Άμστερνταμ… τερματικός σταθμός

Ο Άγιαξ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και "κλείδωσε" την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, τη στιγμή που το ματς στην Ολλανδία ήταν το τελευταίο εκτός συνόρων στη σεζόν για τους "πράσινους".

Ο Άγιαξ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και “κλείδωσε” την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, τη στιγμή που το ματς στην Ολλανδία ήταν το τελευταίο εκτός συνόρων στη σεζόν για τους “πράσινους”. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα υποδεθχεί στην αυλαία των γκρουπ τη Θέλτα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αφού ό,τι κι αν κάνει, θα μείνει ουραγός.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αποζημιώσει ούτε απόψε τους οπαδούς του, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό “παρών” στο “Άμστερνταμ Αρένα”, καθώς με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο παραδόθηκε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων. 

Τα αρχικά πλάνα
Ο Στραματσόνι άφησε τον Μπεργκ εκτός αποστολής, καθώς αποφάσισε να τον προφυλάξει ενόψει Πανιώνιου και στην κορυφή της επίθεσης στο 3-6-1 ξεκίνησε ο Ιμπάρμπο. Ο Στιλ ήταν  στην εστία και οι Σάμπα, Κουτρουμπής, Μολέντο στην άμυνα, με τους Κουλιμπαλί (δεξιά), Χουλτ φουλ μπακ. Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ και Βιγιαφάνιες συνέθεσαν από την άλλη την τετράδα στον άξονα.

Ο Πέτερ Μπος αντίθετα, παρέταξε τον Αίαντα με 4-3-3, τον Ονάνα στα γκολπόστ και τους Τέτε, Ντε Λιγκτ, Βέστερμαν, Ντάιξ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Σέντε, Φαν Ντε Μπέεκ και Νούρι ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής και οι Τσέρνι, Γιουνές βοηθούσαν από τις πτέρυγες τον Κασιέρα, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι ο Ιμπάρμπο
Ο Άγιαξ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, αλλά δεν έβαλε δύσκολα στον Στιλ μέχρι ο Παναθηναϊκός κάπου γύρω στο 20λεπτο να ισορροπήσει το παιχνίδι. Οι “πράσινοι” αντίθετα, με την πρώτη τους ουσιαστικά φάση, άγγιξαν και το γκολ.

Ο Ιμπάρμπο στο 26′ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ. Αυτή, ωστόσο, έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι… άγχωσαν τον Ονάνα.

Κι ενώ η φάση με τον Κολομβιανό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Στρματσόνι, στο 39′ αυτή… έπεσε στα τάρταρα, καθώς ο Άγιαξ σκόραρε σε δύσκολο χρονικό σημείο και με τον Λουκ Στιλ να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ο Σένε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη μία γωνία και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στην άλλη λόγω κακής εκτίμησης.

Ο Τέτε το “τελείωσε”
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ήρθε και η “ταφόπλακα” στις όποιες ελπίδες του “τριφυλλιού”. Ο Τέτε έκλεψε την μπάλα από τον Χουλτ, ο οποίος έκανε μεγάλο κοντρόλ έξω από την περιοχή και με δυνατό συρτό σουτ διπλασίασ τα τέρματα των Ολλανδών.

Κάπου εκεί τελείωσε και το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αφού όλα είχαν κριθεί. Χρόνος υπήρχε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει ικανός, αλλά ούτε και με διάθεση να κυνηγήσει κάτι διαφορετικό από την ήττα.

Ο Φαν Ντε Μπέεκ δύο φορές και οι Κασιέρα, Σένε από μία είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα ακόμη γκολ για τον Άγιαξ, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο σε καμιά από τις τέσσερις περιπτώσεις με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους στο ‘Αμστερνταμ. 

Άγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονάνα, Τέτε, Βέστερμαν, Ντε Λιχτ, Ντάιξ, Σένε (69’ Ντε Γιονγκ), Βαν Ντε Μπέεκ, Νουρί, Τσέρνι, Κασιέρα, Γιουνές (62’ Κλέμεντ)

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Σάμπα (57’ Ιβανόφ), Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (63’ Λεντέσμα), Χουλτ, Λουντ, Ιμπάρμπο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.