Ολυμπιακός: Τι ξέρει και χαμογελά ο Μεντιλίμπαρ; (videos)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ NOVASPORTS: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενερμπαχτσέ (22.00, MC LIVE Novasports.gr).

Απόψε το βράδυ στις 22.00 (MC LIVE Novasports.gr) ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς αν υπερασπιστεί το 3-2 του “Καραϊσκάκη”, θα βρεθεί με το εισιτήριο της συμμετοχής στην ημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League. Πρόκειται για ένα υψηλότατο διακύβευμα, καθώς μιλάμε για την πρώτη πιθανή συμμετοχή του Ολυμπιακού σε τετράδα ευρωπαϊκών κυπέλλων μετά το UEFA Champions League της σεζόν 1998-1999. Πέρα απ’ το προφανές της σημασίας του αποψινού “μπρα ντε φερ” με τους Τούρκους, μιλάμε και για την απόλυτη διάσωση μιας σεζόν με έντονα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα. Ο Ολυμπιακός πριν από λίγους μήνες βρισκόταν σε αγωνιστικό και ψυχολογικό ναδίρ και απόψε φτάνει στο σημείο να αγγίζει τους “4” του Conference League. Τον Ολυμπιακό έφερε ως εδώ η αποφασιστικότητα της διοίκησης Μαρινάκη, που ήταν δραστική ακόμα και αν η σεζόν φάνταζε χαμένη, αλλά και η ικανότητα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό από συνονθύλεμα σε μια απόλυτα αξιόμαχη ομάδα!

Ο Βάσκος τεχνικός είναι φύσει αισιόδοξος και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου και τελευταίας προπόνησης του Ολυμπιακού στο “Σουκρού Σαράτσογλου” εμφανίστηκε με ένα διαρκές χαμόγελο φορεμένο στα χείλη. Ήταν ο αντίποδας της εικόνας του ομότιμου του της Φενέρ, Ισμαίλ Καρτάλ, ο οποίος βρισκόταν σε μια διαρκή ένταση. Ο Μεντιλίμπαρ έχει φροντίσει να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για την απόλυτα απαιτητική μονομαχία σε θετικό κλίμα, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση συνολικά της ομάδας, αλλά και ποδοσφαιριστών που κρίνει πως είναι κομβικοί για την πρόκριση. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιράνρθωπο με πίστη στις βασικές αξίες του “όμορφου παιχνιδιού” και με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει και πάλι στις ράγες. Απ’ την άλλη ο Καρτάλ είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται υπό πίεση και αυτή το συναίσθημα το μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές, στους εκπροσώπους του τύπου, στην εξέδρα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι περισσότερο πλήρης κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, θα μπορούσε να φτάσει στην Πόλη με σημαντικότερο προβάδισμα απ’ το πρώτο ματς κλπ. Ωστόσο προφανώς δεν είναι ώρα ο Ολυμπιακός με όσα θα μπορούσε να έχει στη φαρέτρα του ως εφόδια για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει αυτό το ματς χρησιμοποιώντας το εύρος του σαν σύλλογος, την ευρωπαϊκή εμπειρία και το πλούσιο ρόστερ. Ποιος περίμενε πως ο Γιόβετιτς θα πρόσφερε τόσες σημαντικές βοήθειες πριν από λίγες εβδομάδες; Αντίστοιχα είναι ένα ματς που ποροσφέρεται στους παίκτες για να βγουν μπροστά και να πάρουν καλύτερη θέση στην τελική φωτογραφία της σεζόν. Ναι, ο Ντόη έχει αγωνιστεί ελάχιστα, ναι ο Ντόη είναι εκτός ρυθμού. Ωστόσο δεν έχω αμφιβολία πως θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος στο χορτάρι του “Σουκρού Σαράτσογλου”. Είναι ένα παιδί μαθημένο στα δύσκολα, με φυσικές και πνευματικές δυνάμεις και αυτό το ματς ας το δει σαν ευκαιρία επανεκκίνησης!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.