Γαλλία-Γερμανία 1-0: Της έκλεισε το σπίτι! (hls)

Η Γαλλία επικράτησε 1-0 της Γερμανίας στο Αλιάνζ Αρίνα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ΣΤ' ομίλου του Euro 2020, και πήρε σπουδαίας σημασίας τρίποντο

Η Γαλλία έπαιξε όσο ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στη Γερμανία, στο Αλιάνζ Αρίνα του Μονάχου το βράδυ της Τρίτης (15/6), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ΣΤ’ ομίλου του Euro 2020, και μαζί ένα σπουδαίας σημασίας τρίποντο, που τη βάζει με το καλημέρα σε τροχιά πρόκρισης. Οι ηττημένοι γνώρισαν την πρώτη ήττα σε πρεμιέρα τελικής φάσης Euro, σε όλες όσες έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα.

Η ειρωνεία είναι ότι οι Γάλλοι είχαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν με Μπαπέ στο 66ο και Μπενζεμά στο 85ο, είχαν δοκάρι με τον Ραμπιό στο 52ο, όμως, τη νίκη μέσα στη γερμανική έδρα, μπροστά σε 14.000 θεατές, την πήραν με στραβοκλωτσιά από γερμανικό πόδι. Συγκεκριμένα, του Χούμελς στο 20ό από σέντρα του Ερναντές από αριστερά, στον οποίο έφτασε η μπάλα έπειτα από εξαιρετική μεγάλη διαγώνια μπαλιά του Πογκμπά από δεξιά. Ένα αυτογκόλ, λοιπόν, το τρίτο σε αυτή τη διοργάνωση ως τώρα, έκρινε τη σπουδαιότερη μέχρι τώρα -από άποψη ονομάτων αντιπάλων- αναμέτρηση στο Πανευρωπαϊκό!

Πρέσιγνκ οι Γερμανοί, ρελαντί οι Γάλλοι

Από την αρχή του ματς οι Γερμανοί ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και έτρεχαν περισσότερο στο γήπεδο χωρίς αυτήν. Οι Γάλλοι, αντιθέτως, έδειχναν διάθεση να πάνε το παιχνίδι στο ρελαντί. Μόνο για κάποια πεντάλεπτα ανέβαζαν ρυθμό και τότε έδειχναν ξεκάθαρα ότι οι αντίπαλοί τους έπρεπε να τους υπολογίζουν, γιατί μπορούσαν να τους κάνουν ανά πάσα στιγμή την ζημιά.

Ένα τέτοιο πεντάλεπτο ήταν κι αυτό από το 16ο έως το 21ο, που οι Γάλλοι έφτασαν στο 1-0. Προειδοποίησαν με κεφαλιά του Πογκμπά στο 16ο και σουτ του Μπαμπέ στο 17ο και τελικώς βρήκαν γκολ με το αυτογκόλ του Χούμελς, που ήρθε υπό πίεση, στο 20ό. Αμέσως μετά, οι Γάλλοι έληξαν πάλι ρυθμό και άφησαν τους Γερμανούς να… τρέχουν.

Τα Πάντσερ έφτασαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να έχουν κατοχή της μπάλας στο 57%, όμως, οι ευκαιρίες που έκαναν ήταν ελάχιστες. Μία με τον Μίλερ στο 22ο (κεφαλιά άουτ) και μία με τον Γκουντογκάν στο 38ο (σουτ άουτ). Πέραν αυτών, ουδέν… Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει το 1-0 στο τέλος του ημιχρόνου.

Γλίτωσαν συντριβή οι Γερμανοί

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί πραγματικά γλίτωσαν από συντριβή μέσα στο σπίτι τους! Βγήκαν στο γήπεδο για να πιέσουν, όπως κι έκαναν, όμως, δεν είχαν τρόπο να φτάσουν στο γκολ. Έπαιζαν με την μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή, όμως, ποτέ δεν μπήκαν με αξιώσεις σε αυτήν, να γίνουν επικίνδυνοι και να φτάσουν στην ισοφάριση. Αντιθέτως, οι Γάλλοι, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στη λεπτομέρεια, θα μπορούσαν να φτάσουν σε νίκη με πολλά γκολ διαφορά.

Στο 52ο ο Ραμπιό είχε το δοκάρι. Στο 66ο ο Μπαπέ και στο 85ο ο Μπενζεμά έφτασαν να σκοράρουν, όμως, τα γκολ τους ακυρώθηκαν ως οφ σάιτ σε φάσεις που αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι Γάλλοι σε όλη τη δημιουργία τους, θα μπορούσαν να σκοράρουν κανονικά. Όλο το σκηνικό στο παιχνίδι έμοιαζε να έχει η Γαλλία το πάνω χέρι ανά πάσα στιγμή, παρότι οι Γερμανοί ανέβασαν το ποσοστό κατοχής της μπάλας στο 62%.

Μάλιστα, οι Γερμανοί τελείωσαν το παιχνίδι με 10 τελικές έναντι 4 των Γάλλων, όμως, ούτε αυτό λέει κάτι. Ο λόγος είναι ότι αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Γκνάμπρι στο 54ο, καμία άλλη τελική των Γερμανών δεν ήταν τόσο σπουδαία, ώστε οι Γάλλοι να ένιωσαν πραγματική απειλή. Έτσι, το 1-0 κρίνεται δίκαιο, με τους Γάλλους να φτάνουν σε αήττητο σερί κόντρα στους Γερμανούς που εκτείνεται σε έξι (6) παιχνίδια.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν) (4-3-3): Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό (90’+5′ Ντεμπελέ), Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (89′ Τολισό)

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ) (3-4-3): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κίμιχ, Γκόσενς (89′ Βόλαντ), Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Χάβερτς (74′ Σανέ), Γκνάμπρι (74′ Βέρνερ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.