Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Πικρό βράδυ στο Φάληρο (videos)

Οι ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού στην προημιτελική φάση του UEFA Conference League ψαλιδίστηκαν με το 1-4 στο Φάληρο!

O Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα απ’ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-4 στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των “16” του UEFA Conference League. Δύσκολο το έργο των Πειραιωτών στη ρεβάνς της Σερβίας στις 14 Μαρτίου. Γκολ ο Ελ Κααμπί στο 13′, δοκάρι ο Καρβάλιο στο 89′.

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Πασχαλάκη για την εστία, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα για την άμυνα. Εσωτερικοί χαφ ήταν οι Έσε, Τσικίνιο και Ορτα ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί! Ο Βάσκος τεχνικός ακολούθησε τη συνταγή των παιχνιδιών με ΠΑΟΚ και Φερεντσβάρος για να φτάσει σε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Για τον Ρόμπι Κιν οι επιλογές ήταν οι εξής: Στο τέρμα ο Μισπάτι, στην άμυνα οι Ρεβίβο, Σαχάρ, Σαμπορίτ, Ναχμιάς, αμυντικά χαφ οι Φαν Όφερεϊμ, Πέρετζ, Κανισόφσκι και μεσοεπιθετικοί οι Μίλσον, Νταβίντα και Ζαχάβι.

Εφιαλτικό ξεκίνημα!

Ο Ολυμπιακός ήταν μουδιασμένος στα πρώτα λεπτά και τα ατομικά λάθη οδήγησαν τη Μακάμπι σε προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 5′ ο Μίλσον πάσαρε προς την περιοχή, χωρίς να φαίνεται πως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ωστόσο η μπάλα πέρασε κάτω απ’ τα πόδια του Έσε και αιφνιδίασε τον Ρέτσο. Έτσι ο Ζάχαβι βρήκε ένα δώρο μποστά του εκτελώντας τον Πασχαλάκη για το 0-1! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαν Όβεριμ έκανε την κούρσα από τα δεξιά και πάσαρε την μπάλα στην περιοχή για τον Πέρετζ ο οποίος δοκίμασε το πόδι του, ο Πασχαλάκης έδιωξε προσωρινά και ο Σαχάρ από κοντά με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2. 

Γκολ “ανάσα” με Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός “ξύπνησε” μετά τα δύο γκολ των Ισραηλινών και μπήκε ξανά στο ματς με γκολ του αρχιγκολτζή Αγιούμπ Ελ Κααμπί. O Mαροκινός έφτασε τα 23 γκολ στη σεζόν μετά από εκπληκτική ασίστ του Φορτούνη. Ο Ελ Κααμπί ακολούθησε την πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά μείωσε για τον Ολυμπιακό 1-2!

Δεν διόρθωσε τις αδυναμίες, δέχτηκε γκολ και φάσεις

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κλείσει τη Μακάμπι στην περιοχή της, ωστόσο δεν έφτασε σε δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν άριστα τους χώρους που είχαν στη διάθεση τους, εκμεταλλευόμενοι την προβληματική αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Στο ημίωρο ο Καμινόφσκι έανε την κάθετη πάσα στον Μίλσον που κέρδισε στην κούρσα τον Ροντινέι από τα αριστερά, έφτασε στη γραμμή του άουτ και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζαχάβι που σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-3. Τρία λεπτά αργότερα ο Φαν Όβεριμ ξεπέρασε τον Όρτα και πάσαρε στον Ζαχάβι ο οποίος από κοντά έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 45′ ο Φορτούνης βρήκε εξαίσια τον Ροντινέι στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία ενέργεια και επέστρεψε στον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσικίνιο βρήκε χώρο εκτός περιοχής και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε συρτά έξω απ’ το αριστερό δοκάρι της Μακάμπι.

Δεν σκόραρε και έγινε ευάλωτος

Στο 52′ ο Όρτα ρόλαρε στον άξονα και απέφυγε δύο αντιπάλους, πριν πασάρει για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έκανε την προβολή απέναντι από τον γκολκίπερ της Μακάμπι, αλλά ο Μισπάτι απέκρουσε ενστικτωδώς! Στο 67′ ο Μασούρας πήρε τη θέση του Τσικίνιο. Ο Έλληνας μέσος πήρε θέση στα δεξιά και ο Φορτούνης μετατοπίστηκε σε πιο κεντρικό ρόλο. Απ’ την άλλη πλευρά ο Κιν απέσυρε τον Νταβίντα και πέρασε τον Μπίτον στο 68′. Στο 72′ ο Όρτα βρήκε χώρο απ’ τον άξονα και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Μισπάτι δεν είχε πρόβλημα. Στο 74′ ο Μπίτον πάσαρε στον Πέρετζ, εκείνος σούταρε και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε προσωρινά. Στη συνέχεια ο Μπίτον ξαναπήρε την μπάλα και έβγαλε τη σέντρα για τον αφύλακτο Πέρετζ ο οποίος με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-4. 

Ο Μεντιλίμπαρ στη συνέχεια έδωσε λεπτά στους Γιόβετιτς και Καρβάλιο, ενώ Ποντένσε και Μασούρας αποχώρησαν. Στο 77′ οι Ζαχάβι και Φαν Όφεριμ αποχώρησαν, στο ματς μπήκαν οι Τούργκεμαν και Κάρζε. Στο 84′ Ελ Αραμπί και Ιμπόρα πέρασαν στο ματς αντί των Ελ Κααμπί και Όρτα. Στο 89′ ο Καρβάλιο πήρε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή μετά από στρώσιμο του Μασούρα. Ο Πορτογάλος σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Μακάμπι! Στο 90+4′ ο Ελ Αραμπί πάσαρε στον Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος έβγαλε τη σέντρα για την περιοχή, ο Καρβάλιο πήρε την κεφαλιά αφύλακτος, αλλά την έστειλε εκτός στόχου! Ο Ολυμπιακός θα έχει αρκετά δύσκολο έργο στη ρεβάνς της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία στις 14 Μαρτίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο (67’ Μασούρας), Όρτα (84’ Ιμπόρα) – Φορτούνης (78’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (78’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84’ Ελ Αραμπί).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (4-3-3): Μισπάτι – Σαχάρ, Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο – Φαν Όβεριμ (77’ Κάρζε), Κανικόφσκι (81’ Νταβιντάντζα), Πέρετζ – Μίλσον (81’ Γκολάσα), Νταβίντα (69’ Μπιτόν), Ζαχάβι (77’ Τούργκεμαν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.