Europa Conference League: Προβάδισμα Φέγενορντ, μοιρασιά στο Λέστερ (hls)

Η Φέγενορντ νίκησε στην έδρα της την Μαρσέιγ στο πρώτο ημιτελικό του ECL με σκορ 3-2, ενώ Λέστερ και Ρόμα στον άλλο ημιτελικό, που έγινε στην Αγγλία, αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1

Αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό της πρώτης διοργάνωσης του Europa Conference League απέκτησε η Φέγενορντ, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (28/4) νίκησε εντός έδρας την Μαρσέιγ με σκορ 3-2 και πηγαίνει με άλλον αέρα στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό, στο Βελοντρόμ την ερχόμενη Πέμπτη. Αντιθέτως, στην αναμέτρηση του άλλου ζευγαριού της φάσης των “4” της διοργάνωσης, αυτού μεταξύ της Λέστερ και της Ρόμα, που έγινε στην Αγγλία, δεν αναδείχθηκε νικητής, με τους δύο αντιπάλους να μένουν στο ισόπαλο 1-1.

Φέγενορντ-Μαρσέιγ 3-2

Το παιχνίδι στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ ήταν εξαιρετικό! Η γηπεδούχος Φέγενορντ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κυριαρχήσει, κάτι που κατάφερε, με την εστία του Μανταντά να περνάει δύσκολες στιγμές, αν και η Μαρσέιγ βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντιένγκ, πριν οι Ντέσερς και Σινιστέρα δώσουν προβάδισμα με σκορ 2-0 στους Ολλανδούς, με γκολ στο 18ο και στο 20ό, αντίστοιχα.

Η Φέγενορντ πίεζε και για τρίτο γκολ, όμως, αντί να το πετύχει, ήταν αυτή που δέχτηκε τέρμα και είδε το σκορ να γίνεται 2-1 στο 28ο, με τον Ντιένγκ για τη Μαρσέιγ. Στο 40ό ο Ζέρσον έκανε τα πράγματα χειρότερα για τους γηπεδούχους, καθώς ισοφάρισε σε 2-2. Το πρώτο ημίχρονο ήταν φοβερό και καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν!

Με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο (!), από ένα λάθος του Τσαλέτα Τσαρ , ο Ντέσερς πέρασε τον Μανταντά, πλάσαρε σε κενή εστία κι έκανε το 3-2. Το σκορ αυτό έμελε να είναι και το τελικό στην αναμέτρηση, καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ενώ ο Ντέσερς και ο Ντιένγκ, για τη Φέγενορντ και τη Μαρσέιγ αντίστοιχα, δεν ήταν εύστοχοι στις καλές στιγμές που είχαν.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (89′ Πέντερσεν), Άουρσνες, Κεκτσιού (82′ Χέντριξ), Νέλσον (65′ Λίνσεν), Ντέσερς (82′ Τζαχανμπάκς), Σινιστέρα

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Ρονζιέ (85′ Λιρόλα), Σαλιμπά, Τσάλετα Τσαρ (69′ Χαρίτ), Πέρες, Γκεντουζί, Καμαρά, Ζέρσον, Μπακαμπού (46′ Γκέιγ), Παγέτ, Ντιένγκ (86′ Μίλικ)




Λέστερ-Ρόμα 1-1

Στο King Power του Λέστερ, οι “αλεπούδες” κυριάρχησαν εξ αρχής στο παιχνίδι, χωρίς, όμως, να μπορούν να φτάσουν σε ένα γκολ. Αντιθέτως, οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα πρώτοι. Στο 15ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στον Λούκα Πελεγκρίνι και ο αρχηγός της Ρόμα από κοντά άνοιξε το σκορ (0-1).

Η Λέστερ, μετά το γκολ που δέχτηκε, προσπάθησε κι έφερε ξανά το παιχνίδι στα μέτρα της. Στην ισοφάριση, όμως, κατάφερε να φτάσει στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 67ο. Από την πίεση που δέχτηκε, ο Τζιανλούκα Μαντσίνι σημείωσε αυτογκόλ, κάνοντας το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ της συνάντησης. Πλέον, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς, στην έδρα της Ρόμα.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε (21′ Τζάστιν), Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι Χολ, Ολμπράιτον (63′ Μπαρνς), Βάρντι (62′ Ιχεανάτσο), Λούκμαν (84′ Πέρεθ)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Κάρσντορπ, Μχιταριάν (57′ Βερτού), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (85′ Οχένε Τζιαν), Ζαλέβσκι (85′ Βίνια), Τζανιόλο (69′ Ολιβέιρα), Έιμπραχαμ





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.