Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά “κυνηγάει” τον Βαζέχα και στο Europa League

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με γκολ στο Europa League δημιουργεί νέο ρεκόρ λόγω ηλικίας!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με το γκολ του στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, δεν διαμόρφωσε μονο το τελικό 0-2 για τον Ολυμπιακό, αλλά “ξεσκόνισε” τα στατιστικά βιβλία, καθώς σε ηλικία 38 και 23 ημερών, έγινε ο 7ος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γάλλος είναι έμπειρος και μάχιμος και ανανέωσε το ραντεβού του με τη συγκεκριμένη στατιστική λίστα για τη συνέχεια της σεζόν. Ρεαλιστικός στόχος για τον Βαλμπουενά είναι να σκοράρει στη συνέχεια της σεζόν και σε περίπου έξι μήνες για να ξεπεράσει τον τρίτο της λίστας, Χριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός είχε σκοράρει με τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 38 ετών, 6 μηνών και 8 ημερών στη νίκη 3-1 επί του Ακράτητου στις 25 Μαϊου του 2003.

“Κυνηγάει” τον Βαζέχα και στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (27/10, 22.00, MC LIVE Novasports.gr) τη Φράιμπουργκ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League. Στόχος είναι βαθμός ή βαθμοί που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις πρόκρισης στο τελευταίο ματς των ομίλων με τη Ναντ στο Φάληρο. Αν ο Γάλλος σκοράρει στο Europa League θα περάσει αυτόματα στην έκτη θέση των γηραιότερων σκόρερ τη διοργάνωσης (συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου UEFA). Μάλιστα θα ξεπεράσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Χριστόφ Βαζέχα, καθώς ο Πολωνός είχε σκοράρει στο 4-1 επί της Φενέρμπαχτσε στις 14 Νοεμβρίου 2002 και βρίσκεται στη σχετική θέση της λίστας! Τότε ο Πολωνός στράικερ του Παναθηναϊκού ήταν 37 ετών, 11 μηνών και 28 ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΟΥ

Στο στόχαστρο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν, ο γηραιότρος σκόρερ του Europa League είναι ο Χοακίν, ο οποίος πέτυχε γκολ με τη φανέλα της Μπέτις επί της Λουντογκόρετς στη νίκη με 3-2 στις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Τότε ήταν 41 ετών, 1 μήνα και 25 ημερών. Προφανώς και ο Χοακίν δεν πιάνεται! Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος την ίδια ημερομηνία πέτυχε γκολ στη νίκη 0-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σέριφ Τίρασπολ, σε ηλικία 37 ετών, 7 μηνών και 10 ημερών. Αν λοιπόν ο Βαλμπουενά σκοράρει θα τεθεί αυτόματα δεύτερος στη φετινή λίστα των γηραιότερων σκόρερ.

Ψάχνει το πρώτο με τον Ολυμπιακό

Ο Βαλμπουενά αναζητά το πρώτο του γκολ στο Europa League με τον Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει τρία στη διοργάνωση σαν παίκτης των Φενέρμπαχτσε, Λυόν και Μαρσέιγ. Το τελευταίο του ήταν με την τούρκικη ομάδα στις 8 Νοεμβρίου 2018 απέναντι στην Άντερλεχτ στη νίκη 2-0 (όπου είχε και μία ασίστ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.