Ουκρανία-Αγγλία 0-4: Στα ημιτελικά με μπαλάρα! (hls)

Η Αγγλία ήταν καταιγιστική στο Ολίμπικο, πήρε εμφατική πρόκριση απέναντι στην Ουκρανία χάρη σε δύο γκολ του Κέιν, κι άλλα δύο από τους Μαγκουάιρ και Χέντερσον και επιστρέφει στο σπίτι για το Final Four του Γουέμπλεϊ!

Η Αγγλία επιστρέφει στο σπίτι για το Final Four του Γουέμπλεϊ με σκοπό να πάρει το τρόπαιο! Στον προημιτελικό με την Ουκρανία έπαιξε κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Σεφτσένκο. Ειδικά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ με τον Κέιν μόλις στο 4ο λεπτό, έδιωξε το όποιο άγχος και στη συνέχεια έλεγξε πλήρως το ματς και το ρυθμό, ανεβάζοντας όποτε ήθελε ταχύτητα.

Και για να μην αγχωθεί, πάτησε γκάζι με την έναρξη του δεύτερου μέρους σκοράροντας δις με Μαγκουάιρ και Κέιν μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ο Χέντερσον λίγο αργότερα έκανε το 4-0, σε ένα εναέριο πάρτυ άνευ προηγουμένου. Η πρόκριση κρίθηκε νωρίς και ο Σάουθγκεϊτ έκανε διαχείριση ενόψει του ημιτελικού με τη Δανία. Οι Άγγλοι πλέον το πιστεύουν πολύ.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Αντρέι Σεφτσένκο παρέταξε την Ουκρανία με αμυντικούς προσανατολισμούς και διάταξη 5-3-2 και τους Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Κριφτσόβ, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ στην ενδεκάδα.

Από την άλλη ο Σάουθγκεϊτ ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Σάντσο και αναλυτικά σε διάταξη 3-4-3 είχε βασικούς τους Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Ράις, Φίλιπς, Μάουντ, Σάντσο, Στέρλινγκ και Κέιν.

Με γκολ Κέιν από τα αποδυτήρια

Η Αγγλία μπήκε στο ματς με το πόδι στο γκάζι και μόλις στο τέταρτο λεπτό και ύστερα από υπομονετικό passing game άνοιξε το σκορ. Ήταν μια εξαιρετική ενέργεια και κάθετη πάσα του Στέρλινγκ στον Κέιν ο οποίος κινήθηκε σε θέση φορ και έκανε σωστά την προβολή για το 1-0.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, με την Ουκρανία πάντως να απειλεί πρώτη φορά στο 17′. Ο Γιάρεμτσουκ εκμεταλλεύτηκε το πρώτο λάθος της αγγλικής άμυνας, μπήκε περιοχή, σούταρε αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 33′ ο διεισδυτικός Στέρλινγκ μπήκε και πάλι στην περιοχή γύρισε τη μπάλα, απομάκρυνε προς στιγμήν ουκρανική άμυνα αλλά ο Ράις έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Μπούστσαν σε δύσκολη επέμβαση.

Το “καθάρισε” με άλλα δύο γκολ από τα αποδυτήρια

Ό,τι και να συζητήθηκε στα αποδυτήρια πήγε περίπατο καθώς με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Αγγλία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Πρώτα στο 46′ από εκτέλεση φάουλ του Σο, ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά έκανε το 2-0.

O Χάρι Μαγκουάιρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με άψογη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λουκ Σο.

Και στο 50′ από ωραία ανάπτυξη με Στέρλινγκ να κάνει πάσα τακουνάκι στον Σο, σέντρα του αριστερού μπακ της ομάδας και κεφαλιά του Κέιν για το 3-0. Εκεί το παιχνίδι της πρόκρισης ουσιαστικά κρίθηκε οριστικά.

Στο 62′ Ο Κέιν είχε σούταρα που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μπουστσαν. Ο Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χέντερσον που είχε μπει λίγο πριν στο ματς έκανε με νέα κεφαλιά το 4-0. Στο 74′ ήρθε η πρώτη στιγμή της Ουκρανίας στο δεύτερο μέρος με ένα σουτ Μακαρένκο που έβγαλε με γροθιές ο Πίκφορντ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με την Αγγλία να πηγαίνει σε διαχείριση καθώς μπροστά της έχει πλέον τον ημιτελικό με τη Δανία στο Γουέμπλεϊ.

EURO 2020, φάση των “16”
Ουκρανία-Αγγλία
Ρώμη, Ολίμπικο
Διαιτητής:
Φέλιξ Μπριχ

Σκόρερς: -/4′,50′ Κέιν, 46′ Μαγκουάιρ, 63′ Χέντερσον

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Κριφτσόβ (35′ Τσιγκάνκοφ), Ματβιένκο, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (64′ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο (65′ Τρίπιε), Ράις (57′ Χέντερσον), Φίλιπς (65′ Μπέλιγχαμ), Μάουντ, Σάντσο, Στέρλινγκ (65′ Ράσφορντ), Κέιν (73′ Κάλβερτ-Λιούιν

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.