Ρόμα – Άγιαξ 1-1: Από το… Άμστερνταμ στους “4” οι “τζιαλορόσι” (hls)

Στα ημιτελικά του Europa League προκρίθηκε η Ρόμα, χάρη στη νίκη που είχε πετύχει επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Η ομάδα του Πάολο Φονσέκα είχε κάνει την περισσότερη… δουλειά στο πρώτο παιχνίδι, όταν κατάφερε να φύγει με τεράστιο διπλό από την Ολλανδία. Έτσι, στη ρεβάνς χρειαζόταν μία καλή διαχείριση του προβαδίσματος που είχε αποκτήσει, όπως και τελικά έγινε.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ρόμα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και επιστρέφει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από τη σεζόν 2017-18 και τους “4” του Champions League.

Ο Μπρόμπι ήταν εκείνος που έδωσε ελπίδες στον Άγιαξ, όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με ένα “μαγικό” άγγιγμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα (56′) οι Ολλανδοί σκόραραν ξανά, όμως το γκολ ακυρώθηκε, ύστερα από χρήση του VAR, για φάουλ.

Η Ρόμα αιφνιδιάστηκε, όμως, δεν τα παράτησε και έβγαλε αντίδραση. Στο 72ο λεπτό οι Ιταλοί απάντησαν με το ίδιο… νόμισμα και έφτασαν στην ισοφάριση. “Χτύπησαν” στην κόντρα – επίθεση, εκμεταλλευόμενοι τα κενά που είχε αφήσει ο Άγιαξ και με πλασέ του Τζέκο έφτασε στο 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους και αποδείχθηκε αρκετό ώστε η Ρόμα να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League.

Εκεί, οι “τζιαλορόσι” θα βρουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδια της Γρανάδα με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ρόμα (Φονσέκα): Λόπεθ, Κριστάντε, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Καλαφιόρι (81’ Βιγιάρ), Ντιαβαρά, Βερετού, Μχιταριάν (87’ Πέδρο), Πελεγκρίνι, Ντζέκo (80’ Μαγιοράλ).

Άγιαξ (Τεν Χααγκ): Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ, Κλάιμπερ (22’ Σχουρς, 83’ Ιντρίσι), Μαρτίνες, Ταλιάφικο, Άλβαρες (70’ Κούντους), Χράφενμπερχ, Κλάασεν, Άντονι (46’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς, Νέρες (83’ Τραορέ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.