Μαρσέιγ: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ

Με την ταυτότητα του Σαμπάολι, με τον ηγετικό ρόλο του Παγέτ και τα γκολ του Μίλικ στην επίθεση, στη δεύτερη θέση της Ligue 1, μαζί με τη Νις, στο -15 από την Παρί Σεν Ζερμέν

Η Μαρσέιγ είναι στον δρόμο του ΠΑΟΚ στην πορεία για την ημιτελική φάση του Conference League. Ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση επί της Γάνδης, έμαθε τον αντίπαλό του στην κλήρωση που έγινε (18/3) και αυτή είναι η ισχυρή Μαρσέιγ, μία ομάδα που έχει την ταυτότητα και τα “θέλω” του προποντή, Χόρχε Σαμπάολι

Αυτή τη στιγμή, μετά από 28 παιχνίδια στη Ligue 1 είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τη Νις) με 50 βαθμούς στο -15 δηλαδή από την πρωτοπόρο, Παρί Σεν Ζερμέν. Στη Γαλλία έχει 14 νίκες 8 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Έφτασε στους “8” του Conference League με τις δύο προκρίσεις που πήρε, αρχικά με την Καραμπάκ (17 και 24 Φεβρουαρίοου) και στην προηγούμενη φάση, στη φάση των “16” με αντίπαλο τη Βασιλεία. Οι δύο προκρίσεις ήρθανε με 4 νίκες. Την Καραμπάκ τη νίκησε με 3-1 στη Γαλλία και 3-0 εκτός έδρας. Δύο νίκες έκανε και με τη Βασιλεία, με το ίδιο σκορ (2-1) τόσο εντός έδρας όσο και εκτός έδρας. 

Στο Conference League βρέθηκε μετά τη συμμετοχή της, στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, στο Europa League από όπου δεν πήρε την πρόκριση. Στον όμιλο με αντιπάλους της Γαλατασαράι, τη Λάτσιο και τη Λοκομοτίβ Μόσχας, πήρε την τρίτη θέση με 7 βαθμούς. Στην πρώτη θέση ήταν η Γαλατασαράι μς 12 βαθμούς, η Λάτσιο ήταν δεύτερη με 9 βαθμούς ενώ τελευταία ήταν η Λοκομοτίβ Μόσχας με 2 βαθμούς.

Η Μαρσέιγ σε αυτή τη φάση του Europa League άρχισε με 4 σερί ισοπαλίες (εκτός έδρας με Λοκομοτίβ, εντός με Γαλατασαράι, εντός και εκτός με Λάτσιο), έχασε στη συνέχεια εκτός έδρας (με 4-2) από τη Γαλατασαράι, νίκησε (1-0) την τελευταία αγωνιστική, πήρε 7 βαθμούς που δεν ήταν αρκετοί για την πρόκριση και συνέχισε στο Conference League.

Ο Σαμπάολι έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας από την προηγούμενη σεζόν. Ο 62χρονος Αργεντινός τεχνικός που το 2015 είχε κατακτήσει -με τη Χιλή- το Κόπα Αμέρικα, διαδέχτηκε τον Αντρε Βίλας-Μπόας πέρσι τον Φεβρουάριο και από τότε είναι ο προπονητής της Μαρσέιγ.

Το σύνολο της Μαρσέιγ έχει για ηγετική φυσιογνωμία τον Παγέτ. Ο 35χρονος Γάλλος είναι την 6η σερί σεζόν στη γαλλική ομάδα και 8 συνολικά με τις περιόδους που είχε πριν αποχωρήσει το 2015 για την Αγγλία. Αυτή τη σεζόν έχει 11 γκολ και 11 ασίστ σε 35 παιχνίδια. 

Παίκτης που επίσης ξεχωρίζει στη Μαρσέιγ είναι ο Αρκάντιους Μίλικ στην επίθεση. Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι δανεικός στη Μαρσέιγ από τη Νάπολι και αυτή τη σεζόν έχει 6 γκολ σε 18 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα ενώ στη Ευρώπη (στα παιχνίδια στο Europa League και στο Conference League) έχει πετύχει 8 γκολ σε 8 συμμετοχές. 

Στο σκοράρισμα της Μαρσέιγ, σημαντικό ρόλο παίζει και ο Τζενγκίζ Ουντέρ με 11 γκολ σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 25χρονος Τούρκος έχει και 3 ασίστ.

Στις συμμετοχές είναι ο Ματεό Γκεντουζί. Ο 23χρονος χαφ -σε Αρσεναλ και Χέρτα τα προηγούμενα χρόνια- είναι πολύ σημαντικός παίκτης στους χαφ της γαλλικής ομάδας, με 42 παιχνίδια, 3 γκολ και 13 ασίστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.