Σουηδία – Ουκρανία 1-2 (παρ.): Θρίλερ και ραντεβού στην Ρώμη (hls)

Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο επικράτησε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και έκλεισε ραντεβού με την Αγγλία στα προημιτελικά.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Σουηδία ήθελε να έχει τον έλεγχο του αγώνα κρατώντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και προσπαθώντας να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Δεν κατάφεραν να έχουν κάποιες σημαντικές επισκέψεις στην εστία της Ουκρανίας στα πρώτα λεπτά με την καλύτερη στιγμή τελικά να έρχεται από την ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο στο 11ο λεπτό με το σουτ μέσα από την περιοχή του Γιάρεμτσουκ. Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Ίσακ χωρίς όμως αυτό να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μπούτσχαν.

Στην συνέχεια της αναμέτρησης η Ουκρανία πήρε την κατοχή της μπάλας και ήθελαν εκείνοι να παράξουν παιχνίδι με την Σουηδία να είναι καλά οργανωμένοι όμως αμυντικά και να μην αφήνει ανοιχτούς χώρους σε μια αναμέτρηση γενικά αμφότερες οι ομάδες δεν έδειχναν διάθεση να διακινδυνεύσουν πράγματα.

Η Ουκρανία χωρίς να έχει δημιουργήσει ουσιαστικά πολλές ευκαιρίες ευτύχησε να προηγηθεί με την ωραία έμπνευση – ασίστ του Γερμολένκο και το εξίσου όμορφο τελείωμα του Ζιντσένκο το οποίο κατέληξε στα δίχτυα στο 27ο λεπτό. Ακολούθησαν δυο ακόμα καλές στιγμές από μια για κάθε ομάδα, με τα σουτ των Λάρσον και Γιαρμολένκο, για να φτάσει ο αγώνας στα τελευταία του λεπτά και ο Φόρσμπεργκ με σουτ έξω από την περιοχή το οποίο κόντραρε στον Ζαμπάρνι να “γράψει” το 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η Σουηδία προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, να πιέσει πιο ψηλά και να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή του Μπούτσχαν με το συγκεκριμένο γεγονός όμως να απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή αφού θα προέκυπταν αρκετοί κενοί χώροι. Πρώτη καλή στιγμή ένα σουτ του Λάρσον, για να ακολουθήσουν δυο δοκάρια, με τους Σίντορτσουκ (55) και Φόρσμπεργκ (56) να μην βλέπουν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και τον αγώνα να παίρνει έναν γρήγορο στο πρώτο τέταρτο.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο, μέχρι να ανέβει ξανά με τους Κουλουσέφσκι και Φόρσμπεργκ (δοκάρι) να απειλούν αισθητά την εστία του Μπούτσχαν και τον Γιαρμολένκο ενδιάμεσα να προσπαθεί να σε μικρότερης σημασίας ευκαιρία σαφώς να δημιουργήσει πρόβλημα στον Όλσεν. Στην συνέχεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση.

Στην παράταση η Σουηδία έμεινε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ντάνιελσον, η Ουκρανία προσπάθησε να πιέσει και να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο πλεονέκτημα που είχε προκύψει χωρίς όμως να τα καταφέρει δείχνοντας σημάδια κόπωσης να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες με την μοναδική καλή της στιγμή να είναι το γκολ του Ντόβμπικ που τελικά τους ήταν αρκετό για να πάρουν την πρόκριση και να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Αγγλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.