Τουρκία-Ουαλία 0-2: Με το ενάμιση… πόδι στους «16» (hls)

Η Ουαλία κέρδισε τη Τουρκία στο Μπακού και έφτασε τους 4 πόντους στο πρώτο όμιλο, συγκομιδή που πιθανότατα θα της δώσει τη πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση. Σκόρερ ο Άαρον Ράμσεϊ στο 42ο λεπτό και ο Κόνορ Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις. MVP ο Γκάρεθ Μπέιλ παρά το χαμένο πέναλτι.

Η Ουαλία βρίσκεται πολύ κοντά στη πρόκριση, ενώ η Τουρκία ψάχνει μίνι-υπέρβαση. Το 2-0 υπέρ των Βρετανών στο Μπακού ήταν απολύτως δίκαιο και αντιπροσωπευτικό της εικόνας του παιχνιδιού.

Καθοριστικό για την έκβασή του παιχνιδιού το γκολ του Άαρον Ράμσεϊ στο 42ο λεπτό. Ο παίκτης της Γιουβέντους είχε χάσει 2 μεγάλες ευκαιρίες νωρίτερα (ισάριθμα τετ-α-τετ) αλλά «λυτρώθηκε» τελικά σε κομβικό σημείο, λίγο πριν το ημίχρονο.

Η Τουρκία είχε και εκείνη τις φάσεις της στο β’ μέρος, ειδικά ένα βολέ του Γιλμάζ από τα 3 μέτρα που πέρασε πολύ άουτ, αλλά η Ουαλία έφτασε πιο κοντά στο γκολ (πριν το πετύχει στις καθυστερήσεις).

Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο κορυφαίος του γηπέδου μέχρι εκείνο το σημείο, Γκάρεθ Μπέιλ με όμορφη ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε να τελειώσει ουσιαστικά το ματς από την άσπρη βούλα, αλλά η εκτέλεση του ήταν κάκιστη. Αυτό ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι της τελικής φάσης του Euro.

Στο τελευταίο τέταρτο η Τουρκία πίεσε, το πάλεψε πολύ αλλά οι περισσότερες φάσεις που έγιναν ήταν σε εναέριο παιχνίδι και όχι με τη μπάλα κάτω. Μάλιστα στο φινάλε του ματς είχαμε μίνι-σύρραξη με τον Ντίαζ να βγάζει τρεις κίτρινες κάρτες (Μέπαμ, Ντέιβις, Γιλμάζ).

Στο 90+5′ το κερασάκι της… τούρτας ήρθε μετά από έξοχη ασίστ του Γκάρεθ Μπέιλ στον Κόνορ Ρόμπερτς για το 0-2. Προηγουμένως οι Ουαλοί είχαν πολιορκήσει τη Τουρκία και έχασαν δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (72΄Μούλντουρ), Γιοκουσλού (46΄ Ντεμιράλ), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46΄ Γιαζίτσι), Κάραμαν (75΄ Ντερβίσογλου), Ουντέρ (83΄ Καβετσί), Γιλμάζ

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μόρελ, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ (85΄ Γουίλσον), Τζέιμς (90+3 Ουίλιαμς), Μουρ

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό

Το πανόραμα του 1ου Ομίλου:

Οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ιταλία και Ελβετία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του A' ομίλου του Euro 2020.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.