Αγγλία-Κροατία 1-0: Η κατάρα «έσπασε» με δήμιο Στέρλινγκ (hls)

Η Αγγλία τα κατάφερε! Για πρώτη φορά στην ιστορία της ξενικά το Euro με το δεξί χάρη στο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης με την Κροατία. Το άξιζαν, βάση της εικόνας του αγώνα, τα «λιοντάρια».

Η Αγγλία πανηγύρισε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα Euro και κατά αυτό το τρόπο έσπασε τη «κατάρα» που την θέλει να μην μπορεί να κερδίσει σε εναρκτήριο παιχνίδι πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα με τους γηπεδούχους να υπερέχουν σε όλες τις γραμμές και να βρίσκουν τελικά το τρόπο να λύσουν τον γόρδιο δεσμό στο 57ο λεπτό με το τετ-α-τετ του Ραχίμ Στέρλινγκ (όμορφη ενέργεια και ασίστ του Φίλιπς).

Το παιχνίδι:

Η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά στο χορτάρι του Wembley, τόσο δυνατά που στο πρώτο 10λέπτο η Κροατία ήταν σα να μην υπάρχει. Οι γραμμές ήταν πολύ ψηλά (ξεκάθαρη οδηγία του Σάουθγκειτ) και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Στο 6ο λεπτό η πιο κλασσική με τον Φιλ Φόντεν να σημαδεύει από πλεονεκτική θέση το δεξί δοκάρι του Λιβάκοβιτς. Στο 9′ ο Φίλιπς δοκίμασε από μακριά το πόδι του αλλά ο κίπερ της Κροατίας έδειξε ετοιμότητα και αποσόβησε το 1-0 με μία επέμβαση ρουτίνας. Στο επόμενο δεκάλεπτο (μέχρι το 20′) ο ρυθμός δεν έπεσε αλλά η Αγγλία δεν βρήκε τελική προσπάθεια ακόμα και όταν πάτησε στην αντίπαλη περιοχή. Ο Στέρλινγκ βρέθηκε δις σε καλή θέση αλλά δεν εμπιστεύτηκε το αριστερό του πόδι για το πλασέ και οι ευκαιρίες χάθηκαν.

Στη συνέχεια, ο Ντάλιτς άλλαξε 1-2 πραγματάκια στην διάταξη και η Κροατία με παίκτη-«κλειδί» τον Λούκα Μόντριτς κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς. Μπορεί επιθετικά να μην δημιούργησε κάποια μεγάλη στιγμή αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας στα εναπομείναντα 25 λεπτά. Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παραμένουν ισόπαλες (0-0).

Το β’ μέρος ξεκίνησε νωθρά, δηλαδή ακριβώς αντίθετα με το πρώτο ημίχρονο. Όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Αγγλία κατάφερε με μία έμπνευση του Φίλιπς και ένα όμορφο τελείωμα του Ραχίμ Στέρλινγκ να ανοίξει το σκορ στο 57ο λεπτό, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για την επικράτηση.

Η Κροατία δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της από τη μέση και μπροστά σε κανένα σημείο του αγώνα, ήταν λες και είχε στηθεί για να πάρει την ισοπαλία (0-0) και το «πλήρωσε» καθώς όταν δέχθηκε το γκολ δεν είχε καμία… απάντηση. Έτσι, γνώρισε την πρώτη της ήττα σε πρεμιέρα τελικής φάσης Euro. Αντίθετα, η Αγγλία διαχειρίστηκε καλά το υπέρ της αποτέλεσμα και έσπασε εν τέλει την κατάρα της πρεμιέρας. Ρεκόρ έσπασε και ο μικρός της ομάδας όμως. Συγκεκριμένα, ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ πήρε το βάπτισμα του «πυρος» σε αγώνα Euro σε ηλικία μόλις 17 ετών και 349 ημερών και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία που το καταφέρνει!

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκειτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Στέρλινγκ (Κάλβερτ-Λιούιν 90′), Φόντεν (Ράσφορντ 70′), Κέιν (Μπέλινγκχαμ 82′)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Bρσάλικο, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (Πάσαλιτς 85′), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (Μπρεκάλο 70′), Κράμαριτς (Βλάσιτς 70′), Ρέμπιτς (Πέτκοβιτς 78′), Πέρισιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.