Europa Conference League: «Καθάρισε» με τον Αντόνιο η Γουέστ Χαμ, ισχυρό προβάδισμα για τη Νις (hls)

Η Γουέστ Χαμ επιβεβαίωσε τη διαφορά δυναμικότητας απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, επικρατώντας με 2-0 στην «AEK Arena» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa Conference League από τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16».

Την ίδια ώρα η Νις έδειξε τη σοβαρότητα που χρειαζόταν για να φύγει με το διπλό (1-0) απ’ το Κισινάου κόντρα στη Σερίφ Τιρασπόλ, ενώ η Βιγιαρεάλ και η Άντερλεχτ θα… λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους την επόμενη Πέμπτη (16/3) στο «Estiadio de la Ceramica», ύστερα από το 1-1 στον πρώτο αγώνα στις Βρυξέλλες.

Στην Κύπρο η εξαιρετική εφετινή πορεία της ΑΕΛ Λάρνακας στο Europa Conference League, «φρέναρε» πάνω στην Γουέστ Χαμ η οποία ήταν όσο κυνική κι αποτελεσματική χρειαζόταν για να φύγει με ένα «καθαρό» 2-0, «τυπώνοντας» από τώρα το εισιτήριό της για την προημιτελική φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «σφυριά» ήταν ο Τζαμαϊκανός επιθετικός Μάικλ Αντόνιο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (36′, 45’+2′) «τελειώνοντας» το ματς πριν από το ημίχρονο, ενώ παράλληλα, είχε άλλες δύο ευκαιρίες για να φτάσει σε χατ-τρικ.

Στο Κισινάου η Νις ήταν πολύ καλύτερη της Σερίφ και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση (1-0), χάρις σε ένα ωραίο γκολ του Αμραουί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

Στο «Lotto Park» η Βιγιαρεάλ έδειξε την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης, ανοίγοντας το σκορ με τον Τριγκέιρος στο 28′.

Η Άντερλεχτ, ωστόσο, έβγαλε «αντίδραση» ισοφάρισε στο 57′ με τον Ντρέγιερ κι είχε κι άλλες καλές στιγμές για να φτάσει σε μία μεγάλη ανατροπή, όμως δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ απέναντι στυα «κίτρινα υποβρύχια» που συμβιβάστηκαν μετά με 70′ με την ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:

Λάτσιο (Ιταλία)-Άλκμααρ (Ολλανδία) 1-2

(18΄ Πέδρο – 45΄ Παυλίδης, 62΄ Κέρκεζ)

ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 0-2

(36΄, 45΄+2΄ Αντόνιο)

Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1

(57΄ Ντρέγιερ – 28΄ Τριγκέιρος)

Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Νις (Γαλλία) 0-1

(45΄+3΄ Αμραουί)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.