Τα προφίλ των αντίπαλων του Ολυμπιακού

Δείτε τα προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού και της Μακάμπι Χάιφα, ομάδων που ενδεχομένως ν΄αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, αν περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν.

Μια εκ των Απόλλωνα Λεμεσού ή Μακάμπι Χάιφα θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League, αν φυσικά περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Απόλλωνας, ιδρύθηκε το 1954, τα χρώματά του είναι το λευκό-γαλάζιο και έδρα του, το «Τσίρειο Στάδιο» με χωρητικότητα 13.300 θεατών. Πάντως με τον Ολυμπιακό θ΄αγωνιστούν στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Οι πρωταθλητές Κύπρου, κατέκτησαν το πρωτάθλημα πέρυσι, που ήταν το τέταρτο στην ιστορία τους και πρώτο μετά από 16 χρόνια. (90/91, 93/94, 05/06, 21/22).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ


Στον πάγκο του Απόλλωνα βρίσκεται ο Γερμανός Αλεξάντερ Τσόρνινγκερ. Είναι 54 ετών και στο παρελθόν έχει περάσει από Μπρόντμπι, Στουτγάρδη και Λειψία. Σε 37 ματς μετράει 18 νίκες, 11 ισοπαλίες και 8 ήττες με 57 γκολ ενεργητικό και 41 παθητικό. Χρησιμοποιεί το 4-4-2, καθώς και το 4-2-3-1.

ΡΟΣΤΕΡ


Στο δυναμικό του Απόλλωνα βρίσκονται τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Τάσος Αυλωνίτης, ο Δημήτρης Πινακάς και ο Χάρης Μαυρίας.

Η ομάδα της Κύπρου έχει προχωρήσει σε πέντε προσθήκες στο ρόστερ της. Αρχικά τον Πινακά με την μορφή δανεισμού, τον Γάλλο μεσοαμυντικό Ελ-Χάτζι Μπα που έμεινε ελεύθερος από την Γκινγκάμπ, τον δεξιό οπισθοφύλακα Γιουκλίδες Καμπράλ που έμεινε ελεύθερος από τη Σεντ Γκάλεν, τον επιθετικό Ρανγκέλο Ζανγκά που έμεινε ελεύθερος από την Αστάνα και τον Παναγιώτη Αρτυματά που έμεινε επίσης ελεύθερος, από την Ανόρθωση.

Έφυγαν: Παρελθόν από τον Απόλλωνα αποτελούν ο Φάνος Κατελάρης ο Σάσα Μάρκοβιτς, ο Χρήστος Αλμπάνης που είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ, ο Πέταρ Τζουρίν, ο Ευθύμης Ανασταδιάδης, και ο Σάββας Μιχαϊλίδης με τους τελευταίους δύο να παραχωρούνται με την μορφή δανεισμού.

Οι πιο ακριβοί παίκτες του ρόστερ, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι ο Έρβιν Ονγκέντα που αγωνίζεται στην επίθεση, ο Κύπριος εξτρέμ Γιάννης Πίττας, ο Ουκρανός μεσοαμυντικός Ολεξάντρ Νογιόκ, ο Χαράλαμπος Κυριάκου, αρχηγός του Απόλλωνα και ο Σέρβος πορτιέρε, Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς.

Ολυμπιακός και Απόλλωνας δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι, αλλά η ομάδα της Κύπρου έχει αντιμετωπίσει το 1998 τον Πανιώνιο γνωρίζοντας δύο ήττες, ενώ το 2020, απέκλεισε τον ΟΦΗ σε αγώνα νοκ-άουτ στο Ηράκλειο.

Μακάμπι Χάιφα

Η Μακάμπι Χάιφα ήταν η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Αυτή η ήττα είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς.

Έχει 14 πρωταθλήματα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να έχει κατακτήσει 23 φορές το πρωτάθλημα, αλλά στην παρούσα φάση είναι η πρώτη δύναμη στη χώρα μετρώντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Προπονητής της είναι ο Μπαράκ Μπακχάρ.
Η Μακάμπι ιδρύθηκε το 1913 και η έδρα της είναι το «Σάμι Οφέρ Στάντιουμ» στη Χάιφα με χωρητικότητα 30.780 φιλάθλους. Χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο.


Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν ο Σέρβος στόπερ (που αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ) Μπόγκνταν Πλάνιτς, ο μέσος από το Σουρινάμ Τιαρόν Σερί που φημολογείται πως απασχόλησε τους Πειραιώτες, ο εξτρέμ Ομέρ Ατζίλι και ο Αϊτινός σέντερ φορ Φρέντζι Πιερό που πέτυχε δύο γκολ στο 4-0 του «Γ. Καραϊσκάκης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.