Τουρκία-Ιταλία 0-3: Περίπατος στο Ολίμπικο! (hls)

Η Ιταλία επικράτησε κατά κράτος της Τουρκίας μπροστά σε 17.000 θεατές στο Ολίμπικο της Ρώμης και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον Α' όμιλο του Euro 2020, στην πρεμιέρα ολόκληρης της διοργάνωσης

Μια Ιταλία που την έβλεπαν οι απανταχού θεατές του αγώνα της με την Τουρκία και δεν την χόρταιναν ήταν αυτή η αποψινή στο Ολίμπικο της Ρώμης! Επιβλήθηκε κατά κράτος της φιλόδοξης στη διοργάνωση αντιπάλου της και επικράτησε με σκορ 0-3, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Euro 2020.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Μπεράρντι, που έφτιαξε το πρώτο γκολ των “ατζούρι” στο 53ο (τελικώς, το σημείωσε με αυτογκόλ το Ντεμιράλ), τον Ιμόμπιλε, που έκανε το 0-2 στο 66ο, και τον Ινσίνιε, που σκόραρε στο 79ο για το 0-3, η Ιταλία έφτασε σε ιστορικό θρίαμβο, καθώς για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro πέτυχε τρία γκολ σε ένα ματς, ενώ αυτό το 0-3 είναι και το ευρύτερο σκορ σε πρεμιέρα τελικών Πανευρωπαϊκού!

Θυμηθείτε εδώ το Live του αγώνα

Επιθετικά από την αρχή!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ιδανικότερη πρεμιέρα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος ξεκίνησε το παιχνίδι με την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 και διάθεση επιθετική με το “καλησπέρα”! Οι οικοδεσπότες (ουσιαστικά, γιατί τυπικά γηπεδούχοι ήταν οι Τούρκοι) όχι απλώς πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του ματς, αλλά με ατελείωτο πρέσινγκ όταν έχαναν την μπάλα, δεν άφησαν τους Τούρκους καν να ξεμυτίσουν…

Από τη δική του πλευρά, ο Σενόλ Γκιουνές παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-1-4-1. Η οδηγία εξ αρχής ήταν να κρατήσουν οι παίκτες του, με διπλή ζώνη άμυνας και πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή. Αρχικά, φαινόταν ότι οι Τούρκοι τα κατάφερναν, χωρίς να κάνουν το παραμικρό επιθετικά. Σταδιακά, έχασαν και την αμυντική τους συνοχή.

Οι Ιταλοί, μαθημένοι έτσι κι αλλιώς ως μονάδες να παίζουν απέναντι σε κλειστές άμυνες, είχαν τον τρόπο τους να κάνουν τελικές, έστω κι αν δεν ήταν όλες επικίνδυνες. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν και τα πολυπόθητα γκολ. Έτσι, έφτασαν στο 28ο σερί ματς αήττητοι και χωρίς να δεχτούν γκολ σε δέκατο παιχνίδι στη σειρά! Είπαμε, απόψε ήταν η βραδιά τους…

Καθολική υπεροχή

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο, που δείχνει πώς ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο, είναι ότι αυτό τελείωσε με την Ιταλία να έχει 64% κατοχή της μπάλας και 12 τελικές, έναντι 36% των Τούρκων και 0 (μηδέν) τελικών προσπαθειών, αντίστοιχα! Οι “ατζούρι” έβγαλαν την εικόνα μιας ομάδας που μονίμως ήταν στην επίθεση και στην άμυνά τους ένιωσαν μόνο υποψία ανησυχίας σε μια φάση που ο Γιλμάζ γύρισε επικίνδυνα την μπάλα και δεν τη βρήκε κάποιος συμπαίκτης του.

Πιο σημαντικές στιγμές σε αυτό το διάστημα, που η Ιταλία πάντως έμεινε χωρίς γκολ, ήταν του Ιμόμπιλε στο 2ο, του Μπεράρντι στο 14ο, του Ινσίνιε στο 18ο, του Μπαρέλα στο 30ό, ξανά του Ιμόμπιλε στο 33ο, του Ινσίνιε στο 37ο, του Μπεράρντι στο 39ο και του Ιμόμπιλε στο 43ο. Η πιο σπουδαία στιγμή, όμως, ήταν η κεφαλιά του Κιελίνι στο 23ο, την οποία απέκρουσε ο Τσακίρ σε κόρνερ.

Στο 44ο σημειώθηκε η φάση που συζητήθηκε αρκετά, όταν από σέντρα του Σπινατσόλα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσέλικ, αλλά ο Μάκελι και ο VAR αγνόησαν τις φωνές των Ιταλών. Πέναλτι δεν δόθηκε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να είναι γραμμένο στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Το αυτογκόλ έστρωσε το δρόμο…

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Οι Ιταλοί πίεζαν εξ αρχής και οι Τούρκοι αμύνονταν και πάλι, παρότι ο Γκιουνές πέρασε στο ματς τον Ουντέρ, θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επικίνδυνη. Αυτός μπορεί στο 51ο να έκανε την πρώτη τελική των Τούρκων στο ματς, όμως, ως εκεί…

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπεράρντι έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεμιράλ προσπάθησε με το σώμα να διώξει την μπάλα, όμως, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 0-1. Αυτό ήταν! Οι Τούρκοι ήταν αναγκασμένοι να ανοιχτούν για να ισοφαρίσουν, οι Ιταλοί βρήκαν χώρους κι έκαναν πάρτι στο αγαπημένο τους Ολίμπικο!

Στο 66ο έγινε το 0-2, όταν από σουτ του Σπινατσόλα κι επέμβαση του Τσακίρ ο Ιμόμπιλε πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ πέτυχε το 14ο του τέρμα με τα χρώματα της Εθνικής, αλλά και το πρώτο του σε ένα μεγάλο τουρνουά με τους “ατζούρι”. Μετά από 13 λεπτά, στο 79ο, ήρθε και το 0-3 για τους Ιταλούς. Λάθος του Τσακίρ και ο Ινσίνιε από πάσα του Ιμόμπιλε πέτυχε με πλασέ ένα υπέροχο τέρμα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Το ιδανικό ξεκίνημα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έδωσε στους Ιταλούς προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Βεβαίως, υπάρχει ακόμη δρόμος, όμως, οι “ατζούρι” πήραν σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ ο τρόπος που επικράτησαν, τους δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Σογιουντσού, Ντεμιράλ, Μεράς, Γιοκουσλού (64′ Καχβετσί), Γιαζίτσι (46′ Ουντέρ), Τουφάν (64′ Αϊχάν), Κάραμαν (77′ Ντερβίσογλου), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Φλορέντσι (46′ Ντι Λορέντσο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα, Λοκατέλι (74′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπεράρντι (85′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (81′ Μπελότι), Ινσίνιε (81′ Κιέζα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.