Γερμανία: Εκνευρισμός με την Greenpeace

Η διαμαρτυρία της Greenpeace πριν την έναρξη του αγώνα Γαλλίας - Γερμανίας στο Μόναχο θα μπορούσε να είχε τραγική κατάληξη.

Το ματς στην Allianz Arena ήταν έτοιμο να ξεκινήσει, όταν ένας αλεξιπτωτιστής – ακτιβιστής της διεθνούς οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως έγινε γνωστό από την οργάνωση, η διαμαρτυρία πήγε στραβά. Ενώ ο αρχικός στόχος ήταν το αλεξίπτωτο με το λογότυπο να τραβήξει την προσοχή φιλάθλων και τηλεθεατών, ο ακτιβιστής αναγκάστηκε να προσγειωθεί στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αποφύγει να τραυματίσει κόσμο στις εξέδρες.

«Δεν είχαμε σκοπό να διακόψουμε το παιχνίδι ή να τραυματίσουμε οποιονδήποτε. Οι ενέργειες της Greenpeace είναι ειρηνικές και μη βίαιες. Δυστυχώς, λόγω μίας τεχνικής δυσλειτουργίας έπρεπε να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση. Απολογούμαστε», ανέφερε η Greenpeace.

Η βαυαρική κυβέρνηση από την πλευρά της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που έγινε η διαμαρτυρία, η οποία θα μπορούσε ακόμα και να στοιχίσει τη ζωή στον ακτιβιστή, καθώς πάνω από το Allianz Arena υπάρχει απαγόρευση πτήσεων κατά τη διάρκεια του Euro, με τη γερμανική ομοσπονδία να στρέφει τα όπλα της εναντίον του αλεξίπτωτου!

«Όταν είδαμε το λογότυπο της Greenpeace αποφασίσαμε να μην επέμβουμε. Όμως αν είχαμε βγάλει κάποιο άλλο συμπέρασμα και πιστεύαμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, ίσως αυτό κόστιζε στον ακτιβιστή τη ζωή του. Ήταν μία ανεύθυνη πράξη και την καταδικάζουμε, δεν είχε καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.