιχνίδια (0,54 γκολ ανά παιχνίδι)… Έχει παίξει ενάμισι χρόνο στην Μπουντεσλίγκα (Γκλάντμπαχ), έξι μήνες στην Αγγλία (Νιουκάστλ) και ένα χρόνο στην Ισπανία (Σεβίλλη) σκοράροντας συνολικά 12 γκολ σε 83 παιχνίδια σε αυτά τα πρωταθλήματα (0,14 γκολ ανά παιχνίδι).

Με την Νιουκάστλ δεν σκόραρε ποτέ για αυτό και οι οπαδοί της ομάδας έπαθαν σοκ με τα γκολ του στον ημιτελικό και τον τελικό του Europa League… δείτε : Pic De Jong comments

Γεννήθηκε στην Ελβετία, στο Εγκλ καθώς οι γονείς του έπαιζαν εκεί βόλεϋ σε επαγγελματικό επίπεδο… αυτός και ο αδερφός του Σιμ προτίμησαν το ποδόσφαιρο. 

Ο αδερφός του προτίμησε να πάει στις ακαδημίες του Άγιαξ αυτός… να παλέψει, να αρχίσει από την Ντε Χράαφσχαπ και όπου τον βγάλει. Τον έβγαλε στην Τβέντε όπου πήρε πρωτάθλημα και από εκεί η περιπέτεια του εξωτερικού όπου απέτυχε σε Γκλάντμπαχ και Νιούκαστλ. 

Η PSV του έδωσε την ευκαιρία και την θέση στην κορυφή της επίθεσης. Σε μια πενταετία σκόραρε ασταμάτητα, έγινε ο “Λουκίνιο” κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και πέρσι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (…παρέα με τον Τάντιτς του Άγιαξ) και ακολούθησε η Σεβίλλη.

Γκρίνια από τους Ισπανούς, οι δηλώσεις στήριξης του Μόντσι αλλά και το σπάσιμο της καραντίνας τον Μάιο που λίγο έλειψε να του στερήσει θέση στο ρόστερ. 

Γνήσιος μαχητής επιβίωσε και με το ξερό του το κεφάλι… πραγματικά όμως έδειξε την αξία του με τις κεφαλιές του απέναντι στην Ίντερ. 

Ξέρετε… έχει ολόκληρη φιλοσοφία για τις κεφαλιές…

“Όλα είναι θέμα timing. Πρέπει να διαβάζεις την τροχιά της μπάλας, να πηδήξεις την σωστή στιγμή, να μην φοβάσαι, να καθοδηγείς την μπάλα και να βάλεις δύναμη. Μπορείς να βελτιωθείς στον συγχρονισμό αλλά πρέπει να το έχεις και μέσα σου. Νομίζω ότι το πήρα από τους γονείς μου που έπαιζαν βόλεϋ. Σας έχω και ένα μυστικό όμως. Πάντα ψάχνω τον πιο κοντό αμυντικό και κάθομαι εκεί. Βέβαια το έχω συνεννοηθεί και με την ομάδα μου” δηλώνει ο Ντε Γιόνγκ. 

Μιλώντας για το ξερό του το κεφάλι… το 2018/19 βγήκε πρώτος σκόρερ με 28 γκολ… τα 13 ήταν με κεφαλιές. 

Τον Φλεβάρη του 2019 συμπλήρωσε 100 γκολ με την φανέλα της PSV και τα 45 ήταν με κεφαλιές…

Στο FIFA 2020 είχε το highest rating στις κεφαλιές στο παιχνίδι παρέα με τον Μπας Ντοστ (Άιντραχτ Φρ.) με 93 στα 100. 

Και μην νομίζετε ότι δεν ασχολείται με αυτά… πάντα παίρνει τον εαυτό του στο παιχνίδι και θα πάει για άλλο ένα Europa League με την Σεβίλλη χρησιμοποιώντας το χρυσό χειριστήριο που του έκανε δώρο η Sony! 

Λουκίνιο… τα κατάφερες… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.