Η «Βασίλισσα» εμφανίστηκε αργά…(video)

Τα γκολ των Μπενζεμά και Ράμος (2-0) δεν έφτασαν στη Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν πολύ κακή για μία περίπου ώρα απέναντι στην άριστα στημένη Ντόρτμουντ, η οποία είχε τις ευκαιρίες να φύγει ακόμα και με το διπλό από την Ισπανία, πανηγυρίζοντας τελικά την πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου!

Τα γκολ των Μπενζεμά και Ράμος (2-0) δεν έφτασαν στη Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν πολύ κακή για μία περίπου ώρα απέναντι στην άριστα στημένη Ντόρτμουντ, η οποία είχε τις ευκαιρίες να φύγει ακόμα και με το διπλό από την Ισπανία, πανηγυρίζοντας τελικά την πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου! 

Η Ρεάλ θύμισε την ομάδα της δεκαετίας του ’80 στο ξεκίνημα, όταν μπήκε στο χορτάρι με έναν ξέφρενο ρυθμό προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τη Ντόρτμουντ, κάτι που μεν κατάφερε, αλλά δεν το μετουσίωσε σε γκολ. Η αρχή έγινε στο 4′ Ο Οζίλ έβγαλε με πολύ ωραία πάσα τον Ιγκουαΐν απέναντι στον Βάιντενφελερ, που έδιωξε σε κόρνερ αποσοβώντας το γρήγορο εις βάρος της ομάδας του γκολ. Τον τραυματισμό του Γκέτσε στο 12′ (αντικαταστάθηκε από τον Γκρόσκροϊτς) ακολούθησε ένα «τρελό» τρίλεπτο, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη.

Ο Λεβαντόφσκι γύρισε στον αέρα το σώμα του πιάνοντας το σουτ στο 15′, που κατέληξε όμως στην αγκαλιά του Λόπεθ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση παρόμοια ευκαιρία σπατάλησε ο Ρονάλντο που έπεσε πάνω στον πολύ καλό Βάιντενφελερ. Το αποκορύφωμα ήρθε στο 15ο λεπτό, με τον Οζίλ να σπαταλά ίσως την πιο σημαντική ευκαιρία των «μερένχες». Ο Ιγκουαΐν έβγαλε με αριστοτεχνικό τακουνάκι μόνο του τον συμπαίκτη του, ο οποίος με όλο το χώρο μπροστά του, έστειλε τη μπάλα άουτ…

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, με τη Ντόρτμουντ να καταφέρνει να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της στη συνέχεια, ρίχνοντας πολύ το ρυθμό του ματς. Αυτόματα βγήκε εκτός εξίσωσης και ο κόσμος στις εξέδρες που στο πρώτο 20λεπτο ήταν πραγματικά απολαυστικός, «σπρώχνοντας» τη Ρεάλ. Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε άλλες συγκινήσεις, με τους Γερμανούς να πηγαίνουν το ματς εκεί που ήθελαν.

Ίδια κι απαράλλαχτη εικόνα και στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν εγκλωβισμένοι από την τακτική του Κλοπ, ο οποίος πρόσεχε πολύ την άμυνά του, αλλά όποτε είχε την ευκαιρία η ομάδα του ξεδίπλωνε φαρμακερές αντεπιθέσεις στο χορτάρι του «Μπερναμπέου». Σε μία τέτοια στο 50′, ο Λεβαντόφσκι υποδέχθηκε τη μπάλα μετά την πάσα του Ρόις, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Λόπεθ. Η Ρεάλ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά αυτή που έχανε ευκαιρίες ήταν η Ντόρτμουντ. Άλλη μία τέτοια σπαταλήθηκε από τον Γκουντογκάν στο 62′, όταν μετά τη σέντρα (πάλι) του Ρόις, ο Γερμανός αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η είσοδος του Κακά στον αγώνα ήταν το τελευταίο χαρτί του Μουρίνιο, που ήθελε να ανακατέψει την άμυνα των Γερμανών. Η εικόνα του ματς δεν άλλαζε με τους Ισπανούς να είναι πολύ κουραστικοί, χωρίς ουσία. Όλα αυτά όμως μέχρι το 83′. Ο Κακά έκανε την κάθετη στον Οζίλ και αυτός με «μία», τροφοδότησε τον Μπενζεμά που άνοιξε το σκορ, προκαλώντας φρενίτιδα στις κερκίδες του «Μπερναμπεόυ»!

Η πίεση προς την εστία του Βάιντενφελερ που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, αυξήθηκε κατακόρυφα και το δεύτερο από τα τρία γκολ που ζητούσε η «Βασίλισσα» ήρθε στο 88′! Η μπάλα έμενε για πολλή ώρα στην περιοχή των Βεστφαλών, ο Μπενζεμά έστρωσε στον Ράμος που από κοντά κεραυνοβόλησε τη γερμανική εστία.

Το γήπεδο σηκώθηκε «στο πόδι», περιμένοντας το γκολ που θα έστελνε τους Μαδριλένους στο Λονδίνο. Παρά τα έξι λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε σωστά ο Γουεμπ, η Ρεάλ δεν κατάφερε να βρει στόχο παρά τα κόρνερ και τα φάουλ που κέρδισε στα τελευταία λεπτά, χάνοντας μοιραία την πρόκριση για τον τελικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (57΄Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67΄Κεντίρα), Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (57΄Μπενζεμά)

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (90΄Σαντάνα),, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι Ρόις, Γκέτσε (15΄ Γκροσγκρόιτς), Λεβαντόφσκι (86΄Κελ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.