Φερεντσβάρος: Το προφίλ της αντίπαλου του Ολυμπιακού

Η Φερεντσβάρος θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στην νοκ άουτ φάση των play-off του UEFA Conference League.

Η Φερεντσβάρος, συμμετείχε στον έκτο όμιλο του Conference League, εκεί που αναμετρήθηκε με Φιορεντίνα, Γκενκ και Κουκαρίτσκι. Οι Ούγγροι τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του ομίλου, με 10 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Φιορεντίνα.

Είναι μια από τις πλέον δυνατές ομάδες στην Ουγγαρία, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα 34 φορές με τελευταία φορά τη σεζόν 2022-23. Έχει επίσης φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου 24 φορές!

Η Φερεντσβάρος ιδρύθηκε πριν από 124 χρόνια, το 1899, έχει έδρα το Φερεντσβάρος Στάντιον, που μπορεί να φιλοξενήσει 23.700 θεατές. Έξω από το γήπεδο υπάρχει ο σιδερένιος αετός, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ΑΕΚ ώστε να φτιάξει τον δικό της έξω από την «Αγιά Σοφιά».

Το 1965, κατέκτησε το Κύπελλο Εκθέσεων ενώ τη σεζόν 1974-1975, βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων(νυν Europa League).

Tο ευρωπαϊκό της ταξίδι ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ωστόσο αποκλείστηκε από την Κλάκσβικ με 0-3 στην Ουγγαρία και «λευκή» ισοπαλία εκτός έδρας. Στα προκριματικά του Conference νίκησε την Σάμροκ Ρόβερς, την Χάμρουν καθώς και την Ζάλγκρις για να βρεθεί στον όμιλο. Εκεί ολοκλήρωσε αήττητη, κόντρα σε Τσουκαρίτσκι, Φιορεντίνα και Γκενγκ!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Προπονητής της Φερεντσβάρος, είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Ο 45χρονος που αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα, Ίντερ και Λάτσιο είναι ο «καπετάνιος» της ομάδας και στο Πρωτάθλημα, είναι στην δεύτερη θέση με 33 βαθμούς, έναν πίσω από την Πακς.

epa11029749 Head coach Vincenzo Italiano of Fiorentina reacts during the soccer UEFA Europa Conference League Round 6, Group F match of Ferencvaros vs. Fiorentina in Groupama Arena in Budapest, Hungary, 14 December 2023. EPA/Tamas Vasvari HUNGARY OUT

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν για την Φερεντσβάρος, είναι ο Κρίστιαν Ραμίρες από το Εκουαδόρ, ο Νορβηγός Ζακαρίασεν αλλά και ο Αντάμα Τραορέ από το Μάλι. Αρχηγός της είναι ο 33χρονος έμπειρος τερματοφύλακας Ντενές Ντίμπουζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.