Ολυμπιακός: Το πισωγύρισμα του Μπα και το “πάντρεμα” με Σωκράτη

Ο Ουσεϊνού Μπα επιστρέφει στην ενδεκάδα του Ολυμπακού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι απαιτήσεις με Άιντραχτ και η κατάσταση του Σενεγαλέζου.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (04/11, 19.45, MC LIVE Novasports.gr) την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ζυγίσει τις απουσίες του και καταστρώνει τα σχέδια του χωρίς τον τιμωρημένο Παπέ Σισέ και τον τραυματία Ανδρέα Μπουχαλάκη. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Πορτογάλος “ντούμπλαρε” τον Σωκράτη Παπασταθόπουλομε τον Ουσεϊνού Μπα, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά και ο Γιάν Εμβιλά. 

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα, καθώς Σισέ και Σωκράτης διαθέτουν χημεία, ενώ ατομικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια, εκ των οποίων τα έξι στο αρχικό σχήμα. Ο κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών ωστόσο έπαιξε κυρίως στη φάση των προκριματικών, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς πειραματιζόταν με την τριάδα στην άμυνα. Από εκεί και πέρα ο Μπα έπεσε στην κατάταξη των στόπερ και τον τελευταίο μήνα είχε αγωνιστεί μόνο στο εκτός έδρας ματς με τη Φενερμπαχτσέ σαν δεξί μπακ για ένα ημίχρονο και στο παιχνίδι με την Αντβέρπ στο Φάληρο για τα τελευταία δύο λεπτά. 

Κόντρα στον Παναιτωλικό επανεμφανίστηκε στη Super League μετά τις 22 Σεπτεμβρίου και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η παρουσία του εμφάνισε αρρυθμίες, καθώς ο Μπα έδειξε να μην πατάει καλά και ο επιθετικός προσανατολισμός του Παναιτωλικού ήταν στραμμένος πάνω του. Μάλιστα στο γκολ του Βέργου, ο Μπα φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αυτή ήταν η πρώτη συνεργασία με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας ως ντουέτο, καθώς μέχρι στιγμής είχαν συνυπάρξει μόνο μια φορά στην ιδιόμορφη χρησιμοποίηση του Μπα ως δεξί μπακ στο ματς με τη Φενέρ. Οι συνεχόμενες αναποδιές από την περασμένη σεζόν έχουν απορρυθμίσει τον στόπερ, ο οποίος τη σεζόν 2019-2020 παρουσίασε αλματώδη εξέλιξη! Η νόσηση απ’ τον κορωνοϊό και η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι τον έχουν αφήσει πίσω. Ωστόσο το παιχνίδι με την Άιντραχτ θα είναι από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες του, για να επιστρέψει δυναμικά στο rotation του Μαρτίνς. Για τον Μπα οι αδυναμίες εντοπίζονται περισσότερο στο πνευματικό-ψυχολογικό κομμάτι και τα αγωνιστικά λεπτά υψηλού επιπέδου, μπορούν ν’ αποτελέσουν – με την κατάλληλη καθοδήγηση – το καλύτερο φάρμακο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.