Σπόρτινγκ – Αταλάντα 1-1: «Μαγική» εικόνα, άξιζε τη νίκη η «Θεά»

Η Αταλάντα άξιζε κάτι περισσότερο στην Πορτογαλία απέναντι στη Σπόρτινγκ, όμως έφυγε με την ισοπαλία και οι διαφορές τους θα λυθούν στο Μπέργκαμο την ερχόμενη εβδομάδα.

ΓΥΡΟΣ 16 – 1ος ΑΓΩΝΑΣ – JOSE ALVALADE – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Η Σπόρτινγκ στην πρώτη επίσκεψη στη περιοχή και στην πρώτη της τελική προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Ο Παουλίνιο που βρήκε θέση στο αρχικό σχήμα πέτυχε το 1ο γκολ του στην Ευρώπη και συνολικά το 14ο σε όλες τις διοργανώσεις (1-0, 17o λεπτό).

Η Αταλάντα βρέθηκε πίσω στο σκορ και ξεκίνησε την αντεπίθεση. Πίεσε ασφυκτικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και κατόρθωσε να ισοφαρίσει. Αρχικά, άγγιξε το γκολ μέσα σε 1 λεπτό με τα δοκάρια του Χολμ και Σκαμάκα! Οι Ιταλοί έκλεισαν στα καρέ τους Πορτογάλους και στο τέλος δικαιώθηκαν...Ο Τζιανλούκα Σακμάκα με το 2ο ευρωπαϊκό του γκολ έφερε το ματς στα ίσα (1-1, 39ο λεπτό).

Όπως ήταν αναμενόμενο, παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο στη Λισαβόνα. Η Σπόρτινγκ φάνηκε σίγουρη και σκόραρε μετά από μια σπουδαία συλλογική κίνηση, αλλά η Αταλάντα ήξερε πώς να επιβληθεί στο παιχνίδι. Ο Ίσραελ και το δοκάρι, δύο φορές, τους καθυστέρησαν, αλλά ο Σκαμάκα ισοφάρισε.

Στην επανάληψη και με την συμπλήρωση μιας ώρας η Αταλάντα σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι! Ήταν η σειρά του Νιγηριανού Λούκμαν να σταθεί άτυχος μετά από εξαιρετική προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα η Σπόρτινγκ απάντησε με το δοκάρι του Κόατες, αλλά περιέργως το 1-1 παρέμενε! Τεράστια ευκαιρία έχασε ξανά η Αταλάντα με τον Κολάσινατς να μη μπορεί να σκοράρει ανενόχλητος με το κεφάλι στο 75′. Οι Ιταλοί έπαιζαν μονότερμα μέχρι το τέλος του ματς τη Σπόρτινγκ που κράτησε την ισοπαλία.

Σπόρτινγκ (Ρουμπεν Αμορίν): Ίσραελ, Ντιομαντέ (46′ Ζούστε), Κοάτες, Κουαρέσμα, Ματέους, Μορίτα (84′ Μπραγκάνσα), Κοϊντρεντί (46′ Χιούλμαντ), Κάταμο, Έντουαρντς (46′ Γιόκερες), Παουλίνιο (68′ Εσγκάϊο), Τρινκάο

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι. Χεν (46′ Σκαλβίνι), Κολάσινατς, Χολμ, Ντε Ρόουν, Έντερσον, Ρουτζέρι, Μίραντσουκ (72′ Κόουπμαϊνερς), Σκαμάκα, Λούκμαν (72′ Ντε Κέτελαρ)

Διαβάστε ΕΔΩ τον λόγο που το ματς έγινε Τετάρτη και όχι την καθιερωμένη Πέμπτη.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Μπέργκαμο στις 14 Μαρτίου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.